If I was a rich girl...



...skulle jag ha det här på mig imorgon kväll! Jag har hittat min nya drog. Collage! Har suttit i flera timmar och bara bläddrat bland alla fina saker som finns i denna värld. Materialist? Javisst!


Vill du också testa? Klicka här.

Äntligen över!


Nu är tentan avklarad! Känns mycket bra måste jag säga. Känns ännu lite bättre att jag har gjort min tenta, men att Kärleken har sin först imorgon. Så den stackaren sitter fortfarande och råpluggar...

Är bara hemma en snabbis för kl 13 drar den nya kursen igång. Ingen vila ingen ro! Får se om den nya kursen har något vettigt att lära mig. Återkommer ikväll...


Pluggpizza



Urk...pizza är ju egentligen den sämsta tänkbara maten när man pluggar. Blir man piggare? Inte direkt! Men å andra sidan har jag kolhydrater för att underhålla hjärnan hela kvällen, under tentan och långt in på onsdagskvällen:/

Börjar bli lite småstressad nu också. Måste verkligen läsa igenom alla anteckningar en gång till! Dum som jag var gick jag med på att följa med Kärleken ner på stan efter min lunchdejt med Cissi. Holmens herr startade nämligen sin stora rea idag. Så Kärleken kom hem några kronor fattigare (vågar inte skriva hur många;)), men med sig hem hade han en riktigt snygg blazer från Tiger. Så varför sitter jag framför datorn undrar du? Det undrar jag också! Kanske för att jag verkligen, verkligen inte vill plugga mer. "Men allt här i livet är inte roligt"...Nej jag vet det. Så därför skall jag nu sätta tänderna i det sura äpplet.


Ciao!

Pluggpaus



Läsa, läsa, läsa...har inget roligt att skriva om i detta nu eftersom jag är djupt försjunken i böckernas värld. Men om ni mot förmodan är väldigt intresserad av hälsopromotion ur ett kritiskt perspektiv får ni säga till så lovar jag att dela med mig av min nyvunna kunskap;)


Miss Sleepyhead...


...not! När man vill vara pigg är man trött och när man vill sova är man pigg. Märkligt. Sitter här med en kopp "Örtharmoni" och väntar på John Blund.

Skål!




Plugghästens återkomst


Kan det vara möjligt, är jag på väg att bli frisk? Verkar nästan så. Igår släppte locket för öronen som jag gått runt med i cirkus två veckor. Ber alla i min närhet om ursäkt om jag har pratat lite FÖR högt. Hostade mig visserligen till sömns igår, men idag verkar hostan vara som bortblåst.

Lägg därtill att jag faktiskt kunde koncentrera mig tillräckligt för att plugga och att jag (på riktigt) fann det jag läste intressant. Kanske har väckt min inre plugghäst, som legat i koma ett x antal år, till liv igen?


En klar...

...men tre kvar.


Blueberry breakfast


Fiberhavregrynsgröt pimpad med blåbär och pumpafrön, smarrigt!


God morgon min kära vänner, svärmor och annat löst folk som av någon anledning lyckats hitta hit. Tyvärr inget roligt att rapportera på hälsofronten. Mår fortfarande långt ifrån bra...men igår var det en mycket lyckad dag! Jag menar, vad mer kan man begära än fredag, pengar på kontot, en Kärlek och en suverän tre rätters middag? Som jag dessutom slapp laga. Tack för det Jesper och Sanne!

Nu ska jag surfa in på
SVT Play och kika på gårdagens avsnitt av Skavlan så man håller sig à jour i Anna Anka-debatten;)




Lite tårgas har väl ingen dött av?


En konversation mellan två a-lagare (A1 och A2) i bankomatkön idag nere på Focus;

A1: - Fan alltså, det blev lite mycket igår...
A2: - Jaså?
A1: - Vesst vettu, tappade bort ryggsäcken och vaknade kl 8 i sängen med kläderna på.
A2: - Ojdå, men har du hittat ryggsäcken?
A1: - Nej. Fast jag hade ju inga pengar i den så det gör inte så mycket...å andra sidan ligger det tårgas i den. kanske inte är jävla bra om någon hittar den.
A2: - Äsch, tårgas gör väl inte så mycket. Hade varit värre med en handgranat.
A1. - Ja det är sant...



