Packa pappas kappsäck


"Hem" och dumpa smutstvätt för att bara packa ner lite rena kläder och sedan bege sig igen. Börjar bli bra på det här med packlistor nu...Idag måste jag dessutom på vinden och rota reda på en massa saker. Är inte klokt vad man har samlat på sig saker under sina ynka  22½ levnadsår, och mer lär det bli.

Ikväll är det äntligen dags för visning av den lilla lägenheten på Guldheden också! Är vid gott mod då kvartersvärden sa att han trodde att jag var den som stod först i kön när jag pratade med honom tidigare idag:D


Segt


Nej, kvartersvärden har inte hört av sig idag heller angående visningen. Ska ringa och tjata på honom imorgon för snart är det fredag och då vill Bostadsbolaget veta om jag vill ha lägenheten eller ej. Ska jag bo i en skokartong vill jag banne mig se skokartongen först.

Igår spenderades sista natten i Guldhedstornet och nu ska jag snart lägga mitt huvud på en kudde i Kållered. Sedan blir det två nätter i en soffa i Mölndal innan jag landar i mitt egna lilla bo på lördag kväll efter jobbet. Hur jag nu ska komma överens med en 80 cm bred (smal) loftsäng. Får införskaffa ett par handbojor så jag kan låsa fast mig själv i sängstommen för att undvika fallolyckor.



Johanna is: ska införa "egokvällar" i sitt blivande singelhushåll med levande ljus, ansiktsmask och fransk musik ur högtalarna. Girls only. Säg till om det är någon som vill joina.


25% chans


Idag fick jag till slut tag på hyresvärden till den lilla, lilla lägenheten jag ska få komma och titta på. Fick tyvärr ingen tid för visning då han inväntade svar från de andra intressenterna, som är tre till antalet. Så nu vet jag åtminstone att jag har 25% chans att norpa åt mig kontraktet. Hoppas, hoppas...




Johanna is: att vänta är det värsta jag vet.

Lite men naggande god


Fram med förstoringsglaset! Ser du den? Där är lägenheten som jag har chans att få ett förstahandskontrakt på. Kokskåp är väl kanske ingen höjdare, men med tanke på att hyran ligger på 1800 kr inklusive el blir det ju en hel del pengar över till annat. Men jag är inte ensam om att få komma på visning så vi får se hur det går. Håll tummarna!

 

 


Man ska vara försiktig med vad man önskar sig


När jag skålade in det nya året på Champs Elyssée önskade jag mig ett händelsrikt 2010, men det här börjar nästan bli skrattretande. Fick precis ett mail om att jag har blivit erbjuden att gå på lägenhetsvisning, gällande ett förstahandskontrakt! Hallå eller. Jag som hade gett upp hoppet att få några erbjudanden via Boplats.



Johanna is: hänger inte med i svängarna.

Smaskigt söndagskvaller


Ni skulle bara veta vad jag gjorde igår! Blev ompysslad i åtta timmar samtidigt som jag låg behagligt i en främmande säng. På Sahlgrenska akutmottagning. Skönare söndag har man ju haft.

Tyvärr hade jag inte blivit något klokare när jag gick därifrån kl 02.00 i natt, men värken är kvar så jag fick snällt ringa och sjukanmäla mig i morse. Blåmärken efter dropp och blodprover har jag däremot gott om.



Johanna is: tänkte avverka alla plågor på en gång så resten av året blir lugnt och smärtfritt.


Knark på köpet?


Köpte en väska på Beyond Retro idag. I innerfacket låg ett örhänge, en amerikansk pence och ett mystiskt piller.

Visst är det charmigt med second hand?!;)

 

 


Tänk om...


...jag skulle byta ut datorn vid symaskinen snart? Är inte alls pepp på att sitta inne i det här fina vädret, men har man förpliktelser så har man.



Johanna is: en vecka kvar till flytt!

Ekoekoeko


Var helt inställd på en GALEN dag på jobbet. Fel, fel, fel, fel! Vet inte riktigt vart alla konsumtionstokiga människor höll hus, men på Freeport var dem inte.

