Husligt



Just nu står grytan och puttrar på spisen. Köpte nötbog härom dagen, men hade inte den blekaste aning om vad jag skulle göra med den. Så jag letade runt lite och hittade det här receptet;

600 g fransyska eller grytbitar
1 gul lök
1 msk smör
1 burk krossade tomater 400 g
2 dl vatten
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
2 lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
1 tsk garam masala
Färsk koriander eller persilja

Gör så här

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna, lite i taget. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatkross, vatten, salt, vitlök och kryddor i grytan. Låt koka på svag värme under lock i ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt. Strö över hackad koriander eller persilja. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ris som kokats tillsammans med 1 tsk gurkmeja.

Hoppas det smakar lika gott som det luktar nu bara! Dags att ta tag i disken så vi slipper se eländet när vi sitter till bords...

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback