(O)väntat besök


Redan igår borde jag ha förstått att de elaka bacillerna som bosatt sig i min kropp inte har några planer på att flytta ut när jag yttrade för Ellie att jag fortfarande kände mig lite krasslig varpå hon säger "Ja, jag SER det". Upplyftande...

Blev därför föga förvånad när Herr Feber kände för att göra ett återbesök idag. Inget jobb för mig med andra ord. Har däremot en miljon saker att göra här hemma. Saker som jag egentligen inte orkar ta tag i, men ingen annan kommer göra dem åt mig så vad gör man? Jo, man knaprar Ipren, klunkar te och trycker i sig kanelgifflar i hopp om att känna sig lite, lite bättre. Wish me luck!



Johanna is:
The Cardigans – Sick & Tired


P-A-N-I-K


Fan vad jag inte gillar att inte ha koll på läget. Det är då paniken sprider sig som ett gift i kroppen, snabbt och effektivt. Vad hände med balans och harmoni?! Nejnej, här är det fullt ös medvetslös som gäller.



Johanna is: andas in...andas ut...




LOVELOVELOVE


Har egentligen inte tid att sitta här, men den här nyheten måste jag bara dela med mig av! Eftersom mitt eget lovelife inte existerar just nu blev jag nästan rörd till tårar när jag för en liten stund sedan fick reda på att min finaste Maria förlovade sig i helgen och ska gifta sig nästa sommar!




Tillbaka till verkligheten


Nu är det slut på självömkan! Jag har inte tid att vara förkyld längre för i veckan som kommer det vara späckat schema. Följande saker är inbokade;
  • Ett stycke jobbdag på tisdag.
  • Infomöte på Arbetsförmedlingen på fredag (veckans höjdpunkt, NOT).
  • Mitt uppdrag som hårmodell kommer uppta hela helgen.

Utöver detta skall jag...

Därför får det blir som det blir med bloggen den här veckan. Den har inte högsta prio direkt...hej så länge!



Johanna is:
om jag lyckas avverka allt det där jag tänkt skall jag köpa den här till mig själv
om en vecka. Because I'm worth it.








Jag är en massmördare


I snitt dödar jag fem silverfiskar per dag (hälften kommer undan). Inte sådana där mikroskopiska, utan riktigt feta med en kroppslängd på cirka 1,5 cm. Nu har silverfiskarna dragit hit sina kompisar, tvestjärtarna, också. Igår bet (stack?) en mig i ansiktet. Tror att ett samtal till Bostadsbolaget är på sin plats...





Kleenex är min bästa vän


Ni får ursäkta bloggtorkan kära läsare, men för varje gång jag snyter mig tror jag bestämt att en liten bit av hjärnan följer med ut. Och med tanke på att jag har förbrukat långt över hundra näsdukar den senaste veckan så förstår ni kanske att jag snart är så gott som hjärndöd. Går numera ingenstans utan ett x antal paket Kleenex i väskan. Där får dem även sällskap av Iprenmannen och några kartor Bisolvon.



Johanna is:
önskar att hon kunde stänga av den där nyfikenheten ibland.


PUSS

 


Lika mycket som jag hatar min förkylning, lika förälskad blev jag efter gårdagens biobesök. En underbar film!


Release me!


Snälla, befria mig från den avskyvärda fökylningen. NU. Förkylningsblåsorna har förvandlats till en väldigt klädsam sårskorpa runt min snok och rösten är halvt tillbaka. Annars snörvlar och hostar jag upp något som ser ut att vara radioaktiv gegga som aldrig förr. Love it.

Studiemotiviation den här veckan har av förklarliga inte varit på topp, men idag måste jag se till att göra lite nytta så här kan jag inte sitta...later folks!



Johanna is: jobb om 24 timmar. Hur ska det gå???







Ohärligt, men ofarligt


"Härligt, härligt men farligt, farligt", sjunger en viss Björn Skifs. Mina baciller är tvärtom. Ohärliga, men ofarliga. Bara förbannat envisa tydligen. Spenderade 1½ timme på Centrumakuten igår kväll bara för att få ett recept ordinerat med...vila. Så det är bara att fortsätta ha tråkigt ett tag till.



Johanna is:
vad gjorde jag resten av kvällen då? Ja, för ovanlighetens skull satt jag inte
hemma i min ensamhet och hostade.