Efter den fjuttiga arbetsdagen på fem timmar styrde jag kosan in mot stan igen. Ett par timmar senare och någon pizzaslice senare senare sitter jag hemma hos Susana igen och blickar ut över Sahlgrenska. En lugn fredagkväll med andra ord. Imorgon lutar det däremot åt en kväll med Blondinligan (fast numera är det bara en av tre som faktiskt är blond) så då blir det antagligen inte lika lugnt.



Johanna is: Ola Salo är en man med god smak. Hans dotter ska nämligen heta Judith:)

Fredag


Varför jag går upp kl 7 när jag börjar jobba kl 13 är verkligen ett mysterium. Och med tanke på att det är ett jämngrått molntäcke på andra sidan av persiennerna är det inte direkt att man längtar efter att gå utanför lägenhetsdörren. Dagens lägenhetsdörr tillhör Sus som bor i Guldhedstornet och här kommer jag spendera helgen och kanske några dagar in i nästa vecka. Idag är det bara 8 dagar kvar tills jag flyttar till min egna lilla lya (förhoppningsvis) och det ska bli så skönt! Kommer dock vara livrädd att slå ihjäl mig de första nätterna då snubben som hyr ut har en loftsäng.



Johanna is: ledig lördag OCH söndag. Lyxigt!

...och så upp igen.


Från botten till toppen, igen. Fick som sagt inte den underbart mysiga lägenheten i Lunden. Men trägen vinner. Klockan 22.09 lades en annons ut på Blocket. Jag ringde kl. 22.28. Fick inte svar så jag skickade sms istället. Ringde återigen i morse och fick beskedet att jag var den första som hade hört av sig och att
lägenheten var min! En minst sagt bra start på dagen.

Fast jag ska inte ropa hej förrän jag har fått lägenhetsnycklarna i handen. Fortsättning följer.



Crap


Har gått hela dagen och väntat på att arbetsdagen skall ta slut och att tjejen med den fantastiska lägenheten skulle ringa och ge besked. Tyvärr blev det inget positivt besked...ett steg fram, två tillbaka.

Ïgår trillade jag över ett horoskop här hemma hos Cissi. Ett läskigt sådant...för det stämde på pricken.

"Det kan uppstå kaos i vänskapsrelationer som driver fram en förändring. Du växer, blir mindre beroende av stöd från andra och inser vad du söker in en vän och partner. Om du vill göra allvar av dina drömmar måste allt onödigt sållas bort. Skapa nystart runt dina arbetsrutiner dagarna kring den 14:e och satsa helhjärtat på organisation och självständighet."


Johanna is: suktar efter
...



Cravings


Lägenheten var fantastisk. Mysig, fräsch och bara inredd med finfina vintagemöbler. Ge mig. NU. Får besked imorgon kväll. En tidsmaskin tack!



Upp och ner, ner och upp


Det som varit så självklart i över två år är nu ett minne blott. Något som minst sagt påverkar psyket. Varje dag är som en bergochdalbana, med fler dalar än toppar. Drömmarna blir bara konstigare och konstigare för varje natt och ingen morgon är den andra lik. Men förändringar är nödvändiga för att livet ska gå vidare ibland, eller? Jo i det här fallet var det faktiskt nödvändigt även om det stundtals känns j*vligt jobbigt.

Största stressmomentet just nu är att hitta en egen bostad. Som tur är har jag alla mina underbara vänner som erbjuder mig en sovplats, ni är riktiga guldklimpar allihopa! Men ikväll får ni hålla tummarna gott folk för då ska jag på lägenhetsvisning. Blir den min har jag åtminstone bostad juni-augusti...hoppas, hoppas.


Johanna is: "Ju mer man tänker, desto mer inser man att det inte finns några lätta svar." -Nalle Puh. Så sant, så sant.


Glammigt värre

 

En lapp från gårdagens klubbtoalett.


God morgon, god natt


Just nu känns hela världen uppochner, på ett bra sätt. Dygnsrytmen har fått sig en smäll och jag har gått från pensionär till dumdristig tonåring. Gårkvällen blev en repris av förra torsdagen och slutade lite väl sent. Men trots detta överlevde jag en arbetsdag utan rast, en cykeltur upp i landalabergen och att det gick nio timmar mellan frukost/lunch och middag.