Vad blir det för mat?


Ett stekt ägg med curryketchup, någon? Om ni undrar vad som finns i

påsen kan jag upplysa er om att det är ännu mera äpplen...


Alla som ska fylla på kylskåpet imorgon räcker upp en hand! Så jag var inte ensam...imorgon trillar CSN-pengarna in och då är det jag som ska hänga på matbutikens lås;) Fast jag slipper laga fredagsmiddag för imorgon är nämligen Kärleken och jag bortbjudna till Hisingen.

Har lekt mänsklig nåldyna idag också, dvs varit på akupunktur. Fick med mig en lista hem vad jag bör och inte bör äta. Det enda jag kommer ha verkligt svårt att avstå är pastan. Men potatis är ju inte fy skam det heller!



I brist på annat...



...så har jag börjat tänka på Kärlekens födelsedag. Trots att det 6 veckor kvar! Var och köpte första presenten idag. Vad kan jag inte avslöja eftersom han brukar kika in här ibland.

Har så sinnessjukt tråkigt just nu så jag vet inte vad jag skall ta mig till. Lite träning hade suttit fint, men nej det går ju inte p g a den nedrans förkylningen. Och lägenheten ekar tom...hoppas det går fort till fredag!

Imorgon är det dags för sista föreläsningen innan tentan nästa onsdag. Är redan nervös:/ Men dagens seminarie var i alla fall väldigt intressant:) Hoppas det gället för morgondagen.




Lite kärlek på posten


Fick ett sött kort från min mor idag med en liten hälsning samt två biobiljetter:)

 

 


Sweet dreams

 

Tänk så bekymmerlöst livet var när man var liten. Äta, leka, sova, äta, leka sova...

Kalla mig löjlig, men en säng som är 140 cm bred känns nästan overkligt stor när jag ligger här i min ensamhet. Inte lätt att vara utan min man i hela 3 nätter...i-landsproblem var det ja. Men jag ska nog kunna somna trots allt. Brukar sova som ett litet barn, stenhårt och minst 8 timmar.

God natt!

 

 


Bacillpaus



Blä för att vara förkyld!

Önskar att jag kunde skriva att jag vaknade upp i morse fullt frisk, men icke! Tänk er Johan Palms röst och addera lite nästäppa, et voila! Då vet ni precis hur jag låter just nu. Bara att hålla tummarna för att några dagars paus från Kärleken gör susen. Bacillerna verkar ha hoppat lite fram och tillbaka nämligen.

Allt snor bakom hjärnbalken sätter även stopp för alla tjusiga ord som jag läser ifrån min kurslitteratur. Så jag lade ner alla försök till att plugga ganska snabbt idag. Väntar fortfarande på att min studiemotivation skall komma igång...




Skogens guld



Kantarellpaj, mmmmm.

Får passa på att hälsa svärmor välkommen till bloggen och tacka för kantarellerna som förgyllde våran middags- mat idag.


Dejligt?!


P.S. Haschscenerna är i slutet.D.S

Vid närmare eftertanke har danska public service kommit på att deras julkalander med hashrökande soldater kanske inte är så lämplig för små barn. Nähä?! Så nu är den stoppad, men det verkar vara oklart om de skall spela in en ny eller om de danska pigerne och drengerne blir utan julkalender i år...




Lindex goes luxury


Nyårsblåsan kanske?!

"Affordable Luxury" är namnet på Lindex nya kollektion med festklänningar som släpps i november. Och det är ingen mindre än den tidigare Acne-designer Ewa Larsson som suttit vid ritbordet. Hela kollektionen kan du spana in
här.


Mer död än levande

 


Aaaaaah! En riktigt rejäl bakfylla hade varit bättre än det här. Vaknade upp med, feber, borttappad röst och lock för öronen. Men jag är inte bitter! Eller?

Kleenex- cause I'm worth it!

 

 

 



Sicken lördag!