Till mina fina



Vad skulle jag göra utan er, mina fina vänner?! Förmodligen vara väldigt, väldigt ensam och ha fruktansvärt tråkigt! Min högsta önskan just nu är att bli frisk så vi kan snacka skit, skratta och bara umgås igen. INTE hosta grönt slem, ha en näsa full med förkylningsblåsor och låta som en korsning mellan en pojk i målbrottet och en tant som rökt på tok för många cigaretter.




Johanna is:
ikväll blir det Centrumakuten.



Lite roligt också


Allt är inte bara elände även om det låter så. Jag har allt lite roliga saker att se fram emot också.
Här hittar ni mig på en catwalk om några veckor och här på en annan några dagar senare.



Johanna is:
fyra nya jobb sökta.




...


SSS- snor, slem och stum. Tre ord som passar in väldigt bra på mig just nu. Jag HATAR att vara sjuk. Inget vettigt får man gjort heller...men nu måste jag skärpa mig. Innan dagen är slut skall jag ha sökt minst fyra jobb och läst x antal sidor i min Engelska B-bok. Den gamla tanten har börjat läsa på distans förstår ni. "Kunskap är aldrig tungt att bära", som K's mormor sa. Så sant, så sant. Fast när huvudet är fullproppat med snor är det jäkligt svårt att hitta något ledigt utrymme där kunskapen ska få plats...




Johanna is:
och där invanderade förkylningsblåsorna min näsa också. Underbart.






Måndag


Nej, min kära stämma ville inte komma tillbaka idag heller. Detta innebar att hela jobbdagen spenderades på lagret eftersom jag omöjligt kunde hjälpa kunderna ute i butiken. Tjoho...



Johanna is: kanske om jag kysser mitt livs kärlek inom tre dagar att rösten kommer tillbaka. Det funkade ju för Ariel.






Efterlysning



Hallå Rösten. Kom fram, kom fram vart du än är!




Bilder


Att försöka ta bilder från andra raden på modeller som är så smala att de försvinner i profil är lättare sagt än gjort, men jag gjorde ett fåtal tappra försök. Lägger upp alla bilder så får de som vill och orkar bläddra igenom dem.






Johanna is: tydligen ihop med sin tre år yngre kollega om man får tro på ryktena som florerar på Freeport. Spännande. Och jag som trodde jag var singel.




Osynlig


Jag är verkligen en riktig linslus. En endaste bild har jag lyckas fastna på under veckans gång.
Mot min vilja som ni kanske ser.


Veckans lista


Antal modevisningar: Elva stycken som åskådare. Två backstage som påklädare.

Bästa visningen: Lagom

Sämsta visningen: Nakkna (snyggt, men ganska tråkigt)

Trevligaste designern: Ida Sjöstedt

Veckans dryck: Coca-Cola Light à la Manolo Blahnik (klicka på bilden för större format).


Antal kändisspottings: Tappat räkningen. Men Håkan Hellström, Henrik Lundqvist, Erik Hamrén, Efva Attling, Eva Dahlgren, Lars Wallin, Markus Krunegård, Agnes och Alexander Bard är några av dem.

Antal taxiresor: Fyra

Antal tågresor:
Två

Antal goodiebags: För många.



Antal gratis enheter alkohol: Samma svar som ovan.

Antal betalda enheter alkohol:
En

Veckans kap: En pälsfodrad mockajacka från Weekday's second hand.

Veckans bästa: Att komma tillbaka till Götet.

Veckans sämsta: Näsblod, feber och snor. Allt på en gång. Nu är åtminstone febern borta.

Veckans måste: Tvättiden som börjar om 20 minuter.

Antal pussar
: En. Från en fyrbent mörkhårig skönhet vid namn Raja.














En tredjedel av tågresan avklarad. Två tim...

bild0460 (MMS)

En tredjedel av tågresan avklarad. Två timmar kvar med andra ord. Fy vad jag längtar hem!


Mutant


Känner mig inte riktigt mänskilg just nu. Är en blandning av en kraxig kråka och en vandrade slemboll. Jag har blivit fett förkyld som de skulle sagt här i huvudstaden. Nu är det dags att käka ut från fantastiskt fina Scandic Anglais och slå ihjäl sex timmar på stan med Carl innan tåget går tillbaka till Götet. Ett besök på Moderna muséet står på schemat.



Johanna is: tur att SJ inte tar betalt för övervikt för alla dessa goodiebags väger typ ett ton tillsammans. Stackars mig.