Johanna is:
skräckblandad förtjusning angående hennes magkänsla som än gång visade sig stämma: "So what about 2010? Som vanligt går jag efter min magkänsla och den säger att det kommer bli ett händleserikt år med många tvära kast. Jobb, boende, plugg. När detta året är slut kommer inte mycket vara sig likt. Men det är som sagt bara vad min magkänsla säger. En rolig grej som jag redan har anmält mig till är en teckningskurs
. År 2010 ska bli ett kreativt år." (utdrag från bloggen 20100110)

The end


Ingen i vår närhet tycktes bli förvånad. Själv har vi nog inte insett vad vi gjort men innerst inne känns det som om det är rätt beslut. Att älska någon är en sak, att var kär en annan. Och ibland försvinner det där pirret i magen med åren och det finns det inget botemedel mot. Då får man nöja sig med det näst finaste, nämligen vänskap.


Johanna is: bostadsjakt.


Lageransvarig


Idag var första dagen på mitt heltidsvikariat och förutom att stå i butik är det jag som har hand om lagret. Har drygt 20 lådor kvar att packa upp och bocka av innan månadskiftet. Som grädde på moset kommer det även en beställning på sisådär 3 200 pieces (klädesplagg) inom de närmsta dagarna. Fast jag tycker det är ganska gött att få sköta sig själv där bakom kulisserna.



Johanna is: varför händer alltid ALLT på samma gång?

Dagens kreativa



Det blev en riktig liten tjockis under dagens teckningslektion, haha.

Anmäld


1. HB-02514 - Designteknikerutbildning inom konfektion med inriktning mot internationell tillverkning 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Högskolan i Borås, Borås

2. HB-02511 - Butikschefsutbildning med inriktning mot textil och mode 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Högskolan i Borås, Borås

3. HB-50502 - Textil digital design 15hp Kvällstid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Högskolan i Borås, Borås

4. HB-53602 - Grafisk design och digital presentation 4,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Högskolan i Borås, Borås

Så nu är det bara att vänta och se...måste få tummen ur och skriva ihop ett personligt brev
hit också. Men det är ju så tråkigt att sitta inne i det här fina vädret:/


Opepp


Solen skiner. Prognosen skvallrar om upp emot 12 grader fram emot lunch. Det vill säga att det kommer med högsta sannolikhet kommer bli en alldeles, alldeles undebar dag. Om jag inte hade jobbat 10-17.30 vill säga. Men vad är väl en vacker vårdag i Göteborg?

Får trösta mig med att väderprognosen även visar på strålade sol måndag och onsdag när jag är ledig!


Johanna is: sista jobbsöndagen på minst 11 veckor. Tummen upp!


Lördag



Bilden ovan avslöjar vad jag gjorde i morse. Dryga timmen spenderades på en uteservering i strålande sol med fina Nelly. Var med mycket tunga steg jag styrde näsan mot Centralstationen för att transportera mig till jobbet. Fast med en rejäl frukost i magen och lite extra D-vitamin i form av solsken gick dem där fyra timmarna ganska fort.

Nu sitter jag som hösäck i sängen och önskar att jag bar kunde bädda ner mig. För lite sömn två nätter i rad hör inte till vanligheten direkt. Men är man bortlovad på middag så är man.


Räknefel


Det där med huvudräkning har alltid varit min grej. Men man kan ju inte alltid var på topp, eller hur? Igår skulle jag drick ETT glas vin var tanken. Det blev...ja mer än ett i alla fall.

"Vad gjorde du på Peacock igår?!" utbrast Ellie när jag svarade i telefonen med min, för dagen, lite hesa röst. I vanliga fall är det den madamen som springer på Avenyn medan jag sitter hemma och degar i soffan med luggen uppsatt i en Lilla My-tofs. Vad ska man säga? Jag tog tillfället i akt att fira mitt nya heltidsjobb. Nästa vecka går startskottet! Ska bli minst sagt spännande.

Dessvärre var den här fredagen helt fel dag att vara bakfull på. Hela veckan har varit ett enda stort, grått moln. Men idag, när jag vaknade upp och var lika ljusskygg som en vampyr, flödade solljuset in genom persiennerna. Det tog lite tid innan kroppen lydde order men till slut kom även jag ut i det fina vädret.

