Som Manhattan, fast i Göteborg


Oj så nyfikna ni är som inte kan låta bli att gå in här trots att jag har meddelat bloggpaus! Pausen kommer hålla i sig ett tag till även om jag hur mycket smaskigt bloggmaterial som helst.


"Du är på så mycket äventyr! Det är lite som om du är med i Sex and the City."


Äh


Vem försöker jag lura, mig själv kanske? Nu lägger jag ner det där spelet som
Ellie så träffade har beskrivit ett av sina många grymma inlägg. Varför lägga energi på sådant dravel...Johanna is: lägger ner bloggen på obestämd framtid. Vill ni veta hur jag mår eller vad som händer i mitt liv är det bara att slå en signal. Mobilen är mer eller mindre ihopväxt med min högerhand.


HeladHar gått och känt mig naken i två, tre veckor nu men idag blev garderoben komplett igen när Postis levererade mina Converse från Asos. Det tackar vi för!


Väder och vind


Om du står inuti en busskur och fortfarande bli genomblöt för att det regnar på tvären, då vet du säkert att du befinner dig i Götet. Idag har varit en sådan där regnapåtvären-dag. Mitt prickiga paraply var chanslöst mot sydanvinden som blåst friskt hela dagen. Hösten har anlänt, och det med besked.

Som vanligt har dagen bestått av att plugga hemma i min ensamhet. Inget smaskigt bloggskvaller här inte. Om ni inte vill att jag ska skriva in alla glosor jag har lärt mig? Nej jag tänkte väl det...Johanna is: introdag på H&M på måndag. Yes, yes, yes!Upp som en sol, ner som en pannkaka


Måndagen kunde inte börjat bättre. Bytte ut tvättiden mot en två timmars frulle i morgonsolen på Le Petit Café med Tina. Fast annars har dagen varit...ja, det är ju måndag. You know the feeling.

Plugg, plugg och mera plugg. Ännu en måndagkväll har jag suttit på Textilhögskolan och känt mig lätt efterbliven (eller helt j*vla lost rättare sagt) när läraren i dryga tre timmar tjötat om alla dessa miljarders miljoner funktioner som finns i Corel Designer. Och då ska det här ändå vara det lättaste av dem fyra programmen jag ska lära mig. Hjälp!Johanna is:
Håkan Hellström – Ramlar


Efter regn kommer solsken...


...eller som i det här fallet, efter fylla kommer huvudvärk. BIG TIME. Och för att göra mig extra påmind om gårdagen och nattens synder ringde kyrkklockorna inte mindre än fyra gånger om i förmiddags och störde min skönhetssömn.

Lyckades även med konststycket att stå på benen i mina monsterklackar igår. Nästan. Gjorde två smärre felsteg på Lounge(s), men dem glömdes snabbt bort efter en gratisdrink eller två. Däremot är min yellorumpa i chock och har drabbats av träningsvärken med stort T. High heels och branta trappor i kombintaion är uppenbarligen effektiv träning för latmasmaskar som mig med noll benstyrka.

Imorgon är det dags för ny vecka och vad passar inte bättre en tråkig måndag än att inleda den med en tråkig tvättid på den tråkiga tiden kl 8-11?Johanna is: det blir verkligen aldrig som man tänkt sig.Tre par fötter på väg ut på stan

bild0487 (MMS)

Tre par fötter på väg ut på stan


Fredag


Fredagkväll och min röst är fortfarande intakt. Hallelujah! Den ville bara skrämmas lite i morse verkar det som. Och efter skaldjurspasta, rosévin, glas med bär och en stor balja ekolologiska te kan jag väl knappast bli annat än frisk. Eller??? Sällskapet för den här myskvällen stod ingen mindre än min mor för:) Inte så dumt att bli bortskämd ibland...


Johanna is: tar en shot med KanJang, hoppas på ett mirakel tills imorgon och tackar för sig. God natt!


Brist i kommunikationen


Min kropp och jag talar inte samma språk just nu. Inte alls. Rösten är på väg bort igen medan jag har gått hela veckan och längtat efter lördagens festligheter. Får se hur det blir med den saken...


