Resultatet

 


Just det. Ni vet den där mystiska påsen jag visade för några inlägg sedan? Ovan ser ni resultatet:) Lite svårt att se kanske. Men en klänning i fjärdedelsskala blir inte så stor...


Mitt sällskap för kvällen


Den enda mannen som förstår sig på en kvinna med mensvärk...

Efter att ha tackat nej till både utgång och skräckfilmskväll återstod, ingenting. Verkar inte om om någon annan än jag var sugen på mys i tv-soffan (och INTE kolla på skräckfilm) eller bara ta en fika på stan. Så nu sitter jag här i min ensamhet och klunkar vatten för att motverka den torra vinterluftens hemska inverkan på mitt stackars ansikte.


Skål!

Inte som alla andra dagar


Lördag morgon och en extra fet GöteborgsPosten brukar ligga på hallmattan. Men inte idag! Trodde tidningsbudet missat oss till Kärleken upplyste mig om att det faktiskt är helgdag idag och att vi inte får någon tidning. Typiskt...

Fick bli ett nytt avsnitt av Americas Next Top Model istället. Nästan lika allmänbildande, eller inte. Därför blev det ytterligare ett efter frukost;)

Nu däremot blir det plugg, plugg och åter plugg. Med lite Spotify i bakgrunden såklart.

Ikväll blir det middag ute på Hisingen följt av...ingen aning. Kärleken ska på skräckfilmskväll (jag hatar skräckfilmer) så antingen följer jag med och gömmer mig bakom en kudde hela natten eller så åker jag hem och lägger mig och laddar inför matchen imorgon. Hoppas AIK åker på storstryk!


Fröken (S)ur


HUR svårt kan det vara att lära sig klockan? Uppenbarligen väldigt svårt eftersom jag 20 min innan inplanerat besök hos akupunktören stod i pyjamas hemma i lägenheten. Detta resulterade i felknäppta kläder, en osminkad nuna och en språngmarsch ner för hela Eklandabacken. Kom knappt 10 min för sent, en applåd för det!

Sen är det första jag får höra "jag ser att du har utslag i ansiktet". Som om jag inte redan har megaångest för att visa mig utanför dörren utan smink...Speciellt under den här tiden i månaden när hormonerna går bananas. Så efter 30 min med 12 nålar lite här och var i kroppen var humöret knappast bättre.

Och eftersom morgonens tidigare misstag resulterade i att jag inte hann få med mig datorn var jag tvungen att åka hem en sväng innan skolan. Som jag självklart också blev försenad till...

Inte ens solens strålar kan tränga igenom de stora svarta PMS-molnen och få mig på bra humör idag.


Återkommer när jag blivit snäll igen.

Nu ska vi se...


...om jag kan lyckas med konststycket med att förvandla idé till verklighet.





Underbart är kort


Några minuter efter att jag tagit kortet blev det grått och trist istället:( Nu väntar skolan 10.15-14.30...tjoho. Kunde verkligen inte få någon ro i kroppen i natt. Tankarna virvlar runt som en tornado inne i huvudet. Och lägg därtill två mardrömmar så var den goda nattsömnen ett minne blott.

Tänk, tänk, tänk...


Hade inga direkta förväntningar på dagen när jag slog upp ögonen i morse, men vilken bra dag det blev! Kan knappast bli dålig när man vaknar upp till strålande solsken. Disken diskades, mat inhandlades och kl 11 var även tre maskiner tvätt upphängda på tork.

Efter en lätt lunch var det dags för seminarium igen. Var visserligen bara 1½ timme, men minuterna gick såååå långsamt. Efter att ha krävt Ellie på lite pengar (kände mig som den elaka vargen i Robin Hood) blev det en fika i Linné. Borde nog ta och utforska Linné lite bättre. Är en närmast främmande stadsdel för mig, men ack så trevlig.

I eftermiddag har jag skrivit på hemtentan...not! Jag har stängt in mig på kontoret och pysslat med annat. Något som jag inte gjort på över två år, så hjärncellerna har verkligen gått på högvarv. Kan ni se vad?




Kan avslöja att det har något med följande bild att göra...



Hoppas allt går som jag vill nu bara!



Såld



Helt otroligt. En av de mest okoordinerade människorna i världshistorien, jag med andra ord, har blivit helt såld på afrodans! Jobbigt, svettigt och grymt roligt! Idag fick vi extra mycket beundrare utanför för det var fotbollsmatch direkt efter passet på Ullevi. Synd att de aldrig kan våga sig in i lokalen bara. Hittills har jag inte sett en enda kille skaka rumpa till afrikanska rytmer...skärpning grabbar!






Njaaaaa


Är precis hemkommen från en bio med Cissi. Såg på "Bröllopsfotografen", men vet ärligt talat inte vad jag ska sätta för betyg. Stundtals rolig, stundtals seg. Och med ett alldeles för abrupt slut. Det får nog bli en svag trea av fem möjliga. Filmens bästa citat var helt klart;

"Livet är eländet mellan fyllorna."

Sorgligt, men inte helt osant. Nu ska jag sätta på Edith Piaf i högtalarna och steka lite pannkakor. Kärleken kommer  innanför dörren om en halvtimme eller så, ett perfekt slut på en mycket bra helg!


Om man ska tro på citatet ovan börjar väl eländet imorgon igen antar jag.



Duracellkaninen del 2


Whyyyyyyyy?! Det här är ju nästan skrattretande. Sov 4½ h i natt/i morse och har redan hunnit ringa min kära mor, städat undan lite, kört en spontandans i köket och käkat frukost. Om jag är trött?! Nej. Fast det kanske slutar med att jag däckar stenhårt ikväll...

Men innan kvällen kommer så ska jag ta tag i disken och gå på bio. Känns som bio är en optimal sysselsättning en ruskig höstdag som denna:) Kanske ska slå på stort och ta mig ett bad när jag ändå håller på....


Lite extra kärlek till min mor idag för att hon är så fantastisk!

Bilden är tagen i början av 60-talet skulle jag gissa.

 






Duracellkanin


Jag började gå på akupunktur för att bli lite piggare. Men inte så här pigg! Kom just hem efter en helkväll på stan (och har konstaterat än en gång att jag inte känner mig helt bekväm när jag går ut på Avenyn). Är varken trött i kropp eller sinne. Bara lite ont i fötterna, men det är ju inte så konstigt med tanke på skorna jag gått runt i ikväll.
Men med tanke på att klockan är 03.45 (eller 04.45 sommartid!) är det väl kanske klokt att gå och lägga sig.

Orkade t o m ta fram kameran när jag kom hem. Kors i taket!




"Spymätta på lyxmat"


Orden ovan kommer från Carro så jag tar det som om jag lyckats med min uppgift att "utfodra" damerna ordentligt;)

Nu ska vi fortsätta pimpla vin innan vi intar Avenyn...watch out!

Allt eller inget






Jag hatar att göra saker halvdant, det funkar bara inte. Så föga förvånande är väl att jag lade ner extra mycket kraft på dukningen. Ganska nöjd med resultatet om jag får säga det själv:) Löven satt jag och klippte ut på fri hand igår kväll efter det att jag tillverkat servettringar med hjälp av ståltråd och lite pärlor. Hemtenta? Det vet jag inte ens vad det är...

Tyvärr sprack min planering lite (ovanligt!) eftersom det tog femtielva år att diska rödvinsglasen. Gasspis är helt suveränt, för det mesta. Den närmast permanenta fetthinna som sätter sig på allt i köket som inte står skyddade bakom skåpsdörrar är däremot långt ifrån suverän...Men skam den som ger sig!

Nu en dusch, sen inköp av en blomsterkvast eller två innan allvaret börjar. Då är det dags för de resterande två rätterna att tillagas!







Enmansdisco


Jag är helt galet taggad för ikväll! Antingen kommer det bli fantastiskt eller pannkaka av allt. Känns inte som om något däremellan är möjligt.

Började dagen med att baka en syndigt chokladig
kladdkaka (den franska varianten om ni klickar på länken) innan frukost. Nu ska jag ta tag i disken samtidigt som jag kör enmansdisco i lägenheten. Allt från Billy Idol till Lady Gaga finns med på min ihopsnickrade "party"-spellista på Spotify.