Sitter på café String på söder och dödar l...

bild0451 (MMS)

Sitter på café String på söder och dödar lite tid. Gårdagen var fantastiskt rolig! Mycket kändisspotting och gratis dricka. Goodiebagen var inte dålig den heller:) Enda negativa just nu skulle väl vara att jag nästan helt har tappat rösten. Man kan inte få allt här i livet...


Det är över nu


Mercedes-Benz Fashion week är slut för den här gången. Tiger of Sweden stod för den sista visningen och liksom så många andra märken var det fjädrar, prints och ganska starka accentfärger som stod i fokus. Inte en enda pastellfärg så långt ögat nådde, tack och lov!

Med ett kollektionsnamn som "A walk on the wilder side" tänkte jag kanske att märket skulle överraska med något extra ordinärt, men icke. Visst var det fina kläder, men jag var betydligt mer intresserad av folket som satt på frontrow. Håkan Hellström (som såg exakt lika bortkommen som jag själv i det överfulla tältet), Henrik Lundqvist och Erik Hamrén. Hoppas även på att få se Herr Hellström imorgon på Guldknappen.



Johanna is: tom i bollen.



Afternoon tea på NK. En timme kvar till Ti...

bild0444 (MMS)

Afternoon tea på NK. En timme kvar till Tigers visning sedan är modeveckan slut för den här gången!


Ensam är stark


Mycket kan man styra över, men inte små elaka baciller. Det fick min kollega erfara tidigt på förmiddagen och efter ett sjukhusbesök blev det sjukskrivning i en vecka. Detta innebar att jag under hela dagen fått springa runt själv (iförd 12 cm klackar som en sann "fashionista") som en idiot mellan visingarna. Schemat var så tight att jag till och med var tvungen att hoppa över ett par. Så imorgon är det jag som får skicka iväg lite intervjufrågor via mail istället. Orkar dessvärre inte skriva något längre blogginlägg för ögonen går snart i kors, men kan säga så mycket att jag vill ha allt från Whyreds kommande kollektion. HELT FANTASTISK! På dagens andraplats kom Lagom med ett riktigt lyckopiller till kollektion. Finfina färgkombinationer och mönster med inspiration hämtad från Nairobi.



Johanna is:
gick hemifrån kl 10 och ramlade åter in i hallen kl 23.30. Jobbigt? Njae. Kul? JA!



Genrep på Whyred. Trenden med starka accen...

bild0441 (MMS)

Genrep på Whyred. Trenden med starka accentfärger håller i sig.


Ännu mera kaos, regnkaos! Kan tydligen reg...

bild0439 (MMS)

Ännu mera kaos, regnkaos! Kan tydligen regna på tvärsen på östkusten också.


Taxikaos vid Berns. ALLA ska från en visni...

bild0436 (MMS)

Taxikaos vid Berns. ALLA ska från en visning till en annan. Hope står på tur!


Mission impossible


Nej det går inte att få bra bilder när man sitter på second row, sorry folks. Men lite bloggmaterial har jag åtminstone fixat under dagens gång. Allt som allt blev det fyra visningar idag. Imorgon blir det åtta! SKänk mig en extra tanke är ni gulliga=)


Johanna is: tack och god natt!

Gyllene flickor på Ida Sjöstedt

bild0433 (MMS)

Gyllene flickor på Ida Sjöstedt


Sitter på Franska caféet på NK och försöke...

bild0430 (MMS)

Sitter på Franska caféet på NK och försöker förbereda lite inför dagens första visning. Förhoppningsvis kommer det lite bilder på bloggen ikväll. Om jag inte har glömt sladden till kameran vill säga...


Lugnet innan stormen


Helst av allt hade jag bara velat däcka i soffan med en pizzakartong vid min sida och inte göra något vettigt alls på ett par dagar. Dagarna som funktionär på Way Out West har varit extremt roliga, men rätt så slitsamma.

Fast vila får jag göra först om en vecka för imorgon kl 05.40 går tåget mot huvudstaden! Intensiva dagar under Stockholms modevecka väntar. Som det ser ut nu är detta dem visningarna jag kommer att se:

Måndag

12.30 Nakkna
16.00 Ida Sjöstedt
18.30 Camilla Norrback

Tisdag

14.30 Nina Jarebrink
16.30 The Local Firm
17.45 Cheap Monday
19.30 Carin Wester
20.30 Whyred

Onsdag

19.30 Tiger of Sweden



Efter varje visning ska jag in och knô backstage med modeller, stylister, sminköser och Gud vet vad för att haffa designern för en liten mini-intervju kring kollektionen. Det kommer vara svettigt, stressigt och galet roligt. Ska försöka vara duktig på att ta kort så ni får lite ögongodis att titta på! Ett och annat MMS-inlägg lär nog också dyka upp.



