Ojsan


Det är inga mindre än Cissi och jag som ska göra Värmland osäkert.


Från att inte ha några som helst planer i helgen till att boka en resa tur och retur till Karlstad kan ju steget tyckas vara ganska långt, men inte i min värld! Hoppar på en buss på fredag morgon och är åter i Götet på söndag kväll. Därimellan ska det hinnas med både sol, bad och party var tanken. Hur kan man INTE gilla den svenska sommaren?!


Update: Tryckfelsnisse var visst framme igår. Jag ska till Kristinehamn och inget annat, men Värmland som Värmland.





Vid liv


God afton mina få, men trogna läsare!

Jodå, jag lever fortfarande som dagens tidiagre MMS-inlägg skvallrar om. Helgen ute i skärgården var fantastiskt trevlig och midsommarafton väldigt västkustkt. Sol, hav och svala brisar. Precis som det ska vara.

Stigen som ni kan se i tidigare inlägg leder ner till Trollvik. Badplatsen dit inga badjävlar hittar men som är flitigt besökt av öns "infödingar". Så idag har till och med jag fått tummen ur och badat. Årets första dopp:D




Johanna is: blogginspiration=noll. Det finns så mycket roligare saker att göra.


Idylliskt

bild0343 (MMS)

Idylliskt


Dagens styrketräning. Nuvarande position, ...

bild0342 (MMS)

Dagens styrketräning. Nuvarande position, Hjalmar Branting. Nästa stopp, Guldheden.


Freedom


Kunde ju knappast få en bättre dag på ledigheten. Var helt säker på att butiken skulle vara fylld till bredden med shoppingtokiga kunder en dag som denna. Icke, sa Nicke...det var helt dött. Så kl 14.30 tog jag mitt pick och pack och gick.

En pizza och en kall cider på en solig uteservering fick inviga min "semester" (eller självvald arbetslöshet som det egentligen är). Dagen avrundades med en riktigt bra fotbollsmatch mellan Danmark och Japan.




Johanna is: lättad.



(Nästan) packat och klart


Ännu en arbetsdag avklarad och nu är det verkligen inte långt kvar. Klockan 18 imorgon tackar jag för mig och kastar in handduken. Eller åtminstone jobbnyckeln i postfacket. Nu får vi se vad som händer. Som det ser ut nu kommer jag vara ledig i två månader innan plugget börjar. Vad jag ska plugga? Ja, det vet jag inte förrän antagningsbeskedet har kommit. Vilket inträffar i mitten av juli.

Fast med tanke på att jag jobbat varje sommar sedan jag slutade nian (vilket var år 2003. Är en sådan där karriärstörstig 80-talist ni vet) har jag intalat mig själv att jag faktiskt är värd lite ledighet.

Nu lurar midsommarafton runt hörnet och livets goda drycker är inhandlade. Liksom en födelsedagspresent. För på söndag fyller min favoritkille år så nu flyr jag stan för ett par dagar och beger mig ut till Göteborgs skärgård. Måste bara packa lite först...



Johanna is: näst sista lönebeskedet innehöll en väldigt trevlig överraskning. Nämligen löneförhöjning. HALLELUJAH!



Slutet är nära



18 arbetstimmar kvar...men nu blir det sova, sova, säng, säng, säng!



På gott och ont


Arbetsdagen var tänkt att sluta kl. 18...tji fick jag. Ska jobba till stänging istället. Lite surt men som vanligt tänker jag på att den kommande lönespecen kommer bli ännu lite trevligare. Och kollegan hade minst sagt en giltig anledning att sticka från jobbet. Han ska nämligen bli pappa! Om han inte redan har blivit det...

Ett mindre kul besked är att jag inte fick jobbet som jag var på intervju för i torsdags. Detta innebär att jag med största sannolikhet kommer börja plugga till hösten. Ett nödvändigt ont verkar det som om jag inte ska växa ihop en kassadisk någonstans i vårt avlånga land. ICA, Hemköp, Filippa K...same shit different name. Ledsen, men så är det. Hjärncellerna får mer stimulans i sömnen än att gå och stå i en butik dagarna i ända. Och att bli mer eller mindre hjärndöd känns inte så lockande. Klandrar inte de som jobbar inom handels, men personligen måste jag ha varierande arbetsuppgifter för att inte tröttna.




Johanna is: dags för catwalken i början av september igen. Undrar vad frisören hittar på den här gången?