Efter det är frågan; hemtenta, jobbansökan eller gym? Hmm...

 

Just nu spelas...

 

Vad ska ni göra ikväll?


Dinner for one



Smoking hot...

Idag har jag tackat nej till både AW och utgång och laddar batterierna inför morgondagen istället. Har precis avnjutit en egenkomponerad, vegetarisk pasta så nu ligger jag i soffan och är bara allmänt nöjd med tillvaron. Så länge jag inte tänker på skolan vill säga;P


Ordning och reda, pengar på fredag!


Tror det var fler än jag som vaknade idag och kände en lättnad när kontot återigen var påfyllt. Som arbetslös var jag van att ha en tunn plånbok, men man vänjer sig snabbt vid de där CSN-pengarna som trillar in varje månad. Jämfört med a-kassan känns det som en riktig fet lön:)

Nu ska jag kidnappa dammtrasan och dammsugaren ur städskåpet och köra att race i lägenhet. Vill ju inte att damerna ska snubbla över mina monstruösa dammråttoe imorgon när de kommer klapprande i sina high heels...

Ikväll skall jag burra ner mig i soffan, alldeles själv. Kärleken har flytt landet och kommer inte hem förrän på söndag. Men om jag känner mig själv rätt lär det inte bli mycket gjort på hemtentan heller utan snarare Idol för hela slanten.


Ger upp



Det är ingen idé att jag försöker planera mina lediga dagar längre för det blir aldrig enligt planerna ändå. Idag har jag inte så mycket som tittat åt hemtentan. Tänkte det var bäst att låte den vila från mina hatiska blickar någon dag eller så. Har åtminstone fått gjort "viktigt" idag och inte bara slappat.

Började med att leka alien hos akupunktören. Två nålar i hvuudet som spretade åt varsitt håll och en "filt" i något som liknar aluminiumfolie och saken var biff. Efter det var jag tvungen att åka hem och vila lite, för att leka alien tär på krafterna. Efter en liten lunch begav jag mig på en shopping spree av det kulinariska slaget. Skulle kunna sluka kylskåpet med hull hår, så mycket gott finns det i. Efter det blev det ännnu mera shopping på Systembolaget.

Varför alla denna lyx undrar ni kanske? Jo, för på lördag är det jag som ska bjuda tre lyckligt utvalda damer på trerätters. Har visserligen sprängt budgeten big time, men det var det värt. Mat lagat med mycket kärlek är det bästa som finns! Och då duger det inte med Eldoradoprodukter där minst hälften av innehållet består av antingen vatten, socker eller E-ämnen. Urk...så mitt mål för lördagkvällen är att vi ska rulla ner till Avenyn med mycket energi i kropparna så vi orkar dansa hela natten lång!

Snart ska det skakas rumpa på
Ellie's afropass så imorgon kommer jag inte kunna springa ifrån hemtentan vare sig jag vill eller ej. Afrodans=garanterad träningsvärk i mitt patetiskt otränade ass.




Hmm...


När jag sitter med hemtentan kan jag inte låta bli att knappa på datorn fast jag inte borde. Men när jag sitter och skissar märker jag inte ens när folk skriver till mig trots att datorn står 10 cm ifrån.
Kanske dags att tänka om och följa sitt hjärta?




(O)roande


”Att man inte äter sån mat man inte tycker om bara för att det är nyttigt. Jag har hört att
kroppen inte tar åt sig det nyttiga om man inte tycker om det”.

Sitter just nu och läser en rapport från Livsmedelsverket som handlar om lunchvanor och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Citat ovan kommer från en äldre person (får man vara fördomsfull och gissa på en man?) i Stockholm som lever efter tanken "allt gott är hälsosamt". Tänk om det kunde vara så väl. I sådana fall borde majoriteten av jordens befolkning vara normalviktiga, välmående och fruktansvärt hälsosamma.