Johanna is: behöver inte längre oroa sig för hur hon ska komma hem efter den där festen på torsdag natt.
Centralt boende, check!


Tro inte på allt du läser


I alla kvällstidningar snackas det om ett av Hollywoods hetaste kärlekspar som är på besök här i Göteborg. Hur de visar sin kärlek öppet och hur kära de ser ut. Jag hörde något helt annat ikväll när jag gick förbi den ena halvan detta fantastiska par.


"Jag orkar inte. Hon behandlar mig som skit. Vi har bråkat igen..."



Johanna is: mycket kan köpas för pengar, men inte kärlek. Uppenbarligen.





You've got (loads of) mail


Kom precis innanför dörren efter att ha varit på festivalområdet sedan kl 8 i morse. Fötterna luktar ju inte hallon direkt efter en hel dag instängda i gummistövlar så nu blir det en svalkade dusch och omsvidning innan det är dags för M.I.A på Flamingoscenen. Därefter blir det klubb! Vet dock inte vart, men det ger sig.

Och det första jag gör efter att ha startat upp datorn är att kolla mailen. Höll på att få en smärre chock. 21 nya mail! Vet inte riktigt hur många ni får per dag men detta är inga siffror jag i van vid.



Johanna is: två modevisningar till inbokade!







Soundtrack of our lives repar med Göteborg...

bild0425 (MMS)

Soundtrack of our lives repar med Göteborgs Symfoniorkester:) Snart öppnar festivalen för allmänheten!


Black and white


Två mätta blekfisar efter dagens lunchdejt.

 

Johanna is: glömde visst Filippa K och Whyred i listan i inlägget nedan. Späckat schema var det ja!

 

 


Tiden är knapp


Nej, jag är inte död. Bara bakis. Eller var rättare sagt. Gårdagen inhöll lite för mycket av det goda, men trevligt var det! Hann med ett besök på både Bliss och Nef.

Efter ett abrupt uppvaknade av mina kära jobbgubbar utanför fönstret (ljudet av en sågklinga genom plåt är inget jag rekommenderar när man lider av skallebank) tog det sin lilla tid innan jag kom upp ur sängen.

Dagens "frukost" intogs på Pasta Haus tillsammans med
fröken Ellie för att sedan springa runt på stan i sex timmar innan jag trillade innanför dörren igen. Så nu har jag ägnat kvällen åt att OSA till en herrans massa modevisningar nästa vecka. Ska gå på följande visningar:

  • Nakkna

  • Ida Sjöstedt

  • Camilla Norrback

  • Cheap Monday

  • The Local Firm

  • Rützou

  • Carin Wester

  • Tiger of Sweden

Har även fixat boende och tågbiljetter så nu ska jag "bara" kontakta alla designers bakom ovanstående märken för att boka tid för en liten intervju. Känner även att lite research är nödvändig innan jag kommit upp till huvudstaden. Lite sköna intervjufrågor kan ju också vara bra att ha! Gosh. Vart tog all tid vägen?!




Johanna is: Bo Kaspers Orkester – Ett Fullkomligt Kaos






Har precis varit och hämtat ut mitt funkti...

bild0422 (MMS)

Har precis varit och hämtat ut mitt funktionärsarmband inför Way Out West. Flott värre!


Bortglömt


Mitt i det här virrvarret av lycka har jag helt glömt bort att jag faktiskt har blivit antagen till KomVux också. Ska läsa till Engelska B var tanken. Om det nu går att kombinera med en kvällskurs på Textilhögskolan och OM jag blir kvar i Göteborg vill säga. Känns inte som det är någon idé att planera nu för tiden. Det får bli som det blir. Hur som helst måste jag ner till KomVux och snacka med någon tant på deras adimistrationsavdelning för att få lite info.


Johanna is: om jag skulle omvandla alla tankar som snurrar i min skalle till musik hade det låtit så här...

 

 


Nyp mig. Hårt.


Var helt säker på att allt jag skrev om igår bara var en dröm och att allt skulle vara borta i morse när jag vaknade. Men icke. Så för att dämpa min klädpanik var jag tvungen att dra ner på stan och shoppa. Inköpen ser ni i inlägget nedan och mest nöjd är jag nog över plånboken för 29 ynka kronor och skinnkjolen för 349 kronor. Second hand is the shit!

