Att ta seden dit man kommer


För att smälta in bland övriga nattklubbsgäster senare ikväll har jag dagen till ära vattenkammat mig(!). Min bara widescreen-panna har jag matchat med en ganska neutral make-up och ett par lösögonfransar. Får se om det dyker upp någon bild längre fram...är ju ingen linslus direkt.


Johanna is: GOTT NYTT ÅR mina fina läsare!

Att jag om sisådär 15 timmar kommer stå ut...

bild0587 (MMS)

Att jag om sisådär 15 timmar kommer stå utanför den här porten och trängas i en, gissningsvis, lååång kö känns väldigt avlägset. Måtte tant överleva arbetsdagen bara. Fast jag inbillar mig att de flesta redan har köpt nyårsblåsan och att det kommer bli en lugn dag på jobbet. Hoppas, hoppas...


En pojkflicka bland Avenybruttorna


"Den enda av oss som varit på sticky, men som då & då lämnar trakterna där det diskuteras viktigare saker än vem som hade på sig vad när, för att få sin behövda dos av wannabe-glamour."


Så beskrevs jag av
Ellie (Avenydrottningen herself) tidigare i år. Och imorgon dags att lämna hemmaplan för lite wannabe-glamour i form av Avenyn och nattklubben Push. Där, bland kindpussar, backslick och Restylane-injicerade läppar ska jag spendera de första timmarna på det nya året i goda vänners lag. Det ska bli...intressant.Johanna is: peela, raka, smörja, fila, måla, spackla...imorgon är det falsk marknadsföring som gäller gott folk!
En svensk tiger


I slutet av november köpte jag en klänning på second hand som jag skulle ha på nyår. Klänningen var fyra storlekar för stor. Igår började jag klippa i den. I övermorgon är det nyårsafton. Och eftersom jag inte heter Askungen och har några hjälpsamma små möss som kan sy insåg jag ganska snabbt att det inte kommer hinna bli någon nyårsblåsa sydd. Men naken kan jag ju inte gå så därför fick en litet klädesplagg följa med hem idag, igen.
Klänning från Tiger och den kostade eh...pengar.Johanna is: nyårslöfte? Shoppa mindre.Är på väg hem från gymmet och solen stråla...

bild0585 (MMS)

Är på väg hem från gymmet och solen strålar. Kan nog bli en bra onsdag det här!


It's maybe winter outside, but in my heart it's spring

För att höja kroppstemperaturen några grader i denna stygga kyla spenderades både gårdagen och förmiddagens timmar idag åt att springa runt på stan och hitta en riktigt go tröja. Om jag hittade någon? Nej. Om jag kom hem tomhänt? Nej, inte det heller. Igår fick följande sommarklänning från Myrorna (185 kr) följa med hem.


Dagens jaktförsök gick som sagt inte så mycket bättre. Istället för en tjock tröja kom jag hem med nya träningskläder och underkläder av det mindre värmade slaget. Men vill man vara fin får man lida pin (eller åtminstone frysa lite).

Johanna is: vill ha vår och värme nu, nu, NU.

Latmask goes människa again


Inaktivitet+för mycket julmat= en oerhört rastlös skepnad vid namn Johanna.
Därför påbörjades veckan med ett träningspass, lite shopping och två timmars biljard i goda vänners lag (tillsammans med ett par glas rött). Hej då tristess. HELLO civilisation!

Har kommit på mig själv att jag blivit en riktig "stabo" som man hade sagt hemma på öa. Storstadspulen (om man nu kan kalla pitoreska Götet för storstad) har satt sina spår. Jag är fullkomligt värdelös på att uppskatta lugnet nu för tiden. Sorgligt men sant. Så ett av mina nyårslöften får bli att lära mig att ha tråkigt. Wish me luck! Vad blir erat nyårslöfte?Johanna is: tar svengelskan and goes to bed, samt lovar att återkomma imorgon med ett vårdat språk. God natt!
Från frys till kylskåp på tio timmar


Efter 65 mils bilresa från smällkalla Idre är jag slutligen tillbaka på mitt kära Guldheden. Återseendet blev dock inte lika kärt som jag hade hoppats på då jag kom innanför dörren och välkomnades av en rumstempratur på sisådär 15 grader. Hallå! Vart är mannen som ska värma mig och mina isbitar till fötter?! Nej just det...jag har ju inte hittat honom än.