Men det vore ju lite trist också...för det hade inneburit garanterad arbetslöshet för alla studenter på Hälsopromotionsprogrammet;)


Blä


Tänker fatta mig kort idag. Dels för att jag inte är på humör, dels för att jag har en hemtenta att sätta tänderna i. Eller hemtentOR egentligen. Men en sak i taget.

Har helt glömt bort att tips om filmen "Up!" som går på bio just nu. Underbar är bara förnamnet. Se den! Och om ni nu ändå masar er iväg till bion tycker jag absolut att ni ska se den i 3D-format:)


Hur kan man tycka illa om talande hundar?


Måndagsbitter


Måndag, Monday, lundi, maanantai, mandag...same shit, different name. Är det bara jag eller är måndagar sällan bra dagar?

En natt med dålig sömn avslutades abrupt av saltbilen som mullrade ute på gatan i morse med blinkade orange lampor. Vintern på ingång med andra ord...På väg till skolan hamnade jag bredvid en tant som antagligen rökt de 60 senaste åren och stank så mycket nikotin att jag höll på att spy. Tanten i fråga höll på att bli manglad vid Valand när hon skulle av och ett gäng med högljudda MUF-teens skulle på. Vet inte riktigt vem/vilka som jag föredrog som med- passagerare

Väl på gymmet efter en löjligt kort skoldag ville min kropp inte alls samarbeta. Det program jag vanligtvis så lätt avverkar på crosstrainern kändes som en halvmara i benen. Lunchen bestod av blodpudding (måtte det bli fredag och CSN-utbetalning snart!) och sedan satt jag som fastlimmad framför datorn. Inte för att jag gjorde något viktigt. Jag orkade helt enkelt inte masa mig in i duschen.

Angrep till slut diskberget med de gula diskhandskarna i högsta hugg. Efter det var det dags för tvättstugan och att laga middag.

Så har jag gjort något på hemtentan som jag hade tänkt? Nej inte alls. Har inte ens kollat på frågorna...

Dagens höjdpunkt var helt klart när en kompis förbarmade sig över mig och skickade en Spotify-inbjudan! Men det var också den enda...


Tack och lov att måndagen snart är över!


Johanna, eller var det Rihanna?


Igår var det dags för Hollywoodsittning med P6 och jisses vilken stjärnspäckad kväll det blev. Anna Anka (i dubbel upplaga t o m!), James Bond, Mr. och Mrs. Beckham, Stålmannen, Joker m fl. Själv försökte jag mig på en blek version av Rihanna. Förutom hyfsat lika namn och en hög panna har vi inte särskilt mycket gemensamt.
Men några liter hårspray, och ett par kilo smink senare var jag ändå hyfsat nöjd med resultatet.



Originalet (ifall någon skulle ha svårt att skilja oss åt)

Cool?



Detta var dessvärre det enda kortet hittade där hela outfiten syns.

Efter en heldag på stan med söta Ellie och ett biobesök på Bergakungen tackar jag för mig. God natt!


Shoppat


Tror inte jag har ägt ett par byxor från Lindex på 15 år, haha.


En sväng på stan och jag var 400 kr fattigare. Att det skall vara så förbaskat svårt att låta bli att shoppa! Menmen, gjort är gjort och jag måste säga att jag ändå har kapat ett par riktigt snygga byxor.


Bruno


Då var man tillbaka i en liten mörkare höstskrud:) Tack Anna för att du tog dig an utmaningen att få i en hel tub med färg i min lilla kalufs! Bild kommer inom kort...

Dessvärre var inte mitt sällskap igår kväll lika partysugen som jag, men det blev en mycket trevlig kväll ändå. Med alldeles för mycket tacos i magen (varför slutar man inte  äta när man är mätt?) åkte vi ner och kikade in Prickig Katts nya vintageavdelning på övervåningen. Måste nog vara den mysigaste butiken i hela Gbg! Kvällen avslutades på Fröken Olsson med en stor kopp te.

Nu ska jag snart bege mig ut i höstrusket för min "%¤/¤&"¤("(%¤# mobil som jag hämtade ut från verkstaden igår, dog knall fall några timmar senare! Varför kan de inte bara ge mig en ny? Så nu är min gamla hederliga Samsung från 2006 åter i bruk.

