Ingen återvändo


Har precis ringt det där samtalet som jag har dragit mig för väldigt, väldigt länge. Sommaren 2011 kommer nu, i stället för tretti timmars arbetsvecka, fyllas med sol, bad och nya äventyr! Det känns så j*vla gött att känslan knappt går att beskriva.



Johanna is: frihet!

Glassigt


Det är inte var dag man blir bjuden på glass efter jobbet av en stilig man, men idag var en sådan dag. Inte så dumt. Senare på kvällen våldgästade jag Karl där jag gick bananas i köket och slängde ihop en lasagne, storlek XXL. Och till efterrätt blev det ännu mera glass. Inte så dumt det heller!


Johanna is: jobb imorgon och jobb heeeeela helgen. Kanske att bloggen får vila ett par dagar. Fast bara kanske.


Fortsättning följer


Så var man hemma igen. Mätt och belåten, med några glas vin och en indisk middag i magen. Sällskapet var det heller inget fel på. Inte det minsta. Det var till och med så trevligt att vi ska ses på lördag igen. Fortsättning följer med andra ord...

Spacklad och klar

Då var det dags för kvällens dejt. Nervös? Kan man lugnt säga.
(Försökte ge mig på ett egokort i sann putamedmunnenochsenochalantut-anda.
Har hört att de ska locka läsare.)

Tidsbrist


Jag började dagen med ett träningspass. Sedan jobb. Efter det, storshopping på ICA Focus. Nu borde jag väl egentligen plugga lite. Och så måste man laga mat så man orkar med allt det där med träning jobb och plugg. Just det, betala räkningar måste jag också göra...hur f*n får barnfamiljer dagarna att gå ihop?! Jag tycker det är tillräckligt jobbigt att hinna med mig själv.



Johanna is: imorgon blir det inget jobb. Däremot träning, plugg och sist men inte minst, en dejt. What to wear?!

Vimmel

En blekfet smurf, en snygg Joche och en pepparkaka på Apartment no 4 igår kväll/natt.


Färgexplosion


För att fira våren riktigt ordentligt byter jag ikväll ut min vanligtvis svarta partyoutfit mot något lite mer färgsstarkt. Nämligen den här...

Klänningen matchar jag med mina svarta Converse (dansvänligt så det förslår) och orange läppar. Till min hjälp har jag läppglanset Pax från Make Up Store.

 


Svart som natten


Utökade idag min garderob (aka "det svarta hålet") med ytterligare ett svart klädesplagg.

T-shirt från Whyred, 499 kr.

 


In action

Hanna ser lite skeptisk ut, men jag hade en väldigt trevlig kväll på Hagabion igår!
Bilden har jag norpat från
Anna.


Johanna is: fredag=biomys!


Klok som en uggla


Redan innan sista droppen bläck hade hunnit torka på min första tatuering började jag fundera på vad som skulle få pryda min kropp härnäst. En uggla kanske?


Mitt andra hem


När man lever på 20,5 kvm måste man ut och "rastas" lite för att inte bli galen. Eller drabbas av klaustrofobi för den delen. Visst trivs jag i min lägenhet men stundtals känns den mest som en ombonad fängelsecell. Därför har Hagabion blivit mitt andra hem. Ett vardagsrum där jag kan ta ett glas vin, en kopp te eller bara umgås med mina fantastiska vänner. Ikväll var en sådan kväll. Ett par glas vin i sällskap av underbara vänner och en gudomligt god mannagrynspudding toppat med en kaffedrink. Men va? Du dricker väl inte kaffe Johanna, tänker ni. Nej, inte vanligtvis. Men gratis är som bekant gott. Väldigt gott;)


Johanna is: god natt.

Beach 2011...


...kommer spenderas i den här bikinin från Lindex.

 

 


Gapa stort!


-Vad glad du är, utbrast läkaren förvånat när han klev in i undersökningsrummet. Att ligga halvnaken på en brits med en massa sladdar kopplad till sig samtidigt som sjuksköterskan försöker hitta rätt ådra på armen att sticka in en slang i kanske inte är den mest angenäma situationen man kan tänka sig. Fast den blir ju knappast mer angenäm av dåligt humör. Right?