Började som vanligt dagen med en stadig frukost innan Kärleken och jag tog en sväng på stan i solskenet. Sedan gick det inte många timmar förrän det var dags för butiksinvigning av "svärfars" second hand-butik på Föreningsgatan. Sedan var det dags för lite partaj i Kviberg innan sittningen.

Har haft en mycket trevlig kväll, men min röstkvalité kunde varit bättre. Men ingen finsittning utan så kallad skön- sång;) Tyvärr slutade kvällen med att en stor stark vältes ut över mig och min nya väska...

Min nya fina väska som jag hittade på Beyond Retro, innan den blev dränkt i öl.

 


 


36 timmar och 15 minuter



Så länge dröjer det tydligen (i genomsnitt) från det att en kvinna får reda på en hemlighet tills hon för den vidare. Illa, illa! Tror, och hoppas, att jag inte räknas till genomsnittskvinnan i den här frågan.

Något annat som är illa är att jag blev nerlurad på stan av Kärleken, för att nästan omedelbart bli övergiven! Han fick nämligen för sig att han också minsann skulle klippa sig. Sagt och gjort. Så vad hittade lilla jag på under tiden? Jo, jag shoppade (såklart). Och jag som INTE skulle lägga pengar på kläder den här hösten. Yeah right...

Så nu är stassen för morgondagen sittning kirrad. Tror jag ska hämta lite inspiration från Audrey Hepburn när det kommer till make-upen. Update kommer!





Bortskämd


Jisses vad jag har skämt bort mig själv de två senaste dagarna. Igår blev det ansiktsbehandling (halvvägs genom kuren nu) och akupunktur (som gör gott, men inte är särskilt skönt). Och i morse när jag hade varit och handlat mat så slog jag en pling till frisören...och fick en tid 30 min senare! Så nu sitter jag här med nyfriserad nacke:)

Måste ju se städad ut inför finsittningen imorgon! Ska försöka knäppa några kort. Var till och med så duktig att jag lämnade in mina highheels för omklackning. För hur kul är det att klä upp sig när skorna ser ut som f*n? Inte alls.

För er som sitter och funderar på hur en student har råd med sådan här flärd kan jag tipsa er om
Elisabethskolan här i Gbg där jag gör mina ansiktsbehandling, mycket prisvärt! Akupunkturer har min mor mer eller mindre tvingat mig att gå på så där slipper jag faktiskt betala (ensambarn var det ja) och vill du ha en bra frisör utan att betala 600 kr kan jag rekommendera "Stand by"-tiderna på Salon Victor.


Tänk om man skulle ta och öppna de där böckerna som ligger här bredvid och bara skriker "öppna mig!"...



Ankan säger kvack, eller i det här fallet ren skit


"Ärligt tala var det inte för i första hand för pengarna jag ställde upp i "Lyxfruar". Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor. Jag har brutit upp från Jantelandet. Jag önskar att fler svenskor gjorde som jag. Ni skulle bli mycket lyckligare."


Nej Anna Anka det gjorde du inte alls. För en bra förebild klankar inte ner på folk som har annan social status är dig själv. Du bär inte smycken för 17,5 miljoner kronor samtidigt som du påstår att du absolut inte är girig.

"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer. I gengäld får de kvinnor med stil.
Som hemmafru ska du ställa
upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."


Ok. Vilket år sa du att det var? 1959? Ja, men då är jag helt med på noterna.

Och hur mycket stil kan en hemmafru lyckas upprätthålla när hon inte har råd med nanny, personlig tränare eller städerska? Blir det inte snarare så att maken i fråga får en ännu mer sliten fru när han kommer hem från sitt heltidsjobb och hon har haft hand om ungarna och hemmet hela dagen? Detta måste ju i så fall så småningom resultera i att mannen är otrogen om frugan till slut blir så utsliten att hon inte orkar ha sex varje kväll.


Visst låter det som ett helt underbart äktenskap?!


Onsdag


Så var det redan onsdag, igen. Och av någon konstig anledning fick min ögon för sig att öppnas två timmar innan jag egentligen behövde gå upp! Men jag var pigg när jag vakanade så det vara bara att kliva ur sängen. Nu står frukosten på bordet...tack för mig för den här gången!

Hoppas alla får en fin "lill-lördag"!