Blev lite shopping, lite skitsnack och lite dramatik. En liten gubbe fick nämligen för sig att parkera sin kärra på förbjuden plats och klämdes fast mellan spårvagnen och trottoarkanten. Folk över 75 år borde hålla sig till kollektivtrafiken istället för att sitta bakom ratten.

Måste slagit i huvudet igår för jag köpte ett par rosa solglasögon. Kors i taket.

Och med tanke på prislappen (49.50 kr) fick även ett par svarta följa med hem.

 


Hårt arbete lönar sig


Ligger här i sängen med Helge Skoog. Eller rättare sagt, jag ligger i sängen med laptopen i knät och kollar på "Halv åtta hos mig" men det är ju nästan samma sak. Typ.

Kommer somna som en stock efter dagens arbetsinsats. En insats som min chef avsatt två arbetsdagar för, men som jag klarade av på en och fick fdärför ledigt på fredag. Så egentligen är rubriken missvisande för egentligen förlorad jag pengar på att jobba hårt. Men vilken normal människa tackar nej till ledighet?




Johanna is: sleepyhead.

Weekday hjärta Maria Montazami?



Strosade runt lite innanför vallgraven idag. Besökte bland annat på Weekday och jag undrar om inte Örjan (Mr. Weekday himself) har en hemlig crush på Maria Montazami för vad hängde inte på en galge precis vid entrén? Jo en tischa vars framstycke var helt full med små tofsar. Eller "tassels" som Maria hade sagt ("tofsar låter ju så... tofsigt"). Det fanns även en klänning för dem som vill gå runt med ännu fler tofsar på kroppen. Hittade dessvärre ingen bild, men jag har en känslan av att tischan och klänningen kommer hänga på REA om några månader. Om inte hela Sverige drabbas av en tofsfeber vill säga.

Själv köpte jag mig en svart klänning. Ovanligt.




Otippat


"Plötsligt händer det"
. Jag ska dock inte till Nyhetsmorgon och skrapa fram de stora pengarna tyvärr. Fast min ekonomi kommer helt klart förbättras. Det är bara en liten, liten signatur som fattas.



Johanna is: sol i sinne, men varför kan inte vädergudarna också ha det?!

Glad påsk?


Annandag Påsk är snart till ända och jag har inte ens uppfattat att påskfirandet startat. Långfredagen var just lång. Väldigt lång och väldigt tråkig. Låg ensam i soffan och käkade glass likt en olycklig Bridget Jones och svor över att jag skulle jobba hela helgen.

När jag dessutom vaknade till strålande sol på lördagsmorgonen fortsatte svordomarna...men efter fredagens misär bestämde jag mig för att det fick vara slut på självömkan så efter en 9 timmars arbetsdag blev det en turbodusch och sedan på med klackarna. På Guldheden bjöds det på mat och dryck och Jazzhuset stod för mera dryck och lite dans. Klockan tre stupade jag i säng med ett leende på läpparna.

Fem timmar senare ringde klockan och det var dags för ännu en heldag på jobbet. Och tro inte folk låter bli att shoppa för att det är påsk, nejnej. "Det var fullt ös medvetslös" som gällde både lördag och söndag. Den där lågkonjunkturen verkar inte vara något som folk lider av...

Söndagskvällen och första halvan av måndagen spenderades hemma hos päronen. Var trevligt att uppleva tystnaden igen. När man bor i centrala delarna av Göteborg är det tyvärr aldrig tyst. Stadsbruset finns alltid där även om man inte tänker på det. Tyvärr visade sig den fantastiska Bästkusten (Tjörn, Orust och Stenungsund) sig inte från sin bästa sida då regnet öste ner, men man kan inte få allt.

Imorgon ska jag njuta av att vara hemma och kanske masa mig iväg till gymmet (notera kanske). Måste även sätta igång med sömnaden av balklänningen på allvar för det kanske, kanske kommer ske lite förändringar på jobbfronten. To be continued...



Blött ute, torrt inne


När vädret ute är så här grått och trist tar mina små grå en timeout och skrivkramp infinner sig. Kombinerat med en helg fullspäckad med jobb och bloggen får vila till nästa vecka. Glad påsk mina kära läsare!