Måste dock erkänna att humöret sjönk något efter att ha fått bedövning sprutat i svalget (med en smak av något som påminde om en dålig vodka) och en styv slang med en diameter på cirka 1,5 cm nerkörd i halsen. Att samtidigt andas lugnt genom näsan och krysta medan sjuksköterskan sprutade in kontrastvätska genom slangen i armen var lättare sagt än gjort. Men det gick. Helt utan lugnande medel dessutom.

Efter denna grundliga ultraljudsundersökning kunde läkarna konstatera att hjärtat var i utmärkt skick och jag är nu friskförklarad! Känns bra.


Johanna is: skatteåterbäring! Vilket betyder att min plan för sommaren kan gå i lås...




Tisdag


Jobb kl. 8-12, lunchdejt, plugg, plugg och lite mera plugg innan en kväll Hagabion. Nej...jag har inte kopierat gårdagens blogginlägg även om man kan tro det. Beställde till och med in samma "middag" på Hagabion som igår. Nötbröd med grevé. Fast till skillnad från igår bestod dagens sällskap det kvinnliga könet och kvällen bjöd även på ett biobesök. För även om jag mest hänger på Hagabion för att intaga mat, te och alkoholhaltiga drycker så är det i första hand en biograf. Kan verkligen rekommendera
Jag är min egen Dolly Parton, en gripande dokumentär av Jessica Nettelbladt.


Johanna is: ska få en ultraljudssändare nerkörd i matstrupen imorgon. Gulp.


Måndag


Träning, check! Lunchdejt, check! Plugg, check! Sova middag, check! Jobb, che...eller på G rättare sagt. Börjar inte förrän klockan 17. Känns helt skevt att gå till jobbet när de flesta slutar, men drygt tre timmars arbete ska jag väl uthärda.


Johanna is: förgyller måndagskvällen med ett besök på Hagabion (nähä?!).

Fulkultur


Idag var jag nere på stan för att få tag i Yrke på glid- om journalistrollens deprofessionalisering (upphetsande titel eller hur?). Tyvärr hittade jag den inte någonstans utan om i stället hem med två mindre seriösa böcker som var kvar på bokrean. Om de är något att ha återstår dock att se.

 

 

Johanna is: spelar Edith Piaf, dricker te och gör en ofrivillig djupdykning i kurslitteraturen.

 

 


Mångalen


Ett månupplyst Guldheden.


Nattens starkt lysande
supermåne får mig av någon väldigt märklig anledning att tänka på Sailor Moon. Ni vet den där tecknade mangaserien som gick på fyran under 90-talets andra hälft. Hon sprang runt och straffade elaka demoner i månens namn samtidigt som hon var hopplöst förälskad i den maskerade rosen. I natt ska jag drömma om min egna maskerade ros, som visserligen inte är maskerad för fem öre. Men han är lång och ståtligt. Precis som den maskerade rosen.

Den maskerade rosen

 


Johanna is: välgödd. Lördagen var på väg att bli en total katastrof, men räddades av en oväntad tre rätters-middag på Mölndalsvägen. Jag måste verkligen ha världens bästa vänner!

 

 


Kloka ord


Jag sitter och bläddrar igenom min dagbok från högstadiet och början av gymnasiet. Trodde mina kärleksbekymmer var ett relativt nytt påfund, men icke! Herregud vad dessa killar kan sätta griller i huvudet på en. Tretton eller tjugotre år verkar inte spela någon roll. Men bland alla boys har jag den 17 augusti 2003 klottrat ner några kloka ord från en okänd författare.


Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka.
Att hoppas är att riskera att bli besviken.
Men man måste våga ta risker, för den största risken
i livet är att inte riskera någonting.
Den som inte riskerar något, åstadkommer inget,
ser inget, har inget och är inget.
Han kan inte lära sig något, inte känna, inte förändras,
inte växa, inte älska- och inte leva.



Johanna is: måste börja riskera lite.


Blått är flott



Den här godbiten ska få föja med mig hem nästa vecka när lönen har trillat in på kontot.
Weekday, 250 pix.



Pressetik


Efter en natt med lite för lite sömn har både hjärna och kropp gått på lågvarv idag. Något som tog ut sin rätt när jag skulle skriva veckans sista inlämningsuppgift, nämligen blogginlägget rörande pressetik. Men nu är det äntligen klart och jag kan ta helg! Eller ja, jag jobbar imorgon men jag kan åtminstone släppa plugget för en stund.


