Bra början



Brytbröd till morgondagens gäster och 2 st hamburgerbröd till eget förfogande.

Det började bra. Maten var inhandlad och gymmet besökt redan kl 11. Men efter en matbit gick luften ur mig...nästan i alla fall. Brödet är precis uttaget ur ugnen. Inte riktigt lika fina färg på som på receptbilden (se tidigare inlägg), men gott luktar det! Nu är det bara dammsugning och de kalla rörorna kvar att göra idag. Fast just nu är jag så trött att jag inte ens längtar ut i solen. Skäms på mig!


Fick ett roligt mail idag också:) Jag är antagen till ett år på Löftadalens folkhögskola!

Om jag vill. Vad jag vill?! Jag vet inte!

Låter det rörigt...det är precis vad mina tankar är också. En enda stor röra.



Baka, baka liten kaka (nästan)




Vart har den här veckan tagit vägen?! Redan onsdag och imorgon är det inte vilken torsdag som helst...det är ju Valborg! Och som boende i Göteborg är Cortègen ett obligatoriskt inslag. Men den är först på kvällen så innan dess ska Kärleken och jag stå för ett lite grillpartaj ute på våran bakgård:) Så idag ska det bakas bröd, städas och förberedas diverse kalla röror inför imorgon. Puh...och så handla mat och ett gymbesök på det. Har sagt det förut, men säger det igen; arbetslös är inte lika med sysslolös!


Utmaning



Ok, riktigt så här vill jag inte se ut. Men jag ska vinna tävlingen!

Nu j*vlar. Kärleken och jag har utmanat varandra. Under 35 dagar är det hård träning och balanserad kost som gäller. För den 9 juni är det vi som sätter oss till planet till Dubrovnik och då kära vänner...vinner den som har eller är närmast ett sexpack, haha.

Och för er som sitter och skakar på huvudet just nu så kan jag berätta
att vi är väl medvetna om att vi är ganska nördiga;)



Blixtar och dunder



Det är inte ofta min rumpa placerar sig på en cykelsadel. Men igår hände det...och självklart lyckades Kärleken och jag pricka in årets första ösregn och blixtarna avlösta varandra. Väldigt härlig luft att cykla i, men shit vad blöta vi blev! Skorna är fortfaranda dygnsura. Och blöta skor med fiskrens på luktar inte mumma kan jag tala om, blääää.




Dramaten nästa?!

Lyxvariant från Clas Ohlsson för 500 kr. Ifall någon är sugen;)

Ni får ursäkta min ordvits i rubriken, men det är en medfödd skada;) Var så fruktansvärt sur i morse efter att ha suttit i telefon allt för länge. Svensk sjukvård är bra, när man väl får en tid! Tur att jag inte jobbar för då hade jag väl fått vänta tre veckor på en eftermiddagstid. Nu hade jag tur och fick en redan imorgon.

Men efter att ha gormat och slagit i lite saker tog jag mig själv i kragen och omvandlade ilskan till energi istället. Blev en promenad och storhandling på Focus. Men tre tunga kassar var inte nådigt att bära själv. Så då slog det mig att jag kanske borde införskaffa en shoppingvagn, även kallad Dramaten. Undrar vilken lustigkurre det var som kom på det namnet. De är fula som stryk, men visst är de praktiska? Och så slipper man paja ryggen...


Bokat och klart!


Ser inte så dumt ut va?

Jaaaaaaaa! Äntligen är den bokad, årets solsemester. Har gått runt som en liten solstråle hela dagen:)
Hit ska vi den 9 juni.

Och för er som undrat hur det gick för mig att provjobba kan jag meddela att det gick inte alls. Eller ja, jag utförde det jag blev tilldelad med glans. Men sen ska man ju trivas med chefen också. Speciellt om han är din framtida, och enda, arbetskamrat. Så nej...det blir inget jobb där.

Men jag sörjer inte för det. För jag har nämligen fått ett annat jobb! Fiskehamnen here I come. Yes, du läste rätt. Jag ska bli en fena på att bena lax. Kommer bli stark som en oxe också, om jag har tur.




Anställningsintervju...check!


Då kan man andas ut ett litet tag, med betoning på litet. För imorgon är det dags att visa sig på  styva linan igen. Blev nämligen erbjuden att provjobba i två dagar. Panik! Var inte igår jag la upp kavajärmar direkt...och snabbt ska det gå!

Men jag kan ju inte gör mer än mitt bästa. Sen får vi se hur långt det räcker...Lite cash hade ju inte suttit fel!


