Nu är jag på väg till sthlm! Delar vagn me...

bild0666 (MMS)

Nu är jag på väg till sthlm! Delar vagn med ett sött pensionärspar här i 1:a klass. Jojo, fint ska det vara;) Då får man dessutom gratis morgontidningar och te. Inte mig emot...nu, frukost!


Från botten till toppen


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Gissa vem som gick vidare i rekryteringsprocessen och ska till huvudstaden på måndag för en andra intervju? Oh yes. Du gissade rätt. Stockholm here I come!


Stackars liten


För tredje gången den här veckan steg jag upp klockan sju på grund av andnöd. Igentäppt näsa, kli i halsen och lätt röda ögon. Denna ljuvliga pollenallergi. Även huden verkar ha fått någon allergisk reaktion då jag börjar likna en omvänd prickikorv (dvs vit med röda prickar). Känns extra kul en dag som denna när jag ska på "modellträff" och allt. Om dryga två veckor är det nämligen dags för mig att agera hårmodell igen så idag ska det klämmas och kännas på de få strån jag har på huvudet.



Johanna is: ber om ursäkt för grinigheten. Behöver bara lite sömn och regn (så all pollen försvinner). En kram hade också varit välkommet.


Lugnet efter stormen


Det blev 23 min och 25 svettiga sekunder. Sedan var det över. Och det gick bra. Riktigt bra! Så nu får ni hålla tummarna i ytterligare två veckor till kära läsare!


Johanna is: nöjd.

Uppskruvad


En alldeles för lång eftermiddagslur igår resulterade i att kroppen vägrade gå in i sleepingmode senare på kvällen. Vad göra? Det blev tre timmars Skypesession mellan London och Göteborg som varade ända in på småtimmarna. Ett väldigt trevligt tidsfördriv, men när klockan visade på 01.40 kände jag att det kanske var dags att slå ihop dumburken för dagen (natten).

Fast lik förbannat vaknade jag redan vid sju och kunde inte somna om. Jag är nämligen något uppskruvad över dagens telefonintervjun som kommer äga rum kl. 14.20 (glöm inte att hålla tummarna!). Nu ska jag försöka lugna nerverna med ett svettigt träningspass...


Johanna is: återkommer med en liten rapport när intervjun är slut.


Underbara måndag










Utsläppt


Lördag. Jobb. Söndag. Jobb. Måndag. Jobb. Nej, imorgon tänker jag faktiskt inte jobba. Imorgon ska det njutas av solen hela dagen lång!


Johanna is: tröttare än tröttast. God natt.

Varmast just nu; Göteborg 11,2 grader


Enligt SVT:s vädersida ser vi ut att gå ännu en strålande dag till mötes! Dessvärre ska jag vara instängd i ett köpcentrum kl. 09.45-18.15...


Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

 

Jag tror att jag älskar dig

Jag vet att jag älskar dig

Så vänder du mig ryggen

Gör mig besviken

Då vill jag bara fly

Fly bort från allt som påminner om dig

Långt bort

Du håller ett envist grepp om mitt hjärta

Du vägrar släppa taget

Jag kan inte slita mig

För då slits hjärtat av på mitten

Men om du får behålla ena halvan, låter du mig gå då?

För jag orkar snart inte mera

Ångesten tar över

Den finns överallt

På varje gata

I varenda gatsten

Jag tror det är dags för oss att skiljas åt

Eller vad säger du, Göteborg?

 

 

 

 


My place





Johanna is: sprang ikväll på tre gamla dejter. Varav två befann sig i samma lokal. Miljöombyte? JA TACK!




Plötsligt händer det


Jag hade för längesedan gett upp hoppet. Då ringer telefonen. 1 minut och 53 sekunder senare är samtalet avslutat. Jag sitter kvar i sängen och fattar ingenting. Drömmer jag? Nu är det visserligen "bara" en telefonintervju till att börja med, men jag har målet klart för mig. Jag ska gå vidare till nästa intervju och jag ska ha jobbet. Någon som har en lägenhet till övers i Stockholm?