Nu är det även klart att jag ska upp till Stockholm redan på måndag för att springa på Mercedes-Bens Fashion Week samtliga dagar. Måndag till onsdag kommer jag med andra ord springa runt som en skållad råtta mellan så många visningar jag bara mäktar med för att köra en mini-intervju med designern bakom den aktuella visningen. Prestationsångest? Svar JA!

På torsdag är det dags att ta på sig rollen som påklädare på "Guldknappen" för att sedan mingla runt på efterfesten. Fredagens modevisning bjuder inte på någon efterfest, men något säger mig att jag nog kommer behöva något vin för att däcka som en klubbad säl där på kvällen. Men detta är först nästa vecka!

Denna vecka kommer bjuda på utgång, Göteborgs Kulturkalas och funktionärsarbete på Way Out West.



Johanna is: plötsligt händer det.



Dagens inköp

 

Jacka, skinnkjol, plånbok/clutch och scarf från Beyond Retro. Klänning Samsoe & Samsoe. Bh från H&M och smink från L'oreal samt Smashbox.

 

 


Ofattbart



Inkorgen 11.10, mail från "Glamour":


"Hej!
Vad kul att du vill göra din praktik hos oss! Tyvärr tar vi inte emot några praktikanter för tillfället. Detta dels pga utrymmesskäl, dels pga brist på lämpliga arbetsuppgifter. Hoppas du hittar en rolig praktikplats någon annanstans. Lycka till!
Varma hälsningar
Emma Sundh"


Inkorgen 11.13, mail från "Damernas Värld":

"Hej Johanna,

Har du möjlighet att jobba som påklädare under Guldknappen? det är den 19:e och 20:e augusti, från eftermiddag till sen kväll, båda dagarna, här i Stockholm. Låt mig veta asap! Det är bråttom!

Med vänlig hälsning

Carol"


Svarade snabbare än blixten, att visst kunde jag det! Vilken normal människa skulle tacka nej till "Den 19:e är VIP-kväll, fest för branschfolket, ni får givetvis vara med på efterfesten. Som ni alla vet så betalar vi tyvärr inte ut någon lön men ni får en välfylld lyxig goodie bag som är så mycket finare än vad gästerna får – jag lovar! :)"?!

Dagen fortsatte i samma positiva anda med en fika i Linné, påfyllning av mitt pinsamt tomma kylskåp och när jag kom hem låg dessutom ett nytt nummer av ELLE på hallgolvet. Detta var cirka fyra timmar sedan och jag har fortfarande inte hunnit bläddra i den. Det skulle nämligen komma fler goda nyheter.

Det är inget spikat men som det ser ut nu kommer min Stockholmsvistelse sträcka sig över hela nästa vecka då jag eventuellt ska hjälpa en modetidning med att intervjua några designers inför Merceds-Benz Fashion Week! Så nu är jag i desperat behov av en sovplats i huvustaden nästa vecka. Hjälp!



Johanna is:
detta måste ha varit mitt livs bästa måndag.




Håkan Hellström – Mitt Gullbergs Kaj Paradis- lyckorus!




Vädergudarna och jag är inte kompisar just nu

Måndag
08
17°
6 m/s
16
18°
6 m/s
Tisdag
08
16°
6 m/s
16
20°
5 m/s
Onsdag
08
16°
6 m/s
16
19°
5 m/s
Torsdag
08
16°
2 m/s
16
20°
3 m/s
Fredag
08
17°
4 m/s
16
18°
3 m/s
Lördag
08
17°
3 m/s
16
18°
4 m/s
Söndag
08
14°
7 m/s
16
16°
5 m/s

Vad gör ni?



Inte läser ni min blogg i alla fall. Det betyder å andra sidan att ni har vettigare saker för er här i livet vilket känns tryggt.

Själv har jag inte så mycket vettigt att göra för tillfället som ni förstår. Fast en regnig bakissöndag till trots har jag ändå hunnit med långpromenad, fika och brunch. Mycket mat men ganska lite verkstad så att säga.


Johanna is: upptäckte att den där
kursen hon tackat ja till nog kan vara bra att ha i framtiden. OM jag blir kvar i Gbg i höst vill säga.






Home sweet home


Nej, det blev ingen utgång för min del. En powernap till trots så kändes det ändå i kroppen att jag hade jobbat idag så jag tog det kloka (och tråkiga) beslutet att åka hem istället för att dansa natten lång. Inga smaskiga singeläventyr här inte.



