Förändring?


Åh, jag blir så trött. Något som ena dagen verkar vara spikat är andra dagen långt ifrån säkert...man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, som det så fint heter.

Lördagen har bjudit på några arbetstimmar innan det var dags för "Freeport Awards". Inte så cheesy som det låter, men inte långt ifrån. Tänk er en lokal smockad med ca 150-200 butikssäljare med lite alkohol i kroppen och ni kan nog lista ut att ljudnivån inte var att leka med. Förnuftig som jag är (ibland) avlägsnade jag mig kort efter varmrätten då jobbet kallar imorgon. Klockan åtta sätter alarmet igång. Känns lagom lockande...Johanna is: väntar på att filmen ska ta slut så vardagsrummet/sovrummet blir ledigt för en god (och kort) natts sömn.

Förändring


Vinden har vänt och inom en snar framtid kommer livet te sig lite annorlunda här på Eklandagatan. Återkommer med detaljer, men kan väl avslöja så mycket som att jag bara ser det som något positivt.

Så varför nöja sig med en förändring när man kan fixa fler? Laddade just ner blanketten om namnbyte från Skatteverket. Nej, jag ska inte gifta mig. Jag ska "bara" ta bort mitt mellannamn...varför slösa bläck på att skriva ner ett namn som man ogillar skarpt? Ett namn räcker gott och väl.
Dagens låt:
David Bowie – Changes


Anniversary


Idag är det två år sedan Kärleken och jag blev ihop.


Nödvändigt?


Har precis sökt en tjänst via RNB Recruit's hemsida och det var...intressant. För att överhuvdtaget kunna söka tjänsten var man tvungen att svara på ca 90 frågor genom att kryssa i "stämmer" eller "stämmer inte". Trodde för en stund att jag sökte jobb som raketforskare snarare än butikssäljare. En sekund efter det att jag svarat på samtliga frågor fick jag ett mail med mitt resultat. Så hur är jag som person? Jo...

  • Du verkar få mycket energi av att det händer mycket under dagen och att du har mycket att göra samtidigt. Det är då du kommer till din rätt. Du upplever ofta att de roligaste arbetsdagarna är när de nästan har för mycket att göra. Du verkar njuta av att vara spindeln i nätet i olika projekt och uppgifter.
  • Du föredrar att saker ligger på sin plats och att det ser bra ut på ytan. Du gillar inte oordning och lägger därför möda på att plocka i ordning, både hemma och på jobbet.
  • Du tappar inte ofta humöret och du tar de flesta situationer med jämnmod. Du försöker lösa situationer på ett sakligt sätt. Det händer att du blir arg men då går det vanligtvis över snabbt.

...detta var bara en bråkdel av alla punkter som delades upp, men förvånansvärt nog stämde de flesta. Frågan är bara vad som blir nästa steg inom rekrytering. Lögndetektortest under arbetsintervjun kanske?
Johanna is:
imorgon är ingen vanlig dag...KursstartIgår gick startskottet för teckningskursen jag ska gå på under tio veckor. Började med något så basic som att rita av en vas. Blir förhoppnings mer spännande projekt framöver...behöver verkligen träna upp mina teckningsskills om jag ska ha någon chans att komma in på Modedesign i Borås till hösten.

Idag var det dags för kursstart igen, den här gången för Folkhälsovetenskap. Ja, det är nästan lika tråkigt som det låter. Fast jag kommer nog inte traska runt i GU's korridorer så länge till.

 

Johanna is: jag har en plan...

 

 


Uppdatering


Inget blogginlägg på 4 dagar och 16 timmar. Shame on me, eller? Har jobbat heldagar (gratis) sedan i torsdags och åkt buss i x antal timmar för att ta mig från A till B i detta helvetiska snökaos. Igår skulle det också blivit jobb hela dagen, men istället blev det ett besök på Sahlgrenska. Alla mår bra, men måndagen har spenderats i raggisar framför TVn och inte i skolan som planerat.
Johanna is: lever tydligen ett fruktansvärt spännande liv (utan att själv veta om det) eftersom det ändå verkar vara värt att läsa om.


Back to the 80's


Jag vet vad ni tänker...men för 100 kr kunde jag inte motstå denna "fulsnygga" skapelsen.

Tenta, check! Fast med tanke på att jag inte pluggat överhuvudtaget (jag har en "giltig" anledning för detta) så är datumet för omtentan redan uppskrivet i almanackan. Att jag skulle få G är ungefär lika troligt som att jag skulle låta bli att shoppa under ett år. Inte en chans i världen med andra ord.

Idag var det dags igen. Gick på stan med Kärleken för att han skulle hitta något fint till helgen. Det gjorde han visserligen också, men även jag gick hem med en påse. Innehållet går att beskåda på bilden här ovan. Tänkte matcha denna kreation med våfflat hår och ljusblå ögonskugga för maximal 80-talskänsla till helgen...not! Blir snarare välkammad page och eyeliner. Har även fått en ovälkommen accessoar i form av förkylningsblåsor på snoken, trots att jag inte är förkyld. Weird.

 

Johanna is: volontärarbete resten av veckan för Fresh Fish.