Frukostpremiär på balkongen!

bild0339 (MMS)

Frukostpremiär på balkongen!


Superhjältar


Vid lunchtid idag anlände två superhjältar till Guldheden. Supermamma och superpappa närmare bestämt. I nästan fyra timmar hjälpte de mig att få ordning på lägenheten och resultatet blev fantastiskt bra! Lite textilier bara så är allt kirrat.


Före


Efter




Före


Efter




Före





Efter


Och så här ser det ut i min lilla kökshörna.




Johanna is: fyra dagar kvar.




Svartvitt


Invigde ett av gårdagens nyinköp på jobbet idag. Kjol från H&M, 149 kr.

 

 

 


Bored to sleep


Kvällens groggvirke. Fast utan grogg.


Mitt sinne vill inget hellre än att stå på ett dansgolv lite lätt salongsberusad och känna basen som pulserar genom kroppen. Min kropp däremot. Den vill sova. NU. Så än en gång var jag sådär förbaskat förnuftig och tråkig och ställde in kvällens festligheter för att vila. Imorgon blir sista rycket i lägenheten och efter det hoppas jag på att kunna bjuda på en inflyttningfest inom en snar framtid.



Johanna is:
jobb mån-tor, sedan är jag ledig på obestämd framtid!



En gång för längesedan


Var inne på YouTube precis och kollade på den klockrena
satiren på BP's ledning. Då slog det mig att jag själv lagt upp ett klipp där för länge, längesedan. Drygt 1000 visningar på två år. En fis i rymden med YouTube-mått mätt med andra ord.

 

 


Fantastiska fredag


Fredagen började som vanligt med att jag parkerade rumpan i ett sunkigt säte på Kungsbackapendeln, men slutade desto trevligare. Kom ifrån jobbet en timme tidigare (bara en sådan sak). Skulle möta upp
Sanne 15 min efter min ankomst till Göteborg. På den korta tiden "råkade" jag köpa en kjol på H&M för att sedan fynda en klänning på Monkis fantastiska sommar-rea.

Därefter blev det god mat, gott vin och en trevlig pratstund på Kitchen Masala's uteservering. Precis vad min kropp och mitt sinne behövde!

Nöjd och belåten åkte jag hem till min lilla lya och startade upp datorn. För att mötas av ett väldigt trevligt mail i inkorgen. "Stort grattis till andra pris i H&M:s tävling på ClubMetro.se! Du har vunnit 1000 kr i presentkort på H&M samt 2 gästarmband/dagbiljetter till H&M Reboot Camp på Roskildefestivalen.", började mailet med.

Blev sprudlade glad och ringde genast den fina mannen som nämndes i gårdagens blogginlägg för att fråga ifall han ville göra mig den stora äran att vara min "+1". Efter jag hade lagt på kom jag till mailets slut där det stod "Observera att ni behöver ha ordinarie festivalpass till Roskildefestivalen för att kunna komma in på H&M Reboot Camp." Typiskt. Ett endagars festivalpass går nämligen loss på 850 DKK. Så nu blir det till att leta efter oönskade biljetter på Blocket eller helt enkelt nöja sig med de tusen riksdalerna att shoppa loss för.




Johanna is: tur i spel OCH kärlek var visst möjligt trots allt.

Hoppfullt


Jag lever, men det är knappt. När klockan ringde 05.40 i morse ville jag bara slänga idiotklockan i väggen, lägga armen om mannen bredvid mig och sova i många timmar till. Det var vad jag ville göra. Vad jag däremot var tvungen att göra var att studsa upp ur sängen, klä på mig och springa till vagnen för idag var det dags för ominventering. Efter elva timmar på jobbet var det dags att åka hem och ladda batterierna i någon timme innan det var dags för dagens happening...anställningsintervjun.

Rödsprängda ögon och ett tungt huvud till trots så kändes det riktigt, riktigt bra. Hoppas min magkänsla stämmer nu bara. I början av nästa vecka faller domen.



Johanna is: belönade sig själv med ett par glas mjölk och kanegifflar kvällen till ära. När sockerchocken gått ur kroppen kommer jag däcka som en klubbad säl.




Måndag


Tvätten är tvättad, disken är diskad, kylskåpet är laddat, matlådorna inför veckan är fixade och magen har blivit matad med både frukost, lunch (som avnjöts i ett soligt Haga) och kvällsmackor. En bra måndag kort och gott som förhoppningsvis gett mig tillräckligt energi för att klara av resten av vecka. Då kommer det bara vara sova, äta och jobba som står på schemat. Så jag förvarnar redan nu för att det kommer vara sisådär med bloggandet.