Error


Idag blev vi tilldelade GU:s största klassrum, NOT!

Sorry folks, men det blir tyvärr inget rolig inlägg om kvällens nollningfasoner. Varför? Jo, för de onda bacilluskerna fick för sig gå till attack ytterligare en gång. Fast jag börjar starkt misstänka att det kan vara någon slags matallergi som är boven är dramat. Fick åtminstone pluggat lite, med betoning på lite. Men efter morgondag- ens föreläsning (10-12) är det inget schemalagt förrän nästa tisdag. Me like!




Nollningsfasoner


Ikväll blir det full rulle. Ett x antal SLUG- och MHMnollor kommer nämligen inta staden gator för idag är det dags för "På rymmen". Det enda vi egentligen vet är att vi skall samlas på Kontiki kl.17.30 sen får vi se hur det går.
Efter lek och stoj återvänder vi till Kontiki för lite socialt umgänge och bingo! Och av You Tube-klippet att döma kan det nog bli rätt livat:)

 


En tidmaskin tack!




Hoppas på ett snöbeklätt Paris den 30 december.

Nu är jag så förbannat trött på dessa dumma bacilluskerna som aldrig vill lämna mig i fred! Har inte varit på gymmet på säkert 3 veckor nu, och det både syns och känns! Vaknade feberfri i morse och traskade glatt (ok, en liten överdrift där kanske) till skolan. Skoldagen innefattade endast en föreläsning mellan kl 9.30-12, men lik förbaskat så höll jag på att somna. Och väl hemma kom huvudvärken på besök.

Hade någon erbjudit mig en resa in i framtiden just nu hade jag inte tackat nej. Hade direkt ställt i maskineriet på den 30 december kl.09.15. Det är nämligen då planet landar Charles de Gaulle. Hade även passat på att addera lite muskler, en strålande vinterhy och en ny, löjligt snygg, vintergarderob.


På torsdag får jag inte möjlighet tilll en resa i tiden. Däremot en ansiktbehandling, akupunktur och lite (eller mycket) kinesisk medicin. Alltid något!





Bästa lasagna i stada!





Har precis tagit ut denna godbiten ur ugnen och kände att jag måste dela med mig av detta fullkomligt grymma lasagnerecept! Inget egenkomponerat tyvärr utan det är herr Morberg som står bakom det. Vi brukar dock skippa fläsket och endast använda oss av mjölk till såsen, men det blir supergott ändå!


Sugen? Klicka här!


Hoppas, hoppas, hoppas!


Dagens busfrö


Oh så spännande. Jag har varit lite busig i eftermiddag och skickat iväg en jobbansökan. För även om jag trivs i plugget lockar fortfarande modebranschen, det kan inte hjälpas. Jag har inte ägnat fyra års utbildning för ingenting, eller?


Söndagsdejt


Ny dag, nya krafter. Åtminstone känns det så just nu. Vi får väl se vad min kropp säger om att lämna lägenheten för idag ska jag på dejt, med min mor! Tillhör den kategorin av människor som flyttade hemifrån redan när jag började gymnasiet så det är inte direkt så att jag ser henne på daglig basis. Något jag visserligen tycker är väldigt skönt. Men ibland behöver man lite mamma-tid även i vuxen ålder. Hon är trots allt den som känner mig bäst (även om det tar emot att erkänna det).

Innan vi skall söndagsmysa på Incontro blir det lite kultur!
Röhsska museet visar nämligen upp kläder från ingen mindre än Madame Chanel. En mycket fascinerade dam måste jag säga. Är du uttråkad och dessutom pank kan jag verkligen rekommendera dig att åka runt till Göteborgs olika museer och kolla runt. Är du under 25 år kostar är det gratis, men även om du passerat den gränsen så kostar det ynka 40 kr...för en årsbiljett!


Sjukdom i dubbel bemärkelse


Håret på ända, temuggen i högsta hugg och tofflor. Check!

Kanske har mitt livs roligaste lördag idag, NOT! Ok, helt åt helskotta har den inte varit. Har fått både mat och kärlek i överflöd. Men febertermometern visar liiite för mycket för att jag ska kunna känna mig på topp. Så nu sitter jag här i min ensamhet medan Kärleken är iväg och firar Geologins dag (jajjemän, det finns en sådan också) med sina klasskompisar och dricker öl på Cheers.