Nervös


Uuuh...nu börjar nervositeten komma smygande. Har inte varit på sådär förskräckligt många anställningsintervjuer innan så det är kanske inte så konstigt. Men nu börjar det bli hög tid att bestämma vad jag ska ha på mig så här kan jag inte sitta. Måste ju hinna gå igenom hela min välsorterade garderoben, om det nu fanns en sådan.


Wish me luck!

Husmor


Mmmm...nybakade grahamsbullar.

Kan nästan förstå varför så många fruar/mammor inte jobbade för 50 år sedan då de förväntades sköta hemmet. Det är banne mig ett heltidsjobb. Idag har jag fixat frukost för två, tvättat tre maskiner tvätt, vikt in samtlig tvätt, bakat bröd, diskat, tränat och lagat middag. Puh...fick lite hjälp med middagen dock:)


Kl. 12 imorgon får ni hålla tummarna! Då är det intervjudags...



Produktiv

Måndagar suger. Oavsett om man befinner sig på jobbet, skolan eller bara är hemma och arbetslös som jag. Det är precis som om man blir sur på själva dagen bara för att man vet att det är långt kvar till nästa ledighet. Om man har ett jobb vill säga;P I mitt fall handlar det mest om att jag får sällskap på dagarna när Kärleken inte är i skolan.

Idag har jag åtminstone tagit mig i kragen och varit lite produktiv. Jag har;

  • Sökt tre nya jobb
  • Besökt Apoteket
  • Kopierat betyg på Stadsbiblioteket
  • Handlat mat för större delen av veckan
  • Stått i telefonkö till Alfakassan i 30 min

Den sista punkten var lagom upplyftande. Fick nämligen reda på att jag måste fixa ännu mer papper från tidigare arbetgivare och att jag inte kommer få besked förrän om 7 veckor, tidigast! Det är ju helt sjukt...det ska sannerligen inte vara lätt att få a-kassa. Tur att jag har sparpengar!


Men, mina kära vänner...jag har blivit kallad på anställningsintervju.
Hallelujah, hallelujah, hallelujaaaaaaaaaaah!





Uteliv


Underbart väder, underbar stad, underbara vänner! Vad mer kan man begära? En snygg man vid min sida så, men det har jag ju redan;) Om velepottan Johanna bara kunde få räta på sin tankar när det kommer till jobb och utbildning så skulle livet arta sig riktigt bra.

Idag har det blivit mycket qualitytime med den strålande solen. Mycket promenader, ett par timmar på en filt i Slottskogen och ett besök hos frisören. Så nu är "mössan" upp på huvudet urtunnad så nu ser jag inte ut som en svamp längre. Annars blev det inga drastiska förändräningar. Det ska nämligen få växa ut igen. Saknar min page...



Det kommer väl ta nästan ett år, men jag ska hit igen!




Reklamerat





Den här klänningen fick inte hänga med länge. Upptäckte igår att det var på väg att bli två stora hål i nederkant:( Så det var bara att traska ner till H&M och inkassera 500 kronor, tacktack. Och idag fick jag ytterligare ett ryck och gick och lämnade tillbaka skorna jag köpte häromdagen. Jag är ingen beige typ helt enkelt. Så där "tjänade" jag ytterligare 350 kronor;)

Men en del försvann med en gång eftersom eftermiddagen spenderades på ett fik i solen med kära Nelly. Riktigt gött! Sen ryker ännu lite mer pengar på lördag för då ska min mössliknade frisyr klippas. Eller hjälm snarare...

Sist men inte minst gjorde jag idag misstaget att prova bikinis på Lindex. BIG NO,NO! Så nu tror jag bestämt att jag ska bosätta mig på Friskis och Svettis på heltid. Och så lite solarium på det så kanske jag vågar mig ut på stranden i början av augusti.

Nu ska jag bege mig ut i solen igen. Blev en liten spontan sammankomst ute på vår bakgård nämligen:)


Skål för våren!



Shoppat, igen


Men tro inte att jag gått och köpt ljusrosa skor. Nejnej, min är khakifärgade.
Bara lite färg på benen som fattas så de inte går ton-i-ton med skorna;)


Än en gång har jag lättat på plånboken. Men som vanligt har jag varit väldigt förnuftig och inte köpt något onödigt;) Det är ju trots allt hål i mina Converse och det är fortfarande lite kallt för sandaler. Godbitarna kommer från Vagabond och blir dina för 349 svenska kronor.