Johanna is:
sista arbetsdagen är avklarad. Så var man arbetslös, igen.






The backpack is back


Alexander Wang S/S10


Alla som ägde en ryggsäck under grundskolan räcker upp en hand! Jaså, du också? Själv hade jag någon ful sak med "Mats Sport" tryckt med stora bokstäver i början av min skolgång. Detta var innan Team Sportia (den "tuffa" sportaffären) etablerade sig i metropolen Stenungsund. Lite senare hade jag någon fräsig Salomonryggsäck i grälla färger för att sedan gå över till en röd/svart rygga med tre ytterfack och ett innefack som jag pimpade med diverse nyckelringar. DÅ var man cool.

Ännu lite coolare blev jag när jag började på mellanstadiet. Då byttes ryggan ut mot axelremsväskan. Gärna en sådan där som man fick på köpet om man handlade på JC för typ 300 kronor med Storbritanniens flagga tryckt över hela härligheten. Tror fortfarande min ligger hemma och skräpar någonstans.

När jag fyllde 17 år fick jag en Kånken av min bror i födelsedagspresent. Det var inte hans idé, utan min egen. Jag hade då ledsnat på att gå och få ont i nacke, axlar och rygg på grund av för många år med axelremsväskan hängandes lite käckt över ena axeln. Men lik förbannat har jag, snart sex år senare, knappt använt den där födelsedagspresenten. Varför? Jo, för att den är helt enkelt inte lika snygg. Och allt jag bär på min kropp måste vara snyggt, right?

När Alexander Wang visade sin kollektion för S/S10 hade han låtit tillverka en ryggsäck till modefolkets stora förvåning. En snygg sådan. Den blev snabbt ganska hypad och jag har själv använt den i några av dem kollage jag ahr visat på bloggen. Men att pröjsa 6 500 kronor för en ryggsäck kändes inte särskilt aktuellt för min del. Därför blev jag alldeles till mig när jag hittade min svarta mockaryggsäck på halva priset från Bruuns Bazaar på NK i Stockholm.

Och nu verkar även New Yorks trendsetters ha fattat att det är bra mycket skönare att gå runt med vikten jämnt fördelad på axlarna för när jag surfade in på King's hemsida möttes jag av
den här artikeln. Jag kanske borde rota fram min militärgröna Kånken ur garderoben trots allt?



Johanna is:
för mycket fritid och för lite sällskap en fredag resulterade i många blogginlägg. Inte ett enda vettigt visserligen, men så har jag ju faktiskt döpt bloggen till "Onödigt vetande" av en anledning...




Mrs Chaplin


Oups! Råkade visst shoppa idag också...


Hatten kommer från Monki och kostar 180 riksdaler.


Skickat!


Nu är det bara att vänta...usch vad nervöst!:/


The Weather Girls – It's Raining Men- I wish. I så fall hade Göteborg varit översvämmat av män vid det här laget. Idag blir det gummistövlar på fötterna och paraflax över huvudet!


Dagens kollage

Klocka, Michael Kors. Väska, Anya Hindmarch. T-shirt, Weekday. Stövlar, Tretorn. Örhänge, YSL. Shorts, Tibi. Underkläder, Stella McCartney.

Nästa fredag är det dags för Way Out West här i Göteborg. En grym festival! Klubbspelningarna börjar visserligen redan på torsdag kväll/natt, men eftersom jag ska jobba som funktionär och checka in redan kl. 8 på fredag morgon får jag snällt vänta med att slå klackarna i taket till fredag natt istället. Om jag vinner en storvinst på lotto inom de närmaste dagarna finns absolut chansen (eller risken för plånboken) att jag klickar hem plaggen ovan. Allt som allt går nämligen outfiten på cirkus 9000 kr(!). Vill man bli fin får plånboken minsann lida pin.

Gummistövlar mot leran, coola glajjer mot solstrålarna, schyssta accessoarer som syns långväga och snygga underkläder för...ja, ni vet.



Johanna is: ledig! Och det ska firas med en lunch med Sanne på Tre Indier.





Om en månad...


Åh, vad jag vill tillbaka till Paris. NU.


...är det dags att agera hårmodell och gå upp på catwalken igen.
Förra gången blev det svart hår med röd undercut. Ska bli väldigt spännande att se vad Grazette kan tänkas hitta på den här gången.