Johanna is: off to work.Torsdagsmys

"I rymden finns inga känslor" rekommenderas varmt!

Lunch med finaste (men ack så trött) Ellie, check! Födelsedagsfika med Värmlandsbrudarna, check! Biomys med Nelly, check! Har haft betydligt sämre dagar än denna. Ikväll är det jag som somnar med ett leende på läpparna.


Johanna is:
dagens enda omysiga händelse var en ofrivillig flygtur genom 16 bussen som resulterade i ett blått och ömt knä.My precious (och där trillade mamma förmod...

bild0484 (MMS)

My precious (och där trillade mamma förmodlingen av stolen). Kan försäkra er alla om att jag inte planerar att söka jobb längs Rosenlund.


Från det ena till det andra


Byebye skrivkrampsframkallade texter. HELLO Engelska B. Den är veckan har studierna kommit lite i skym undan så nu gäller råplugg idag och imorgon. Morgondagen kommer även innefatta jobb kl 12-18. Fast inte ute på Freeport. Vinden har vänt, igen, så nu håller jag mig i Göteborg när det vankas arbete. Det tackar vi för.


Johanna is: utan Converse för första gången på åtta år, men nästa vecka kommer det nya på posten! Tills dess får jag känna mig naken,exposed och rädd...

Välförtjänt vila


Klockan närmar sig två och jag har precis skrivit klart den sista texten. Eller ja, den sista texten som jag kan färdigställa för tillfället. Väntar fortfarande på information från ytterligare fyra designers. Skrivkrampen släppte till slut. Inte helt, men nästan. Måste ha berott på att jag vilade ögonen på mitt senaste inköp. Mina 11 cm klackar med 5 cm platå framtill. Ren galenskap, jag vet. Don efter person med andra ord.Johanna is:
Louis Prima & His Orchestra – Bouna Sera (Good Night)


??????


Vilka är ni som står ut att läsa om allt detta onödigt vetande varje dag? Ni är inte så många, men statistisken ligger stadigt kring samma siffra så jag tänker att de flesta av er är "stammisar".Zzzzz


Vaknade nyss efter att ha sovit som en klubbad säl i två timmar. Piggare? Neeeeeej.


Jens Lekman – The Opposite of Hallelujah

My body says NO!


Då kör vi en favorit i repris. Feber och huvudvärk, check! Ingen modevisning ikväll för min del med andra ord. Var dock tvungen att bege mig ut och fylla på kylskåpet. Gick bananas i Focus frukt och grönsaksavdelning så blir jag inte frisk av alla nyttigheter jag har bunkrat upp vet jag inte vad jag ska ta mig till.Johanna is:
fick precis ett, minst sagt, oväntat samtal från chefen.
DetoxJag måste har varit en mjölbagge i mitt tidigare liv. Alternativt en råtta för jag ääääälskar ostmackor. Det gör däremot inte min mage. Gluten och laktos i överflöd gör att magen förvandlas till något som ser ut som en 3 månaders gravidmage.

Sedan är det väl inte jättebra näringsmässigt heller för den delen...eller för vikten. Dessutom inehåller mejeriprodukter en hög andel mättat fett som inte är särskilt bra för kroppens insida (jodå, jag snappade allt upp ett och annat under min tid på Hälsopromotion). Så senast i raden av idéer som har dykt upp i min skalle stavas d-e-t-o-x. För varje gång jag i vanliga fall skulle tagit en macka äter jag istället en frukt. Har jag klarat mig utan godis i femton år borde jag klara mig utan bröd (hårt och mjukt) i några veckor! Någon som vill bli min brödkontrollant?Johanna is:
The Ark – Echo Chamber


Grounded


Det finns ungefär en miljon saker som är roligare än att skriva texter just nu. Men allt här i livet är ju som bekant inte alltid kul. Så för att inte frestas har jag gett mig själv utegångsförbund resten av dagen. Och imorgon också för den delen...åtminstone fram till kl 15 för då ska jag infinna mig på Casino Cosmopol och leka lite modell. Ska ingå i gruppen "Artful grafiti". Det kommer med andra ord vara färgstarka kläder som gäller, igen.Johanna is:...