Johanna is:
Kings Of Convenience – Mrs. Cold

Help!


I mellandagarna är det dags. Då ska jag boka tid för den där tatueringen som jag har suktat efter ett bra tag. Det ska vara en text innehållande fem ord och typsnittet ska vara av skrivmaskinstyp. Synd för mig bara att det finns sisådär 100 olika typsnitt att välja mellan och att jag lider av beslutsångest de luxe.


Så jag tänkte att ni kanske ville hjälpa mig?
HÄR har ni de olika typsnitten. Se så, var inte så blyga nu. Tyck till!


Solen är på väg ner, termometern visar på ...

bild0575 (MMS)

Solen är på väg ner, termometern visar på minus 25 grader och vi har bara några kilometer kvar till Idre!


Vi har knappt passerat Grums, men det är r...

bild0574 (MMS)

Vi har knappt passerat Grums, men det är redan svinkallt! I natt blir det en övernattning i Sunne innan vi fortsätter till Idre imorgon Mmm, hotellfrukost...


Byebye, hej då, auf wiedersehen


Min fina mamma och jag (inkl. två stycken söndernoprade ögonbryn) anno 2004.

Väskan är packad och jag drar mig nu mot nordligare breddgrader tillsammans med min mor. Är tillbaka på hemmaplan på söndag kväll igen. Kanske att det kan dyka upp ett inlägg eller två under helgen. Kanske.


Johanna is: GOD JUL!


Kraschboompannkaka!


Min magkänsla visade sig stämma till punkt och pricka. "Poff!", sa det och där var det lilla rosa fluffiga molnet borta och ersatt av ett mindre fluffigt och grått snömoln. Men vad ska man göra? Öppna hjärnbalken på personen i fråga och möblera om dennes tankar och känslor så det blir som du själv vill? Njaaaaa. Det känns väl inte riktigt aktuellt.


Johanna is: nytt år, nya möjligheter(?).


Tipp, tapp, tipp, tapp


Som en liten tomtenisse smög den sig på under söndagen, den dåliga magkänslan. Och den har fortfarande inte gett med sig. Förhoppningsvis ger den med sig ikväll och förhoppningsvis har jag bara inbillat mig alltihopa...eller?


Johanna is: iväg till gymmet! Kan man svettas bort en klump i magen? Det är värt ett försök i alla fall.Helt hysteriskt


Jodå, tant lever fortfarande. Har bara varit lite upptagen. Lördagskvällen bjöd på middag, vin och bio. Vill ni ha en effektiv partpooper ska ni gå och se Svinalängorna av Pernilla August. Frukstansvärt bra, men ack så mörk. Obehagskänslan försvann inte ur kroppen förrän jag stod på jobbet dagen efter. Och även måndagen har även den bjudit på en lång arbetsdag. Tre timmar på lagret, lunch och sedan fem hektiska timmar bakom kassadisken på det.

Hur i h*lvete står folk ut med den här julklappshysterin som råder?! Fast utan kunder hade jag inte haft något jobb så egentligen ska jag väl inte klaga...imorgon är jag däremot ledig. Eller ledig från jobb rättare sagt. Förutom en massa tråkiga vardagssysslor ska jag lägga mig på en brits och genomlida smärta med stort S hos den
här damen (men vill man bli fin får man lida pin) och sedan ska det sägas hej då till Cissi på förmiddagen och A på eftermiddagen. Båda två ska vara borta alldeles för länge om du frågar mig.


Johanna is: beger sig ner i källaren för att leta reda på långkalsongerna för torsdag till söndag ska tyngden läggas på dalskidan när jag flyr Göteborg för ett vitt Idre.

Hej tant


Ibland undrar jag om inte min mentala ålder är 123 år iställer för 23. Igår kom tant utanför dörren efter mörkrets inbrott och entrade en av alla dessa Avenyklubbar som jag inte är särskilt förtjust i. Men efter att ha föreslagit Nef och blivit kraftigt nerröstad (typ 1 mot 10) så fanns det inte så mycket att göra åt saken. Däremot är inte så kallad "dunkadunka"-musik min kopp te så efter två timmar begav jag mig hemåt i kylan.


Johanna is: smider resplaner till fjärran östern. Igår kom nämligen tomtefar förbi med en väldigt fin julklapp!

Den som väntar på något gott..