Idag var en riktigt seg dag på jobbet, men trots ett antal "nära sömnen"-upplevelser de två sista timmarna efter det att kollegan hade pyst iväg så lyckades jag hålla mig vaken. För den prestationen belönade jag mig själv med en rostbiffsmacka och ett glas rödtjut när jag kommit innanför dörren. Lägg där till Edith Piaf ur högtalarna och en riktigt skön torsdagsfeeling infann sig. En teleporter till fantastiska Paris och dagen hade fått en perfekt avslutning!



Johanna is:
raggade jobb på lunchrasten, har sökt ytterligare två jobb i huvudstaden och har en potentiell jobbkontakt på Carlings. Nu ska jag bara få ihop ett bra ansökan till den där tidningen också.





Välkomna


Men tjena, här kommentarer jag ett endast blogginlägg på någon annans blogg och helt plötsligt fördubblas mina unika läsare. Varför har jag inte kommit på den briljanta idén innan kan man fråga sig? Hur som helst är ni hjärtligt välkomna även om ni bara råkar trilla in av misstag.

Dagen på jobbet gick strålande försäljningsmässigt sett även om jag höll på att dö av tristess eftersom jag var själv dem tre sista timmarna. Tycker nästan lite synd om kunderna som fick stå ut med en pratkvarn som mig.

Efter fem timmars "slit" var det dags att bege sig in mot stan igen där det vankades bio med bästaste Carl (bättre kollega är svår att hitta). Och om man bortser från det faktum att min blåsa höll på att sprängas redan halvvägs in i filmen var Inception en riktigt bra rulle som jag varmt kan rekommendera.

Efteråt skulle sällskapet överraska mig. Överraskningen var ett glas vin på Scandic Ruby's takterass. Ingen dum avslutning på en onsdagskväll. Inte dum alls.

Nu är jag dock tillbaka i lägenheten med mina silverfiskar (HATAR dessa äckliga småkryp) och ska alldeles strax krypa till sängs. Imorgon är det dags att knega lite igen.



Johanna is:
har sökt ytterligare två jobb. Hoppas, hoppas.


Listigt


Blev inte mycket nytta gjort ikväll, men det är ju min "söndag" idag som sagt. Vilodagen. Tänkte jag kunde roa er (eller tråka ut er) med en liten lista innan jag somnar.

Du heter: Johanna Judith Bodin

Smeknamn: Hanna

Låt som när du är ledsen sörjer till?

Allt med Kent

Beroende av:

Att umgås med folk.

Vad tror folk om dig?

Hur ska jag kunna veta det? Tell me!

Stämmer det?

Jadu...

Vad får du oftast komplimanger för?

Min frisyr, min klädstil och min uppriktighet.

Hur imponerar man på dig?

Genom att vara handlingskraftig och ambitiös. Hatar slashasar.

Brukar du skratta för dig själv?

Skratta bör man, annars dör man.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:

"Woo:D detta blir spännande;)" Det kommer det verkligen bli Cissi...

Har du haft sex idag:

Sex? Vet jag inte vad det är för något.

Hur svarar du i mobilen:

"Tjena!"

Vem ringde du senast?:

Susana, en fantastisk människa.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:

"You go girl!"

Antal timmar sömn inatt:

Åtta

Sov du ensam:

Ja. Med ett krampaktigt grepp om extrakudden.

Brukar du komma i tid:

Oftast.

Hur känner du dig nu:

Trött och ensam.

Vanligaste färg på dina kläder:

Svart! Brukar kalla min garderob för det svarta hålet.

Vad tycker du om fötter:

En "braha"-sak, men inget mer. Antagligen människans fulaste kroppsdel.

Vad saknar du:

Att få sitta på ett café och drunkna i en enorm temugg medan höstlöven faller till marken.

Hade du en bra kväll igår:

Helt ok. Mailade tre stora modemagasin i hopp om att kunna få en praktikplats. väntar fortfarande på svar.

Favorit dryck på morgonen:

Vatten.

När brukar du oftast gå och lägga dig:

Runt midnatt

Är du blyg?:

Nej.

Sysslar du med någon idrott:

Frös precis mitt gymkort i två månader så nej.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Ja, det kan nog hände fast det är aldrig något jag har upplevt själv.

Har du spytt offentligt:

Nej. Jag har gjort värre saker än så.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:

Klia mig i skägget och stå upp och kissa.

Är du nöjd med ditt liv:

Har verkligen ingen anledning till att klaga.