Min journalistblogg hittar ni här.

(Går)dagens komplimang


"Du är som den där första biten äpplekaka man äter efter att ha gått på diet i en månad. Vansinnigt god, med extra mycket vaniljsås till så den inte blir torr utan helt perfekt."




En bit på väg


Nu är en porträttanalys på 5 936 tecken inlämnad. Fast nu ger jag upp plugget för idag och låter det där blogginlägget om pressetik som ska skrivas vänta tills imorgon.


Johanna is: skrivkramp.

Dagens inköp


 

 


Tiden går fort...


...när man har en deadline! Hallå, vart tog den här veckan vägen egentligen?! Efter förmiddagens besök på Sjöfartsmuseet kommer det bli plugg, plugg och åter plugg vare sig jag vill eller inte.


Johanna is: besegrade fegisen inom sig igår tack vare ett par pushiga tjejkompisar. Som följd fick jag knallröda kinder och förhöjd puls. Fjantig fjortis? Yes, that's me!




Fegis


Varför är allt lättare sagt än gjort?!

SING HALLELUJAH!


Dagens lunch, ett styck grönsaksberg med keso.

Strålande sol, första träningspasset på evigheter avklarat och med en rejäl lunch i magen har jag haft lite av ett hallelujah-moment här hemma. Underbart! Om bara studiemotivationen kunde infinna sig innen det är dags att bege sig till jobbet också...ikväll hittar ni mig (inte helt oväntat) på Hagabion med en kopp te i näven i sällskap med finaste Joachim.


Johanna is: alive and kicking.


Den vänlige kalorisabotören


De fem senaste veckorna har jag på grund av sjukdom varken tränat eller skött kosten särskilt bra. Därför tänkte jag starta "mitt nya liv" den här veckan (typ mitt femtielfte försök) men den fick en sådär bra start...

Måndagskvällen som skulle spenderas hemma i lugn och ro tillbringades i stället hemma hos Karl där det bjöds på oxfilé med klyftpotatis och rödvinssky följt av glass och bär till efterrätt. Till detta dracks det ett glas rött. Vad tusan skulle jag göra utan mina vänner?! Förmodligen varit en olycklig människa. Tack snälla för att ni förgyller mitt liv!

Hem ljuva hem


Ingen karatefylla, inga skamlösa förslag på krogen, ingen kändisspotting (om man inte räknar med snubben som vann "Anna Ankas assistent" som satt klämde i sig en cheeseburgare vid Slussen kl. 02.15)...jag är ledsen kära läsare men jag har inga som helst smaskigheter att komma med.

Helgen bjöd på en riktig svennebanan-lördag med tacos, Melodifestival och utgångpå Debaser Slussen. ÄNTLIGEN fick jag dansa runt i mina monsterklackar och dricka ett par glas vin. Förutom två skåningar som pratade så saliven sprutade instiftades inga nya bekantskaper under kvällen/natten. På söndagen vaknade jag upp till ett Stockholm klädd i grått. Humöret blev inte bättre av att dagens dejt ställde in på grund av feber. Den hanns däremot med innan tåget avgick från Stockholm Central i förmiddags...


Johanna is:
torsdagkvällens snöpliga slut är ett minne blott. Fredagskvällen på Hagabion kan nämligen bara sammanfattas med ett ord, SUCCÉ!



Schizofrena vädergudar


Vaknade kl. 07.10 av att solen lyste in i lägenheten och grenarna vajade lite försiktigt i vinden. Fem timmar senare var det snöstorm. Sedan hagel. Sedan regn. Nu har solen kommit tillbaka och himlen är åter blå med vitgrå moln lite här och var.

Prognosen för helgen ser desto mer lovande ut. Strålande sol i huvudstaden hela lördagen följt av en molnig söndag. Fast så länge allt vad nederbörd håller sig borta är jag nöjd.

Kan inte lova att det kommer bloggas särskilt flitigt de nästkommande dagarna, men ett litet livstecken eller två ska jag nog kunna leverera.


Johanna is: sitter uppflugen på fönsterbrädet med en stor kopp te och senaste numret av ELLE bredvid sig. Sämre kan man ha det.

Mitt i prick


"Ekonomisk bortskämd, filosofiskt missnöjd"
, han vet vad han pratar (sjunger) om den där Herr Hellström. Och för att jag i stället ska bli nöjd på filosofiska planet har jag en plan inför sommaren. Går den i lås kommer det här året bli helt FANTASTISKT bra.


Johanna is: veckans andra besök på Hagabion fick ett snöpligt slut, men imorgon blir det andra bullar. Då är det dags för veckans tredje besök (jag är störd, jag vet).





Pysselstuga



Ute blåser det en frisk sydlig vind samtidigt som det faller någon slags sörja ifrån himlen. I ena stunden snö, i andra regn och våren känns väldigt långt borta. Inget promenadväder här inte. Därför har jag valt att ägna dagen åt lite pyssel i stället. Och nu meddelade nyhetsuppläsaren på radion att en storm är på väg mot södra Sverige...och jag pysslar vidare.



Sakta men säkert...


...börjar jag bli mitt gamla, glada, jag igen. Idag var första dagen på en månad som jag inte har behövt knapra piller mot feber eller värk för att ta mig igenom dagen! Me like. Fast helt återställd är jag inte. Är fortfarande lite sisådär med orken...men den är på väg. Och nästa vecka är det jag som återvänder till gymmet!



Johanna is: trött, men glad. God natt!

Gör om. Gör rätt.




Förra veckan gjorde jag två, mindre genomtänkta, inköp. De är nu återlämnade och i stället kom jag igår hem med två nya plagg till garderoben. En styck anorak av märket Tenson från Emmaus på Linnégatan och en helt ljuvlig kofta inhandlad på Pop Boutique på Magasinsgatan.

Fick även med mig en riktig schysst LP från samma butik. Inte bara musikmässigt utan även grafiskt. Hemma hos mig får nämligen LP-fodral agera tavlor. Snyggt, billigt och lätt att byta ut när man tröttnar.

Strauss, Chopin och Faust har numera sällskap av...




Queen's album "Jazz".


Fettisdagen, en fett bra tisdag


Avrundar kvällen med en djupdykning i min enorma temugg. Skål!


Dagen började med ett missförstånd. Det var inte alls någon barnvagnsmarsch med Isa som jag trodde. Långt ifrån. Det var RFSU's barnvagnsmarsch mot mödradödlighet som Tina ville ha med mig på. Tillsammans med ett hundratal mammor med barnvagnar traskade vi från Hagakyrkan kl 12 bort till Bältesspännarparken. Utan barnvagnar visserligen, men det var trevligt ändå.

Sedan fortsatte trevligheterna på stan. Avnjöt en semla (för 41 j*vla spänn!) på Brogyllen, shoppade schyssta second hand-kläder på Pop Boutique och Emmaus innan vi landade på Hagabion för en bit kvällsmat.


Johanna is: skulle jag hitta fyratusen riksdaler på gatan vet jag precis vad jag skulle lägga dem på. Nämligen den här:


Ren perfektion från Fift Avenue Shoe Repair

Tänk om...


...jag hade haft samma årsinkomst 2010 som mannen som jag gör personresearch på just nu. 1 218 400 SEK. Ja, tack!

Idag vankas det barnvagnspromenad med Tina och hennes urgulliga systerdotter Isa Alice Cooper (häftigt namn eller vad?!), ett besök hos Annapanna i hennes och Emelies nya lokal där det ska skapas vackra ting för försäljning och i kväll är det dags för ytterligare ett besök på Hagabion. Har inte varit där på en hel vecka!

Öh, är det lång tid tänker ni? Ja, för en Hagabio-addicted brud som mig är det det! Börjar starkt misstänka att de puffar ut koks eller något annat beroendeframkallande stoff via ventilationen så man bara måste komma tillbaka. Eller så kan det bero på den ohyggligt trevliga (och snygga) personalen...



Johanna is: solsken, fettisdagen OCH internationella kvinnodagen. Den här tisdagen kan väl knappats bli dålig?


Lite hjälp, tack


Ska göra ett blandband till helgen med gamla godingar från höst/vinter 2007 och våren 2008.
Har ni några förslag på låtar? De MÅSTE vara dansvänliga!