...väntar alltid för länge. Önskar att jag hade haft något extraordinärt att berätta, men icke. Nyhetstorkan är total. Fast jag vet att om några dagar kommer jag få en liten gåva som kommer resultera i diverse inköp. Fortsättning följer.


Johanna is:extremt uttråkad.
The Raveonettes – I Wanna Be Adored


Night Falls Over GuldhedenMed ett extra emelent och massvis av levande ljus försöker jag hålla värmen i min mikroskopiska lya (nästan alla skrymslen ryms på bilden). Det går sådär...därför ska jag nu dra täcket ända upp till öronen och hoppas på ordentligt med skönhetssömn. God natt!


Svar på tal......eller i det här fallet svar på skrift. Brevbäraren måste ha känt av min rastlöshet för precis efter att ha slängt ihop en grönsakssoppa trillade senaste numret av ELLE ner genom brevinkastet. Lägg där till en balja grönt te och jag kommer vara sysselsatt fram tills det är dags att traska iväg till gymmet. Lovley!


Tisdag


Jag är ledig, alla ärenden för dagen är uträttade, det är tre hela timmar kvar till träningspasset börjar och jag är världssämst på att ta det lugnt. What to do?


More is more


För två veckor sedan köpte jag denna klänning på Stockholms Stadsmission för ynka 125 kronor. Kruxet är att den är i storlek 44 och därmed för lång, för bred, för...ja allt är egentligen fel. Förutom tyget som jag är hopplöst förälskad i. Likt en av Askungens små möss ska jag därför sätta saxen i denna skapelse och försöka förvandla detta tält till en schysst partystass. Nyårsblåsan kanske? Wish me luck!

Läslus


Det finns linslusar och så finns det läslusar. Jag tillhör helt klart den senare kategorin. Att läsa en bok var ett tacksamt sätt att fördriva tiden på som ensambarn. Inte för att jag inte hade några vänner att umgås med, utan för att jag (som den lilla nörd var och fortfarande är) tyckte om att försvinna in i min egna lilla bubbla. Antalet Kitty- och Tvillingböcker som lästs från pärm till pärm är okänt men knappt hann ett paket från bokklubben med det passande namnet Läslusen landa i brevlådan innan böckerna var utlästa och min stackars mor fick en ny beställning att skicka iväg.

Så här i vuxen ålder (för som 23-åring räknas man visst till den vuxna delen av populationen, har jag hört) är jag oerhört tacksam att man faktiskt inte behöver köpa en bok varje gång läslusten tränger på för då hade jag varit fattig som en kyrkråtta. Man kan ju faktiskt låna. Och det är precis vad jag har gjort idag. Efter att ha läst ut den här:


Fick dessa två följa med hem istället:

Primtalens ensamhet var riktigt, riktigt bra och slukades på en dag. Ett litet julklappstips om du har idétorka på klappfronten. Apropå böcker och julklappar hade jag inte tackat nej om jag hade hittat den här under granen. Fast nu blir det ingen gran i år och min julklapp har jag redan fått (i form av en resa till Idre) så jag får köpa några klappar till mig själv istället. Förutom innehållet bakom länken ovan ligger även en sidenblus från Filippa K högt upp på önskelistan...

 


Johanna is: flyr Guldheden om ett par timmar för att än en gång bjudas på middag någonstans i Göteborg.


Pappa BalooHelgdag och julhysteri till trots åkte jag ner på stan och gjorde ett besök på
HDK:s julmarknad där jag inte riktigt kunde hålla mina fingrar ifrån denna fina tygkasse. Hade plånboken varit tre gånger så fet hade en massa fina smycken också fått följa med hem....helt klart värt ett besök!Johanna is: Tyskarna Från Lund – Achtung X-mas!

Ungkarlsliv


Var uppe med tuppen, avverkade en arbetsdag, åkte direkt till gymmet för att lyfta skrot, tog mig en duch, drog på mig myskläderna och gled ner på den lokala pizzerian för att trycka i mig en Capricciosa med vitlök (var glada att ni sitter på behörigt avstånd när ni läser detta) medan jag tittade på handbolls-VM. Sveriges damer vann för övrigt över Nederländerna om det är någon som undrar.

Nu fanns det en inbjudan till fest, men efter att ha....