Sunshine

 


Soligt väder=inget plugg. Är så sjukt omotiverad till det mesta just nu känner jag. Det enda som lockar är en resa till något varmt ställe. Eller ett roligt jobb. Tror jag lägger bloggen på is en vecka eller så tills jag blivit människa igen...Nästa vecka, torsdag-söndag ska jag vara volontär på
Fresh Fish. Väl värt ett besök!


Tummen ur


Idag skaffade jag äntligen nytt gymkort, "bara" en månad efter det att det gamla gick ut. Byebye Friskis och Svettis, hellooo Fysiken!

Lyckades dessutom nästan komma försent till skolan trots att jag inte började förrän kl. 13. Tre timmar immuniologi med allas våran Claes. En smått galen gubbe som far fram och tillbaka vid tavlan och får hela föreläsningssalen att se ut som frågetecken. Som tur är framkallar han även ganska många skratt så de där tre timmarna förflöt relativt snabbt.

Nu är det bara plugg, plugg och åter plugg som gäller fram till onsdag när det är dags för tenta. Usch....inget jag ser fram emot. Ber redan nu om ursäkt för att uppdateringen av bloggen kommer vara sisådär. Eller så kommer den vara bättre än på länge. Allt är ju som bekant roligare än att plugga;)Sleepyhead


Som en skänk från kom sent igår kväll från min handledare om att morgondagens föreläsning var INSTÄLLD! Med andra ord börjar jag inte förrän kl 13 idag och behövde inte ens ställa klockan i morse. Me like.

Nu är frågan vad jag ska göra de kvarvarande 3½ timmarna. Gym? Plugg? Förintelse av diskberg? Hmmm...dessa i-landsproblem är inte att leka med.+7,5


Inte helt omöjligt att min hjärna kommer att överhettas den närmsta veckan...


Idag fick jag det mycket glädjande bedskedet att jag fick G på senaste hemtentan och därmed också klarade kursen i "hälsopedagogik" med bravur. Ytterligare 7,5 Hp, katsching!

Nu är det också slut på mitt liv som gräsänka för idag kom Kärleken hem. Brun och fin såklart! Kan knappt bärga mig till april när det är tänkt att mor min och jag ska åka till varmare breddgrader. Om schemat tillåter vill säga...

Imorgon blir det heldag i skolan för att sedan vara "ledig" till och med onsdag nästa vecka. Ingen slapp ledighet som väntar dock, nejnej. Här ska det pluggas tills det ryker ur öronen på mig.
Johanna is: hoppas att drömmen härom natten var en sanndröm och ska därför köpa en Lotto imorgon och ro hem Drömvinsten som ligger på ca 180 miljoner kronor. Wish me luck!
Dinner for one


Det blev ingen A-box idag heller. Däremot blev det Afrodans med grymma
Ellie som ledare. Galet jobbigt och galet roligt! Träningsvärken som kommer garanterat komma smygande under natten.

Efter en timmes rumpskakande behövde batterierna laddas om, och likt en tv-kock hade jag förberett en pannkakssmet som stod och väntade i kylskåpet när jag kom hem. Trettio minuter senare och voilà! Dinner is served...

Sista måltiden, som gräsänka vill säga. Imorgon kommer Kärleken hem:)

 

 ExperimentTycker det så extremt tråkigt att laga mat ensam. Ännu värre att sitta själv vid matbordet...dagens lunch blev i alla fall någon slags grönsakspytt med bönor i. Långt ifrån fantastisk, men helt ok för 15 min arbete.

Nu blir det ett litet städryck följt av en långpromenad. Delar av klassen inklusive jag själv har drabbats av halsont, men att vara sjuk (sjukare?) har jag inte tid med!Söndag


Idag blev det dejtx2. Först lunch med päronen och sedan en fika på stan med Cissi och co. Allt för att slippa sitta i en tom lägenhet. Nu är frågan om jag ska masa mig den knappa kilometern till gymmet och träna för andra gången i år. Beach 2010? Med det här tempot satsar jag snarare på beach 2015. Fast näää. Kvällsmacka och en balja te känns mer lockande en ett svettigt gym, även den här gången.

Imorgon har jag däremot lovat Cissi att hänga med på A-box så då kan ingen bortförklaring i världen rädda mig. Tur är väl det. Annars växer jag väl snart ihop med med soffan. Eller tangentbordet kanske.


Spårlöst


Glasen är diskade, tomglasen kastade och burkarna pantade. Alla spår av gårdagens festligheter är undanröjda och jag väntar otåligt på att klockan skall bli halv två. Då blir det söndagsmiddag på Bombay Palace med päronen...

Under tiden tittar jag på en dokumentär om Juliette Gréco som jag nämnde i gårdagens inlägg. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men det är något med hennes utstrålning som fängslar mig. Att hon sedan talar ett av världens vackraste språk gör också sitt till. Dokumentären kan ni se
här.Nitlott


Planer för lördagskvällen; Förfest, Melodifestival och några glas vin för att sedan ta bussen ner till stan och dansa natten lång.