Äntligen fredag!


Ticktack



Tiden går fort när man har...tråkigt i det här fallet. Gav mig i kast med den otroligt intressanta artikeln "Experience of dietary assessment and validation from three Swedish studies in the elderly" strax innan halv nio och vips, så försvann de två nästkommande timmarna snabbt som attan. Men nu är jag klar i alla fall så nu blir det sängen! Zzzzzz....

God natt!

Sugen på fel sak...


Rubriken har inget med snusk göra om det var någon som trodde det! Eller så är det bara jag själv som förknippar ordet sugen med snusk..aja, strunt samma.

Jag är sugen på; FEST! Och att torsdag kväll skall infinna sig NU. Då blir det hårfärgning och tacos (och lite vin kanske?) med Anna innan vi glider ner på Prickig Katts invigning av deras nya vintageavdelning. Där ska det också bjudas på vin så en utgång efter det känns inte helt otänkbart eftersom jag är ledig på fredag:D

Jag är "osugen" på; Plugg! Har en vetenskaplig artikel (på engelska såklart) som jag måste analysera till morgondagens seminarium. Bläääää känner jag inför det. Men 1 ½ timme i skolan borde jag uthärda.

Efter skolan är det dags att leka nåldyna igen. Har på sistone blivit så pigg att jag har svårt att somna om kvällarna, lite för pigg med andra ord. Sen om det är akupunkturen förtjänst eller inte, vågar jag inte uttala mig om.




Flickfavorit år 2000




Av någon outgrundlig anledning började jag nynna på den här låten idag. Vet inte varför, men jag vet att jag blev VÄLDIGT glad när jag fick hans album i 13-års present, haha.


Den som väntar på något gott...


Rotfrukter i ugn måste vara en av de enklaste tillbehören du kan laga. Skala, hacka, lite olivolja, kryddor och in i ugnen. Men när de väl hamnat i ugnen går tiden förbaskat långsamt! Men det luktar åtminstone gott i våran lilla lägenhet.

Idag har jag skolkat (från en icke obligatorisk föreläsning, men ändå). Passade på att rymma från skolan under "bensträckaren". Finner inga ord för hur dålig föreläsningen var...så jag sträckte på benen ordenligt kan man säga och gick till Hemköp och frossade loss på extraprisvaror, haha. Vill inte veta hur jag kommer bli som pensionär med tanke på att jag redan nu sitter och lusläser reklambladen som dimper ner på hallmattan. Detta gäller endast matvaror skall tilläggas. Senare i livet kanske jag intresserar mig mer för, tja...rea på Cassels kanske? Nej Gud förbjude. Hoppas innerligt att jag aldrig blir en "riktig" tant som klär sig i alldeles för små kläder som är osmickrande för figuren.

När jag bli gammal vill jag se ut som Mademoiselle Chanel. Minus cigaretten såklart...

Inte illa för en 52-årig dam!

 

 


Seg som kola


Ingen afrodans, men mycket rumpa har skakats till de här tonerna:) GG på onsdagar 2006, fina tider...


Sitter här som en annan hösäck vid köksbordet, när jag egentligen borde hoppa in i duschen. Kvällens afropass med energiska
Ellie gick över förväntan då jag har koordination som en gammal gubbe. Med andra ord, ingen alls. Träningsvärken som jag redan hade i rumpan är värre än innan (applåd till mig om jag tar mig ur sängen imorgon!), har fått blåsor på tårna och jag luktar apa. Men det var värt varenda svettdroppe! Och mycket välbehövligt...

Väl hemma var det bara att lägga upp maten på tallriken som Kärleken hade lagat:) Påminner mig om när man var yngre och kom hem från handbollsträningen, åt sin mat, skuttade i säng och somnade som en stock. Det var tider det...hade hemskt gärna tagit upp handbollen igen om jag bara hade hittat ett "lagom duktigt" lag. Vill ju inte elitsatsa direkt...

Nu dusch. Sen Hollywoodfruar!


Dagens (andra) bild



Ljuva 90-tal. Kan ni hitta mig?


Dagens bild

 

Främre raden; Asta, mormor Judith, Lilly och Jenny.