Är du bortskämd:

Beror på vem man frågar.

Vad gör du i morgon:

Imorgon vaknar jag förhoppningsvis i hyfsad tid, jobbar mellan kl 14-19 för att sedan bli mött vid pendeln och eskorterad bort till bion.

Vad är det värsta du vet?:

Oärliga människor.

Har du bra vänner och äkta vänskap?:

JA! Och det är jag oändligt tacksam för.

Vad är det finaste du fått?:

Oj vad svårt. Pass på den.

En speciell dag du minns:

Min student! Även om det var över fyra år sedan nu minns jag fortfarande frihhetskänslan.

Du samlar på:

Skulle vara minnen i så fall. Allt annat tar för stor plats när man bor på 21 kvm.

När grät du senast:

Förra lördagen.

Vad skulle du göra om du vann en miljon:

Operera ögonen och spola ner glasögonen i toaletten. Och resa en hel del.

Vill du gifta dig:

Inte nödvändigtvis. Är man ihop med någon som man älskar vet förhoppningsvis denna personen om det utan att det krävs en ring på fingret.

Vill du ha barn:

Ja, så småningom.

Är du musikalisk?:

Ytterst tveksamt. Vill väl tro det när jag druckit ett par glas vin.

Vad dricker du helst när du är törstig:

Kranvatten.

Bor dina föräldrar tillsammans:

Typ

Har du någon gång gråtit dej till sömns:

Ja

Biter du på naglarna:

Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

 

Listan snodde jag från där här mannen.


Lördag hela veckan


Lever just nu i en uppochner värld. Åtminstone när det gäller att hålla koll på veckodagarna. Jobbade hela helgen men var ledig igår och idag. Alltså blev måndag min lördag och idag inget mindre än söndag. Imorgon är det lill-lördag och då ska det arbetas. Torsdag likaså och innan jag vet ordet av kommer det vara helg igen. Snurrigt värre.

Lördag är även min sista dag på jobbet som det ser ut just. Det enda som är uppskrivet i almanackan är att jag ska vara funktionär på Way Out West 13 och 14 augusti. Sedan blir det lördag hela veckan igen! Eller måndag om jag har otur...



Johanna is: skriver CV's så fingrarna blöder.






Dagens kreativa

 

 

 


Fönsterplats


Ikväll blir det jobbsök och läsning i fönstret. Synd att jag inte har någon hänförande utsikt bara...


Johanna is: fortfarande lite lätt starstrucked efter att ha passerat Alexander Skarsgård och Kate Bosworth på nära håll på Linnégatan idag.




Bildbevis


Åh vad jag älskar vimmelbilder, verkligen.


En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket


Söndag morgon. Regn, blåst och kalla vindar. Jag drog på mig gummistövlar, en varm ullkofta och högg paraplyet innan jag gav mig iväg till jobbet. Jobbdagen tog slut. Solen strålade från klarblå himmel och termometern visade på dryga 20 grader. Höll nästan på att förvandlas till en svettpöl på pendeln, men jag klarade mig med nöd och näppe.

Några timmar sedan blev det en kvällspromenad i staden med en glass i näven och en Anna vid min sida. Nog för att jag trivs i Guldheden, men hade absolut inte tackat nej till en lägenhet i Linné där vi traskade runt. Vem kunde ana att en lantis som jag skulle bli så förälskad i en storstad? Inte jag i alla fall..

Den lilla visaren började närma sig nio när jag åter infann mig i lägenheten, men knappt hann jag landa innan Isabelle var i farten igen (samma fröken som fick med mig ut i torsdags). Den här gången gick vi direkt till Port du Soleil för att ta ett glas och än en gång kan jag konstatera att jag inte gillar det stället. För samma kostnad som inträde och ett glas rosé gick på får du fyra glas vin på Andra Lång. Du slipper även dem där småbrudarna som vrickar fötterna i lite för höga klackarna och männen med lite för mycket gegga i håret. Avenyfolk över lag är alltid lite för mycket av något. Nu ska jag inte dra alla över kam då jag vet att även de mest fantastiska individer (som
fröken Jonsson) ÄLSKAR Port du Soleil, Avenyn och allt som hör till. Och tur är väl det att alla tycker olika? Annars hade Göteborg antagligen bara haft ett enda gigantiskt uteställe, med en sorts musik där alla från Partille-Johnny till bratsen hängde. Usch vad tråkigt...




Johanna is: jag är inte bitter. Bara ruinerad.