Nu blev det inte riktigt som planerat. Griniga vakter kan konsten att sätta käppar i hjulet. Blev en mikrokort sväng på stan (läs huttra tänder på Avenyn) innan jag åkte hem igen. Stort sällskap=många viljor och då är det inte alltid så lätt att göra alla till lags.
Johanna is; nöjd med kvällen trots att förväntningarna inte infriades. Nöjd är också levern och framförallt, plånboken.


StyltgångScen ur "An Education" där 16-åriga Jenny förälskar sig i den betydligt äldre David.

Får börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering, men från det att jag lämnade lägenheten strax innan kl. 9 på morgonen tills dess att jag ramlade in i hallen kl.01.30 var jag hemma i 25 minuter så bloggen fanns inte riktigt med.

Fredagen blev alltså en mycket lång, och en mycket trevlig, dag. Skola 9-16 (nåja, det var väl inte överdrivet trevligt) för att sedan åka hem och dumpa väskan i hallen och stapla ner till Bergakungen. Göteborg är illa nog med sina gatstenar när man drar på sig de höga klackarna. Men något som är värre är gatsten med is och snö ovanpå! Trodde verkligen jag skulle bryta fötterna, men jag klarade mig och kan konstratera att mina
nyinköpta skor är förvånansvärt bekväma trots sina skyhöga klackar.

Efter bion blev det några glas vin på stan och kvällen avslutades med lite dans på Avenyn innan hemfärd. Filmen som Joachim och jag såg var "An Education". Kan inte för mitt liv förstå varför de gett en sådan fin film ett sådant tråkigt namn. Liksom Jenny i filmen sitter jag nu och lyssnar på Juliette Gréco. En fransk donna som idag är 80+ och ständigt klädd i svart vars röst ger mig gåshud...
Johanna is; Juliette Gréco-
Je Suis Comme Je Suis

Finbesök


Sus och jag på min inflyttningsfest för 2½ år sedan. Tiden går!

Torsdagen startade segt med en föreläsning om mag-tarmsystemet, lagom kul. Efter lunch var det dags för akupunktur. Idag fick jag en nål mellan ögonbrynen och kände mig lite som en enhörning där jag låg...Sedan blev det en liten strapats på stan med Anna innan jag åkte hem för att preparera dagens middag inför kvällens besök. Ingen mindre en fina Sus kom förbi och höll mig sällskap i ett par timmar, mycket trevligt.

Imorgon blir det heldag i skolan innan det är dags för helg! Som jag har längtat...party, party!


My precious


Bild lånad från Fröken Kling.


I augusti gick jag och kärade ner mig Oriona från Whyred. Men det var en dyr kärlek, 4500 kr för att vara exakt. Så jag fick släppa taget och gå vidare. Tills idag...

Jobbade eftermiddag idag och efter jobbet gick jag över till Whyred för att hälsa på Isabelle. Det skulle jag inte ha gjort för att med en gång jag kom innanför dörren stod dem där och ropade på mig, köp oss! Och eftersom jag dessutom har 10% rabatt på outletpriset kunde jag inte motstå dem.Sneaky


När katten är borta dansar råttorna på bordet sägs det. I det här fallet är det snarare; när Kärleken är borta möblerar hans flickvän om. Tog inga "före"-bilder eftersom jag tror att de flesta av er har varit hemma hos oss vid något tillfälle. Så här blev det:


En tavla över soffan kanske?

Cykeln fick flytta in på kontoret istället. Förhoppningsvis står den snart på vinden...Tummen uppFilm ÄR bäst på bio.

Trots att förväntningarna var skyhöga blev jag inte besviken när Avatar gick upp på duken igår kväll. Bildkvalitén och fotot var fantastisk. Visst var den lite för mycket emellanåt, men den är ju amerikansk så det hör väl till;) Som glasögonorm blir jag också extra het när jag sitter där med två par glasögon på nästippen, haha.

Nu är jag gräsänka i en vecka framöver och för att hålla mig sysselsatt i min ensamhet har både kök och toalett attackeras av städtant Johanna. Mer spännande än så blir inte denna tisdagen. Ikväll är det jag som brer ut mig i soffan och tittar på Paradise Hotel-finalen. Har hört rykten om att Jackie vinner alltihop...får hoppas att ryktet inte stämmer.Johanna is; försöker intala sig själv att det är nyttigt att vara ensam ibland.

Årets första utmaning


Idag släpptes ansökningsprovet för Modedesign på Borås Textilhögskola! Ingen liten uppgift jag har framför mig direkt. Om du också är sugen på att söka hittar du ansökan
här.


Dumma farbror Doktorn


Jag blir så trött. Som barn var jag nästan stammis hos Farbror Doktorn så jag haft många möten med inkompetenta läkare. Idag var inget undantag...besöket kostade mig 100 riksdaler och tog fem minuter.

Han presenterade sig inte ens med namn och allt jag berättade bemöttes av ett "mmm", "jaså?" eller "nej det tror jag inte". Var ungefär lika givande som att prata med en vägg. Så nu ska jag vänta på en kallelse till Sahlgrenska och det vet ju vi alla att det kan ta sin lilla tid.


Johanna is; arg, men hoppas att Avatar 3D ikväll ska ändra på saken.