Syskonskaran Jansson poserar för fotografen. Eller poserar är väl ett starkt ord. Att le var väl kanske inte riktigt på modet då...Året är 1945 och min mormor är 22 år ung. Yngst i skaran och betydligt nättare än samtliga systrar. Kanske är henne jag har att tacka för min fysisk? Bröderna var över 190 cm långa och systrarna alla över 170 cm. En ovanlig syn back in the days.

Bilden skickade min mor i morse för att jag håller på med ett litet projekt här hemma...vad, får ni se så småningom.


Dagens kollage

 

Spets och skira tyger blandat med tunga smycken och kraftiga kängor. Ja tack!

 


Husligt



Just nu står grytan och puttrar på spisen. Köpte nötbog härom dagen, men hade inte den blekaste aning om vad jag skulle göra med den. Så jag letade runt lite och hittade det här receptet;

600 g fransyska eller grytbitar
1 gul lök
1 msk smör
1 burk krossade tomater 400 g
2 dl vatten
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
2 lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
1 tsk garam masala
Färsk koriander eller persilja

Gör så här

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna, lite i taget. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatkross, vatten, salt, vitlök och kryddor i grytan. Låt koka på svag värme under lock i ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt. Strö över hackad koriander eller persilja. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ris som kokats tillsammans med 1 tsk gurkmeja.

Hoppas det smakar lika gott som det luktar nu bara! Dags att ta tag i disken så vi slipper se eländet när vi sitter till bords...

 

 


Levande nåldyna


Sådana här goingar har jag haft i kroppen idag...


Tredje gången gillt hos akupunktören idag. Somnade som en gris, den stenhårda britsen till trots. Ny tid igen nästa vecka och sen blir det antagligen lite örtmedicin på det. Tanken var att det skulle bli after work ikväll, men det är jag alldeles för groggy för nu. Så det får bli en lugn hemmakväll i soffan. Men plånboken tillåter inte så mycket annat för tillfället så det passar perfekt.

Hört på spårvagnen idag;

Alkis; -Vad fan glor du på?!

Tonårsgrabb; -Inget.

Alkis; -Har du problem eller?!

Tonårsgrabb; -Nej. Har du?

Alkis; - Ja, en jävla massa!


Säga vad man vill om de alkoholiserade farbröderna, men de är i alla fall uppriktiga.


För tre år sedan...

...såg jag ut så här!

Behöver kanske inte tilläggas att det var maskerad;) Annars har jag inget spännande att skriva för stunden...sitter här och är lite nostalgisk och kollar igenom gamla bilder från bloggens start. Har hänt mycket på både in- och utsidan sedan dess. Ny bostad flera gånger om, frisyrer likaså. Ny Kärlek. Arbetslös, heltidsanställd, arbetslös igen. Student igen. Men något säger mig att jag inte kommer avsluta den utbildning jag läser nu. Vet inte varför, går bara på magkänsla.

Nu blir det hopp i säng! Om jag kan sova utan Kärleken i den stora sängen vill säga. Han lär väl trilla in först om 2 timmar, tidigast...


Frestelser


Under föreläsningar på Hälsopromotionsprogrammet nämn ofta hur viktigt det är med stödjande miljöer på individnivå när det kommer till hälsa. Detta innebär bland annat att det hälsosamma valet skall vara det lättillgängliga (och billiga) valet. Men hur många salladsbarer i Göteborg erbjuder hemkörning? Inga vad jag vet...men pizzerior däremot. Där blir listan lång. Nu behöver du inte ens sträcka dig efter telefonen utan du kan lätt som en plätt beställa över nätet. Et voilà! Knappt en timme senare står en gubbe utanför dörren med nybakta pizzor.

När jag var på väg hem från gymmet tidigare idag slog det mig att på den korta biten (1 km) mellan gymmet och lägenheten går jag förbi två "baguetterior", två pizzerior, en sushirestaurang, en tacorestaurang, ett creperie, ett konditori, en glasseria, en grönsakshandlare, en matbutik, en thairestaurang, ett gatukök och en kinarestaurang.