Sjung om studentens...


Då var det bestämt. Istället för att plugga på halvfart och leta efter ett heltidsjobb som en idiot blir det plugg på heltid och extrajobb på Boomerang. No more Arbetsförmedling! Däremot hoppas jag på att det blir betydligt mer tid på gymmet. Någon som vill bli min träningskompis på Fysiken?Fröken Märkvärdig & karriären


En kortfilm som handlar om prestationsångest. Gå in
här och kolla på utdrag från filmen. Klipp nummer två från botten sett är favoriten och känns väldigt passande en dag som denna.


EGO


Idag är en sådan där dag när inget riktigt vill som jag vill. Disken diskar inte sig själv, tvättiden glömdes bort (och kvar att välja på finns endast dem där underkläderna som var svarta en gång i tiden men som nu går i obestämbar grå nyans), skrivkrampen är total, studiemotivationen är i botten and so on...det är måndag helt enkelt!

För att boosta mitt humör ytterligare (fast åt fel håll) ska jag om 2 timmar infinna mig hos Arbetsförmedlingen, igen, för att prata om hurvida jag ska ha en jobbcoach eller något annat "skoj". Lyckan är total. För dig som aldrig besökt Arbetsförmedlingen har jag bara en sak att säga, GRATTIS!

Har på senare tid blivit mer eller mindre beordrad av mina fina vänner att bli lite mer egoistisk. Kanske låter lite märkligt att man medvetet väljer att var ego, men jag tillhör den där skaran som är så mån om att människor i min närhet mår bra att jag ibland glömmer bort mig själv. Får se hur jag lyckas med min "egorehab". Har åtminstone en plan som på papret verkar vettig, men hur det funkar rent praktiskt är ju som bekant en helt annan sak.


Johanna is:
The Beach Boys – Hang On To Your Ego


Kommentar känns överflödig...

bild0474 (MMS)

Kommentar känns överflödig...


Får det lov att vara lite färg?


Nej, ni har inte fel på ögonen. Jag, aka "Black Magic Woman" har på mig rosa och lila, samtidigt! Det ni skådar på bilden är inte kvällens outfit utan vad jag kommer ha på mig imorgon när det är dags för catwalken. Som ni ser har även gått tillbaka till att vara mörkhårig. ME LIKE. Ska bli väldigt spännande och se hur mycket av mitt lilla hår på huvudet som ryker imorgon. Risken finns att jag blir klippt scen. Snacka om chock när man ser sig själv i spegeln sen...En liten bit på vägen


Hallå eller. Vart tog den här veckan vägen?! Eller rättare sagt vart har det här året tagit vägen? Redan inne i september...bara 25% (förlåt Simon, jag menar såklart en tredjedel) kvar av 2010 med andra ord. Har varit relativt effektiv den här veckan om jag får säga det själv (men borde kanske låta bli, det kan ju klassas som skryt i vårt Svenne Banan-land). Fast har fortfarande en miljon saker att ta tag i.Johanna is: ikväll blir det en välbehövlig break i form av biomys!
Det här kan bli bra


Lanvin anno 1927.

Äntligen en vettig samarbetspartner H&M!


Same, but different


Hjärna som hjärna. Hjärta som hjärta. Skillnaden borde ju inte vara så stor tycker man, men tydligen är den det. Lättast hade varit att stänga av alla känslor, låsa in sig själv i ett torn och slänga iväg nyckeln låååångt bort. Men varför göra det lätt för sig?


Johanna is:
"No-No-No I'm not bitter, I'm not mad. Well, maybe just a little, just a tad."
Christina Aguilera – I Hate Boys


Någon är efterbliven


Och denna någon är ingen mindre än min kropp. Hallå! Jag har inte tid att vara sjuk fattar du det eller?!
Uppenbarligen inte. Idag har jag tvingat iväg den på tre timmars arbete, följt av en styck jobbintervju för att sedan ägna ytterligare tre timmar åt att larma och galga kläder högt och lågt.Johanna is: lyckades trots febrig panna och röstbortfall under intervjun kirra provjobb på fredag. Yes!