Dagens shopping. Och i kassen ligger bland annat den här.



Bättre sent än aldrig?!


För en liten stund sedan ringde det på dörren. Det var brevbäraren. Han hade varit ledig och hans vikarie hade inte gjort sitt jobb, uppenbarligen....

...och det enda roliga i hela högen avr en kraftigt försenad ELLE.

 

 


Dagen ordvits


Hann ca 500 meter i morse innan en äldre herre ropade efter mig:


- Dô, det är nästan samma färg på paraplyet som på din kjol.

- Jag vet, det är genomtänkt.

- Ah det är så va? Då får vi inte hoppas du blir GENOMblöt.




Har jag sagt att jag bor i Göteborg?


Sö(m)ndag och sockerlösning


Ibland undrar jag hur jag är funtad (och det är nog fler med mig). Alarmet var ställt på kl. 08.00. Alldeles för tidigt att gå upp på en söndag...men av någon outgrundlig anledning fick min kropp för sig att vakna till liv redan kl. 05.45. Så nu står jag här på jobbet (har rast i skrivandes stund) med trippla påsar under ögonen och hoppas att glasögon döljer dem så gott det går.

Efter en promenad ner till pendeln kände jag att det var på sin plats med lite kall dryck. Tänkte vara lite "trendig" och köpte mig en Vitamin Water med smak av drakfrukt. Fin färg, fruktansvärd sliskig smak. Smakade som smält isglass, fast ännu lite sötare. Mig veterligen lanseras denna produkt som något nyttigt och hälsosamt. Då kan det ju tyckas konstigt att en flaska innehåller såpass mycket socker att det täcker 25% av det rekommenderade dagliga intaget. Nej, jag kunde lika gärna blandat lite (eller mycket) socker i ett glas med kranvatten.




Johanna is: fyra timmar kvar.

Konsten att ha tråkigt


Det fanns en tid när bland det bästa jag visste var att bara vara för mig själv och inte göra något särskilt. Slökolla på tv eller läsa en bok. År 2006 flyttade jag ihop med min dåvarande pojkvän i Sthlm (och började blogga i samma veva). Vips, så var jag van vid sällskap mer eller mindre dygnet runt. Förutom någon dryg månad på egen hand i huvudstaden så har jag inte bott själv på snart fyra år. Förrän nu. Och det jag en gång i tiden var så skönt känns idag mest jobbigt, nämligen att vara ensam.

Så ikväll har jag tackat nej till flertalet inbjudningar för att pusta ut efter arbetsdagen och samla kraft inför nästa. Jag försöker helt enkelt lära mig att uppskatta ensamheten igen. Kommer nog krävas en hel del träning innan jag finner ro, men med tanke på att jag ska umgås med mig själv i (förhoppningsvis) 50-60 år till känns det som ett nödvändigt ont.




Johanna is: han är en klok man den där Markus.
Markus Krunegård – Se på mig nu, vad tycker du?




En bra början


Jag vet att den är från IKEA (som jag skulle undvika), men jag lyckades inte hitta någon på second hand.


Rumpan är parkerad på den nyinköpta bänken, kökspallen är ihopskruvad och hallampan utbytt. Nu ska bara trallen på balkongen läggas, balkongbordet monteras ihop och kompletteras med stolar, fönsterbrädet sättas på plats, tavlorna ska upp på väggen, gardinstången bytas ut, persienner och badrumsskåp införskaffas och sist men inte minst ska förvaringssystemet till mina kläder monteras upp i hallen.

Sedan återstår lite småpill som att klä hyllplanen i köket, sy lite kuddfodral och fålla gardiner. Tänk att det kan vara så mycket jobb med en yta om 21 kvm...men för att bara ha bott här i 1½ vecka tycker jag att mysfaktorn är klart godkänd.





Johanna is:
imorgon och på söndag kallar jobbet. På torsdag kallar jobb OCH en jobbintervju. Stay tuned!





Dagens första skörd. Nu ska det bli ordnin...

bild0311 (MMS)

Dagens första skörd. Nu ska det bli ordning på klädkaoset!


Den som söker, hon finner (inte)


Alltid när man är på jakt efter en speciell pryl så kan man springa som en skållad råtta kors och tvärs över stan utan att hitta det man söker. Alla som känner igen sig räcker upp en hand!