En stor fördel med att jag inte kunnat lämna lägenheten idag är att jag äntligen fått tummen ur och verkligen pluggat. Passande nog var det sjukdomsteorier som skulle studeras. Så nu räcker det med sjukdom för min del! Imorgon skall jag (om febern har försvunnit) äta den omtalade brunchen på Incontro med min mor och Kärleken för att sedan gå och se "Flickan" på Biopalatset. En myspys söndag helt enkelt. Envisas febern med att hänga kvar blir det något helt annat..då ska jag sätta tänderna i Socialstyrelsen folkhälsorapport från 2009. Tror plugghästen inom mig börjar vakna till liv efter några år i koma.


Undrar om det verkligen kan vara möjligt? Nu? Redan? Nej det kan det väl inte...eller?!








Som en tjuv om natten...


...kom febern smygandes så här på kvällskvisten. Så nu sitter jag här med mina "dunstövlar" täckta av små keruber, mysbrallor och huvtröja och huttrar. Trodde förylningen skulle ge med sig efter 2 veckor, men tji fick jag! Aja...bara att sova på saken och hoppas på det bästa.



Vad är hälsa?


Just den frågan har jag ägnat nästan tre timmar åt i skolan idag när det var dags för seminarium. En väldigt intressant fråga med oändligt många svar. Samtliga grupper var i alla fall överens om att fysiskt och psykist välbefinnande är ett måste. Utan det ena fungerar inte det andra så att säga. För mig personligen är hälsa, förutom det jag precis nämnde;

  • Goda sömnvanor (ser ut och känner mig som ett lik om jag inte sover minst 8 h)
  • Smärtfri (ibland undrar jag om jag ens vet hur det känns att INTE ha ont någonstans!)
  • Att inte vara beroende av något (medicin, tobak, alkohol, narkotika etc.)

När man väl börjar funderar finns det inget stopp! Men nu är det helg och hjärnan skall få vill tills på måndag morgon då det är dag för en ny föreläsning. "Hälsobegrepp" står då på schemat med ingen mindre än herr Bengt Brülde! Den erkände filosofen som varje vecka figurerar i Christers moraltest i P3. Skall bli mycket intressant!





Screw jante!


Ja, jag vet att jag befinner mig i Sverige och då får man inte skryta. Fast det ger jag blanka f*n just nu för jag är löjligt stolt över Kärleken just idag! Eller extra stolt skall jag väl säga.

Min ögonsten




Baka, baka (farlig?) kaka




Dags för elvakaffe snart? Då föreslår jag att du skall bära heltäckande kläder och skyddsglasögon. Åtminstone om du befinner dig i Storbritannien. Enliget forskningsföretaget Mindlab International uppges ca 25 miljoner britter skadas i kakrelaterade olyckor. Olyckorna har bland annat inträffat när de doppat kakan i diverse heta drycker (gissningsvis te) och bränt sig, petat sig i ögat med kakan eller ramlat av stolen när de försökt sträcka sig efter kakburken.

Nu ska jag sätta tänderna i boken "Folkhälsa och hälsofrämjande insatser". Där kommer det nog inte stå något om kakor...



Blåtira och knäckt näsa, check!



Kanske skulle bli make-upartist istället, haha. Kvällens sminkning inför nollningsbrännbollen.


Tur att den här sitter på magen så folk inte tror att man är helt koko...


Hjälp!




Snacka om seg i kolan! Här har man gått runt och lallat mer eller mindre i tre år utan att ge sin hjärna någon direkt stimulans förutom något korsord där och någon bok där. Så kommer skolstarten som en käftsmall i ansiktet och jag inser att mina små grå har förtvinat rejält under dessa år.

Är kursboken ens på svenska? Ja, tydligen. Ord som jag har aldrig har hört bara hoppar på mig från höger och vänster; universialism, ontologi, epistemologi, metodologi, fenomalism, empirism, naiv realism, paradigm, explanadum. De försvinner i samma ögonblick som de snuddar vid hjärnbalken.