Vill ha


Funderar på om jag ska skulle tillfriskna snabbare om jag införskaffade mig en sådan här.
Vad tror ni?


Vad man bör, och vad man gör


Jag borde plugga. Det gör jag inte. I stället slösurfar jag helt planlöst runt på nätet, snicksnackar på MSN, klämmer pormaskar och nu, bloggar. Fast inte samtidigt såklart.

Veckans uppgift i skolan går ut på att göra en personresearch med hjälp av den fantastiska offentlighetsprincipen som vi har här i Sverige. Det är nästan lite skrämmande hur mycket man kan luska reda på om en människa, utan att det är olagligt. Men frågar man inget, får man ingenting veta. Därför har jag en lista på elva olika myndigheter framför som jag borde (måste?) ringa till för att få ta del av informationen på personen i fråga. Fast helst av allt hade jag bara velat gå och lägga mig och sova förmiddagslur.



Johanna is: försöker peppa sig själv med
The Moniker – Oh My God!

Sengångare


Tänk dig att du sovit riktigt, riktigt tungt och vaknar upp. Kroppen är känns nästan lite bortdomnad. Addera därtill träningsvärk i hela kroppen så när du väl börja röra på dig är musklerna alldeles sega. Toppa det hela med konstant skallebank så vet ni precis hur jag känner mig. Ingen överaktiv Duracellkanin här inte. Förhoppningsvis gör en jobbfri vecka susen för orken. I stället ska tiden fyllas av mina finfina vänner, lite plugg och sist med inte minst...en resa till Stockholm 12-14 mars!



Johanna is:
när en dörr stängs, öppnas en annan.

Fri som en fågel


Åtta rör med blod, en CAT Scan av hjärnan, ett ryggmärgsprov, diverse motorikövningar och 26 timmar på sjukhus blev det. Men nu är jag äntligen hemma! Ingen tumör, ingen inre blödning, ingen infektion i ryggmärgen och alla blodprov låg inom gränsen för det normala. Det saknas fortfarande några provsvar och inom en snar framtid ska jag även göra ultraljud på hjärtat. Har jag riktig "tur" kommer jag även få en liten kamera nerkörd i halsen för att kolla blodpumpen från insidan. Mumsigt.



Johanna is: sooooooooooooooooooooova.

En styck sjukhusfrulle ligger nu i magen. ...

bild0640 (MMS)

En styck sjukhusfrulle ligger nu i magen. Nu väntar en rad tester under dagen och börjar inte armen skaka igen (slutade tvärt kl 01.55) får jag sova i min egna säng i natt:-D Hoppas, hoppas...


Äventyret fortsätter. Nu sitter jag på Sah...

bild0639 (MMS)

Äventyret fortsätter. Nu sitter jag på Sahlgrenskas akutmottagning med en remiss till neurologen i handen. Och högerarmen lever fortfarande sitt egna lilla liv...


Ett skämt?


När slog upp ögonen idag såg jag min egna hand ligga och skaka bredvid mig. Två timmar senare och skakandet har fortfarande inte upphört. Klockan 14 ska jag till Carlanderska, igen.


Johanna is: plugga? Skulle inte tro det...

Lill-Skrutten


Fyra veckor har gått. Fyra veckor innehållande feber, hosta, snor, mera snor, muskelvärk, huvudvärk, näsblod och trötthet. Kan inte minnas när jag var så utmattad som jag är nu. "Senaste nytt" är den djävulska huvudvärken som jag har haft sedan måndags kväll och som inte tycks ha några som helst planer på att ge med sig.

Eftersom jag har knaprat i mig större delen av penicillinkuren utan att ha tillfrisknat traskade jag i väg till Centrumakuten efter jobbet idag. Betalade snällt 100 riksdaler och blev tillsagd att "ta en huvudvärkstablett och sov mycket". För det första hjälper inte huvudvärkstabletter och för det andra har jag inte gjort något annat än att sova de senaste fyra veckorna. Detta verkade inte Fru Doktorn ta någon notis om dock.

I brist på fungerande medicin i pillerform försökte jag heala mig själv med hjälp av shopping. Bara för att jag känner mig som skit finns det ingen anledning att se ut som en.


Vändbar tischa från Weekday, 250 kr.


Parkas från Twist &Tango, 1 499 kr.




Johanna is: nära bristningsgränsen.