Idag har varit en sådan dag. Har en lååång lista på saker som behöver inhandlas till lägenheten, men högst upp på listan står helt klart dricksglas och ett par pallar/stolar. "Åk till IKEA ", tänker säkert ni. Det kan man ju göra, men det är inget som lockar. Tänkte för första gången i mitt liv inreda mitt hem med så mycket second hand som det bara är möjligt. Dels för att jag är svag designen, dels för att vara lite snäll mot miljön.

Får helt enkelt fortsätta mitt letande imorgon för nu ska jag packa ner tandborsten och styra kosan ut mot Göteborgs skärgård. Där finns en person som jag inte letade efter. Mig veterligen så letade inte han efter mig heller. Trots detta så korsades våra vägar och det är jag väldigt glad för.




Johanna is: ytterligare två jobb sökta.

Miss B


Mitt efternamn innehåller fem fjuttiga bokstäver. Kanske inte Sveriges vanligaste, men har helt klart stött på ovanligare namn. Men av någon märklig anledning blir det väldigt ofta fel. Jag har hetat Bohlin, Brodin, Brolin, Bodén mm. Eller som igår när kvartersvärden äntligen fick tummen ur och satte upp mitt namn på dörr och i trappuppgång. Så vad blev det den här gången då? En liten ledtråd...


 

 

 

 

...jo, det blev Boden.

(Bilden föreställer Bodens centralstation om ni inte fattade ledtråden;))

 


Dagens mysterium


HUR kan ett massivt gaffelskaft gå rätt av utan att jag har märkt något.





Johanna is:
ett nytt jobb sökt. Dags att hålla tummarna igen.




Rustad för regn


De senaste dagarna har det snackats om det där tråkiga lågtrycket som skulle komma in över Svedala. Därför laddade jag kyl och frys(fack) med godsaker igår för att slippa gå ut i regnrusket. Melon, banan, hallon och blåbär toppat med lite naturell yoghurt samt en riktigt god fralla med sallad, mozzarella och lufttorkas salami fick bli dagens frukost. Snart kommer "second breakfast" i form av kladdkaka som Anna har med sig till elvakaffet (eller te i mitt fall). Idag är nämligen hennes födelsedag!

Anna på vagnen en afton/natt i december 2007.


En omöjlig ekvation



Ordning och reda...

...men vart tusan ska jag få plats med det här?! Hatthyllan är för tillfället den enda plats där det går att hänga kläder på. Tidigare lägenhetesägare fick nämligen för sig att bygga om de enda två existerande garderoberna.


Efter en förmiddag på stan rymde jag iväg ...

bild0302 (MMS)

Efter en förmiddag på stan rymde jag iväg ut till Göteborgs skärgård och är nu på väg hem med min lyxyacht, aka Svanhild. Imorgon väntar jobb kl 10-17.15. Tjoho.


Trippel otur


Hade sett fram emot en lång skön sovmorgon idag eftersom jag inte skulle börja jobba förrän kl 13. Tji fick jag, för chefen ringde sent igår kväll och bad mig komma in redan kl 10.

Morgonen började dessutom extra dåligt då jag fick besked om att jag varken blivit kallad till intervju på KY Teko eller fått jobbet som jag provjobbade på i måndags. Tur att jag numera har en liten solstråle i mitt liv som gjorde morgonen uthärdlig.




Johanna is:
har gått från svarthårig till brunett och dessutom sagt upp sig från jobbet. Man måste våga för att vinna...nu får vi se vad resten av året har att erbjuda.



Tillbaka till tvåtusentalet


Både internet OCH antennsladd kirrat så nu kan jag återigen blogga och kolla på "Sex and The City" samtidigt;) Man måste glädja sig åt dem små sakerna här i livet också.

Nu blir det till att krypa till kojs i min alldeles nya, stora och fantstiskt sköna säng för imorgon ska jag infinna mig hos frisören kl. 9.30. Dags att klippa och färga barret igen. Kan avslöja att det kommer bli några nyanser ljusare.



Johanna is: får besked om hur bra måndagens jobbintervjun gick imorgon eller på fredag...nervös!

Party i Nordstan

bild0296 (MMS)

Party i Nordstan


Home sweet home

bild0294 (MMS)

Home sweet home


Flytt!




Nu är det dags att hämta den lilla lastbilen på Statoil för att sedan bege sig mot högre höjder... Vrooooooom!