Ansökan är på väg


Ni har väl inte glömt att det är sista ansökningsdag för höstens högskoleutbildningar imorgon?! Klicka
här innan det är försent! Finns helt galet mycket att välja på...Någon som är sugen på att läsa en kurs i Bibelhebreiska kanske. Inte det? Nej, det var inget som föll mig i smaken heller faktiskt. Följande ämnen fanns med på min lista;

  • Dietistprogrammet, 240 hp
  • Hälsopromotionsprogrammet, 180 hp
  • Design management 15 hp
  • Textil digital design 15 hp
  • Digital modeskiss 7.5 hp
  • Italienska: Förberedande kurs I 15 hp


Inflationskänslig påskhare



Det är inte bara CSN som höjer studiemedlet för p g a inflation. Även påskharen var lite extra generös i år. Eller i det här fallet var både herr och fru påskhare väldigt snälla:) Så nu klarar mig ytterligare några veckor när våra fantastiska myndigheter vägrar ge mig så mycket som ett öre. Tack för det.


Allt har en mening?



              Precis när jag tänkte tanken att skjuta upp dammsugningen av lägenheten till imorgon, ja då hände det här...
Jag tappade en hel burk med te i backen. Så nu åkte dammsugaren fram i alla fall.

Roadtrip

Veckans deltagare i "Halv åtta hos mig".  Foto:TV4

Tisdagen blev inte alls som planerat, men vad gör det när det blir till det bättre:) Det blev nämligen en liten roadtrip till Skroten i Kinna. Förstår verkligen inte folk som vill bo i inlandet, brrr...menmen. Jag fick i alla fall köpt lite tyg. Dels till en sommarklänning och dels till...ja, jag vet inte vad jag ska hitta på med de 3 meter svart halvtransparent trikåtyg som jag har köpt. Men det är förbaskat snyggt!

Nu ska jag bänka mig i soffan framför Halv åtta hos mig. Sista veckan för den här säsongen och självklart avslutar de med att spela in i Göteborg. Är du själv sugen på att delta i nästa säsong kan du anmäla dig
här.


Gårdagens outfit




Med rödsprängda ögon, ett köttsår på fingret och riktigt, riktigt trött kom jag hem från Fiskehamnen kl 20 igår kväll. Men lite rikare blev jag. Eller mindre fattig rättare sagt;)



Dansande elefanter på Top Floor


Antingen har jag för stora fötter eller så släpper vakterna på Sticky Fingers in alldeles för fulla människor. Eller så har jag bara förbaskad otur! För i lördags haltade jag hem med en rejält mosad tå, igen. Detta är tredje gången ett besök på Sticky resulterar i ömmande tår. Förra gången var det t om så illa så jag fick operera bort en bit av stortånageln:S Tack och lov har den senast mosade tån återhämtad sig.


Pumps med stålhätta nästa?



Shoppat





Dra på trissor, jag har shoppat. Inte för att jag har råd egentligen men något glädjeämne måste jag väl ändå få ha i dessa kristider. Ska dessutom ut och svänga mina lurviga imorgon så då måste man ju se bra ut;)


Modevisning


Så stiliga så:)

Igår var det dags för årets happening i Kungälv. Åtminstone kändes det som om halva Kungälvs befolkning hade köpt en biljett till den modevisning som gick av stapeln. Och tack vare kontakter fick Kärleken och hans lillebror äran att gå modeller. Dock var det inte den senaste Acnekollektionen som de skulle visa upp (var ju som sagt i Kungälv) utan högtidskläder...jo jag tackar ja. Hade jag haft brudklänning på mig att vi kunnat gå direkt till altaret;)


Fredag


Trots att huvudet inte fick vila på huvudkudden förrän ganska sent vaknade jag med ett ryck redan kl 06.30. Why?! Kan ha berott på den hemska dröm jag hade precis innan jag vaknade i och för sig. Brrr...ryser bara av tanken.

Och vad hände med solen?! Efter att ha gått runt hela veckan och i korta ögonblick t o m varit glad över att vara arbetslös så jag slipper vistas inomhus mitt större delen av dagen när Sverige har fått solfnatt. Men just nu ligger ett oroväckande tjockt dimtäcke utanför fönstret...

Apropå fönster så var det storstädning de luxe här hemma i tisdags. Och den innefattade inte bara fönsterputsning. Även diskning, dammtorkning av samtliga ytor, dammsugning, skurning av furugolv (vilket hade varit mycket roligare om jag hade kört Pippi-stilen med skurborstar på fötterna, men icke) och Kärleken hjälpte också till på ett hörn och städade toaletten. Ibland resultatet efter en storstädning vara lika tillfredställande som ett gymbesök och ironsikt nog hade jag faktiskt träningsvärk dagen efter, haha.







Städa, städe varje fredag? Inte den här fredagen iaf...