  • ...vaknat i morse och möts av en tjusigt centrerad minifinne mitt på nästippen
  • ...insett att truppen av förkylningsblåsor försvunnit och istället hade ersatts av två rött, lysande ärr under näsan (snyggt färgmatchade med pricken på näsan)
  • ...fått fly kassan hals över huvud på jobbet på grund av näsblod

...kändes inte fest särskilt lockande längre. Istället blir det lite tv-sänd Nobelmiddag och att släcka lampan tidigt för imorgon är det dags för träning kl 10 igen.


Johanna is: antagen. Plugga eller jobba till våren är den stora frågan...eller kanske både och?Busy bee


Måndag, jobb. Tisdag, jobb. Onsdag, jobb.
Inte mycket till smaskigt bloggmaterial här inte. Hur resten av veckan ser ut har jag inte den blekaste om. Däremot vet jag redan nu att jag kommer jobba på självaste nyårsafton (så ingen nyårszumba för mig Ellie).Johanna is: byter kvällens styrkeyoga mot ett museibesök istället. Vad gör man inte för lite sällskap?;)


Biutiful


Så mörk. SÅ bra.

Gårdagens biosällskap trodde för ett tag att jag hade somnat i salongen eftersom jag satt helt blixtstilla. I själva verket var jag klarvaken och helt betagen av detta mästerverk till film. Men den sena söndagsbion satte sina spår så efter några för få timmars sömn och många timmars arbete är jag inte mycket att hänga i granen...


Johanna is: tack och god natt.
Fröken Butter


Man får ha det bra, men inte för bra. Något jag fått känna på idag. Min näsa har fått besök av en klunga förkylningsblåsor vilket resulterade i ett besök på Apoteket och ett mindre hål i plånboken. Väl hemma gjorde jag upptäckten att jag har slängt min konsertbiljett till på torsdag. Ingen konsert för min del med andra ord. Sist men inte minst har jag suttit alldeles för länge vid symaskinen och svurit över ett par byxor som var helt omöjliga att sy i. Att jag dessutom bor i ett kylskåp till lägenhet med kallras de luxe från fönstrena frestar lite mer på tålamodet jag inte besitter.Johanna is: tänder levande ljus, slänger ihop en pannkakssmet och hoppas på att den sura minen hinner försvinna innan kvällens sällskap dyker upp.

Hej mitt vinterland


En vit plåtstjärna, juligare än så blir det inte i min lilla lya.

Snö, snö och ännu mera snö. Temperaturen ligger runt nollan, det blåser en frisk sydlig vind och snöflingorna verkar aldrig ta slut. Men inte mig emot. Jag har ändå inte planerat att gå utanför dörren förrän ikväll. Tiden fram tills dess kommer spenderas vid symaskinen!


Johanna is: andra advent och 19 dagar kvar till jul.


Lite sällskapIdag intogs frukost kl. 12.45, med sällskap. Imorgon kväll blir det pannkaksfrosseri och bio, med sällskap.


Johanna is: gillar sällskap och
Bo Kaspers Orkester – Kom och håll om mig
Spread the word!


Förra året fick jag den stora äran. I år har finaste Joachim lyckats med konststycket att bli en av tio finalister i ELLE-galans stora designtävling. Så sitt inte där och glo, klicka på länken är nedan och rösta på bidrag nummer fyra vettja!

RÖSTA!


Sax eller rakapparat?
Jag tänkte att lite "Arga leken" med mig själv skulle skrämma hårstråna på plats. Det hjälpte föga.


Jag går just nu runt och känner mig som Gullefjun.
Fast utan det gulliga. Bara fjunig med andra ord. Ni med kort hår vet vad jag snackar om...sex veckor efter senaste klipptiden och stråna där uppe lever sitt egna lilla liv samtidigt som det växer ett virrvarr med fjun i nacken. För att tämja dem finns bara en lösning på problemet. En ny klipptid. Så imorgon bitti är det dags. Hade det inte varit för min ENORMA panna (Tyra snackar om sin five finger-forehead. Jag har snarare en ten finger-forhead) hade jag lätt kunna snagga mig. Min senaste insats som hårmodell resulterade i en färg som då var mörkt rödbrun men som numera skiftar i rödorange. Urk.Johanna is: aldrig har en söndag känts så långt bort som nu. Snabbspola veckan, tack.


Nörderier


Ja, jag vet. Jag är är vuxen och julkalendern är för barn. Eller? Började hur som helst dagen med att se
första avsnittet av julkalendern tillsammans med en frukost i sängen. Härnäst väntar tvättiden. Måste ju kompensera för mina "barnsligheter"


Johanna is: träningsvärk. Gött.