Men jag började ju faktiskt i skolan för att lära mig något så det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på. Tre år går fort! Hoppas jag...




Ombytta roller



Så här snygg var man kvällen innan studenten, haha. Över tre år sedan nu..vart tusan tog de åren vägen?!


Idag är det jag som ska ut på galej (igen!). Vet inte när jag var ute två gånger på en vecka senast. Studenten kanske?! Medan jag är ute och dansar kommer Kärleken sitta hemma ensam i soffan...tror jag har smittat honom med någon elak bacillusk:(


Fördomar


Alla människor har fördomar. Även de som kallar sig för fördomsfria. För vare sig vi vill eller inte påverkas vi av våra föräldrar, vänner och media. Tänk er själva om ni såg en film där alla hade glasögon och taskiga kläder, men filmens nörd var en superhet hunk med en perfekt tandrad. Visst känns det "fel"?

Just bara för att jag har glasögon brukar folk ha förutfattade meningar om hur jag är som person, vilken typ av människor jag umgås med, vilken musik jag lyssnar på etc. När jag var yngre tänkte jag att det där med att stoppa personer i fack inte var något som vuxna gjorde. Nu när jag själv är vuxen inser jag att det faktiskt är vi som är värst på att generalisera folk. Små barn bryr sig inte vilken färg på huden lekkamraten i sandlådan har, deras föräldrar däremot...

Igår fick jag mig ett gott skratt efter att ha bjudit hem några av mina nya klasskamrater. Min pojkvän (benämns oftast "Kärleken" här på bloggen)stämde nämligen inte alls överens med den bilden de hade huvudet fick jag höra några glas vin senare. Det är ju oftast då diskussionerna brukar glida in på killar, relationer och sex;) De trodde nämligen att Kärleken skulle vara kommunist(!), smal/spinkig, ha trendiga glasögon och lite för tighta stuprrörsjeans. Inte många rätt där inte, eller vad säger ni?



Foto: Alicia Swedenborg





Bacon är gott, väldigt gott tydligen...




Kanske ska satsa på att åka till USA och göra karriär som elak "mattant" efter avslutad utbildning;)


Operation perfect skin


Vissa människor har begåvats med perfekt hy. De kan supa, röka, slarva med sömnen och bara äta skräpmat utan att få så mycket som en liten, liten finne. Sedan finns de dem som knappt dricker, aldrig har nyttjat nikotin och som sover nio timmar varje natt och ändå aldrig blir av med de små "jävlarna". Jag tillhör tyvärr den senare kategorin.

Så nu har jag bestämt mig. Inga mer pengar på kläder och skor den här hösten. Här skall slantarna gå till hudvård. Började "Operation perfect skin" idag med en första AHA-behandling på
Elisabethskolan idag. Så nu blir de en behandling i veckan, sex veckor framöver. Därefter en gång i månaden för underhåll. Bara att hoppas att det är väl investerade pengar.

Som ni kanske förstår är jag hemma och inte på nollornas pubrunda. Magen bråkar lite så jag satsar på att bli helt frisk tills imorgon istället. Då blir det dans, dans, dans!




Tre, två, ett, noll...ning!


Igår gick startskottet för mitt livs första nollning! Och det var väl sådär...vi var en väääldigt stor grupp så det var inte så lätt att samarbeta under våran lilla stadskamp. Men det blir nog bättre. Är fortfarande inte riktigt kry heller så det spelar nog in lite också:/

Börjar bli en aningens tjatigt att vara lite halvkass måste jag säga. Så det får bli en lugn pubrunda med nollorna idag. Imorgon däremot...då är det Kickoff på Parken för alla SLUG-studenter. Då ska det dansas! Förfest hos mig innnan dessutom;)

Idag var det dags för min allra första föreläsning också. Kunde väl fått en bättre start då salen hade blivit dubbelbokad och den salen vi fick istället hade ingen fungerande mikrofon. Dessutom dog föreläsarens dator 5 min innan lektionslut, haha.

Imorgon har jag föreläsning kl 10-12 och efter det har jag ingen mer skolplikt förrän måndag kl 13-16. Glassigt!