Behöver jag säga mer?




Argbigga


J'adore!


Achtung! Hormonsvajande Johanna på ingång. Nej, den här veckan har verkligen inte börjat bra. Fast egentligen är det mest synd om Kärleken som får stå ut med mina bitska kommentarer. Menar ju inget illa, det bara blir så en viss period varje månad! Rår liksom inte för det...undrar hur världen hade sett ut egentligen om det var killarna som hade drabbats av PMS istället? Något säger mig att det hade varit ännu värre.

Idag var jag tvungen att sova mellan kl.11-13 för att komma i någorlunda balans igen. Sömnbrist har inte direkt någon positiv inverkan på humöret. Så efter den lilla tuppluren blev jag betydligt snällare...och efter att att sett "Coco avant Chanel" på bio blev humöret ännu lite bättre. Vilken fantastisk film! Men kan knappast bli annat när den handlar om en sådan fantastisk dam som Mademoiselle Chanel. Audrey Tautou var dessutom strålande i huvudrollen. Suck...så nu är längtan efter Paris större än någonsin!

Resten av veckan ser ut som följande;
  • Skola kl. 10.15-11.45
  • Akupunktur fre kl. 13.30
Det var det...kommer bli förbannad på mig själv om jag inte får tummen ur och går till gymmet den här veckan när jag äntligen blivit frisk. För att skylla på att jag inte hinner känns inte riktigt hållbart. Nu är dessutom all tvätt tvättad och lägenheten städad så här hemma finns inget att göra.


God natt!

Dagens (andra) kollage


Efter ännu ett avsnitt av Hollywoodfruar spyr jag snart över deras överdrivet matchade outfits. Så jag gjorde en alternativ outfit. Blingblinget, det korta fodralet och de höga klackarna är såklart fortfarande med. Kanske skulle slängt in ett hudfärgat läppstift och lite kycklingbrosk för att vara på den säkra sidan;)


Dagens kollage


Dålig morgon=dålig dag!


Försov mig 35 min i morse vilket resulterade en alldeles för stressig morgon och alldeles för lite frukost. Detta kompenserades visserligen med en kanelbulle och några koppar te på Brogyllen efter skolan. Skolan som för övrigt bara varade 1½ timme så jag var hemma redan kl.11.30.

Så då var ju hela dagen till förfogande! Eller? Nja...den dåliga starten satte sina spår. Så det där gymbesöket jag hade planerat lär inte bli av. Inte heller städningen av lägenheten. Blääää...är verkligen helt ur balans idag.

Förhoppningsvis blir den bättre efter en kväll hos fröken Friberg i vattentornet. Tur att jag är ledig imorgon. Ingen risk att försova sig menar jag;)




Let's talk about sex


Igår gick tjejmiddagen hos
Ellie av stapeln och precis som utlovat blev det mycket mat, vin och kärlek! Det tackar vi för. Och precis som vanligt när det bara är tjejer närvarande blir det snack om allt mellan himmel och gjord. Men sex måste nog anses som samtalsämne nummer 1. Ju mer vin, desto mer sexsnack...det är ett faktum.

Men stundtals var vi riktigt seriösa och pratade vi om cancer, relationer, vett och etikett och annat vuxet. Men det blir ju förbaskat tråkigt i längden! Så efter ett tag var vi tillbaka på sex igen;)

Innan vi begav oss ut i natten (eller hem till sängen för min del) blev det en liten lek som ledde till förvirring hos vissa. "Men va?! Är inte Miss Piggy Musses tjej?" Det är inte så lätt alla gånger, haha.

Den 24 oktober blir det ev. tjejmiddag hos mig. Bäst att passa på när man är "sambofri" som Ellie sa. Dags att börja fila på menyn med andra ord.





J'adore

Nu har jag varit i farten igen. Älskar att sitta vid datorn och pyssla. Den här gången blev det en outfit som jag absolut kan tänka mig att möta Paris i när det beger sig den 30 dec. Drömma kan man ju alltid!

Tentafest!

 


Spacklet är på, klackarna likaså...nu bär det av på förfest!
I gotta feeling that's tonight is gonna be a good night!