Övermodig


Dagens tidiga bodypump-pass tog på krafterna. Något som har resulterat i att jag inte kommit så långt med plugget som jag hade hoppats på. Tvätten och disken är åtminstone ett minne blott. Alltid något.


Johanna is: motivation, tack! Och gärna lite lön på kontot också...

Halva priset=dubbelt arbete


Idag började vi med halva rea-priset på jobbet. Galet var ordet. Imorgon kommer dessutom barnbidraget samtidigt som ett designsamarbete med Hasbeens släpps. Det kommer med andra ord bli ännu värre. Fast värst kommer det bli på torsdag för då kommer lönen samtidigt som det kommer vara lite andra erbjudanden i butiken. Men jag är inte bitter...


Johanna is: överväger att fly från staden.


Brygghäng





Härligt, härligt, men farligt, farligt!

Den osminkade sanningen


Så här vackert skär var jag när jag slog upp ögonen för någon timme sedan. Gårdagens lärdom, använd solskyddsfaktor! Nu är det dags att kila till gymmet och sedan plugga i turbofart så jag kan njuta av det vackra vårvädret. Med solskyddsfaktor på.


Grrrrrrrr!






Johanna is: sex timmar i Alingsås satte sina spår. Årets första bränna (och nu snackar vi en grisrosasådan), check!

Befinner mig på Göteborgs central och rull...

bild0664 (MMS)

Befinner mig på Göteborgs central och rullar om några minuter iväg mot Alingsås. Vad jag ska göra i Alingsås en solig söndag? Ja det kan ni ju få klura på...


Leopardyt är i full gång på Studiegången!

bild0663 (MMS)

Leopardyt är i full gång på Studiegången!


Ljuvliga vår







Johanna is: nyklippt! Har inte fångat mästerverkat på bild än, men enligt frisören är frisyren inspirerad den tecknade figuren Sosuke i den japanska filmen Ponyo. Och han ser ut så här...


Produktiv


Morgonfriss och solen i ögonen.

Klockan är strax efter elva. Diskberget är jämnat med diskbänken, lägenheten städad, tvätten har torkat och veckans skoluppgift är skriven och klar (
du kan läsa den här). Härnäst väntar gymmet och sedan ska jag bara njuta av det ljuvliga vädret. Och sist men inte minst. Mitt hår ska tämjas av en av de duktiga frisörerna på Tempel Lounge. Det som en gång var en frisyr ser numera ut som en...jag vet inte vad. Vackert är det inte i alla fall!


Lagt på lådan


Fyra stycken kuvert+porto, 269 riksdaler! Usch och fy vad dyrt. Jag vågade nämligen inte skicka iväg mina ansökningar med vanlig snigelpost utan det fick bli rekommenderat. Anledningen till detta är att sista ansökningsdag är redan på fredag för tre av dem fyra utbildningarna jag har sökt. Vi är redan halvvägs inne i april månad...vart tusan har det här året tagit vägen?! 2011 skulle ju bli det bästa året hittills och vad har jag åstadkommit så här långt? Jo, att vara sjuk i sex veckor och åka på en saftig bot för fortkörning. Kul.

Förhoppningsvis kommer hösten förgyllas med en rolig utbildning. Det kanske till och med blir aktuellt med en flytt beroende på vart jag kommer in. Här är utbildningarna jag har sökt:

  • Event Marketing och evenemangsledning (Göteborg)
  • Event Management (Varberg)
  • Musik- och eventarrangör (Nyköping)
  • Ledarskap för mötesindustrin (Västerås)
  • Journalistlinjen (Ljungskile)
  • Journalistik och multimedia (Stockholm)
  • Journalistubildningen vid JMG (Göteborg)


Johanna is: torsdag, frisörbesök följt av tacokväll. Fredag, dejt. Lördag, leopardy (party med leopardtema). Veckans andra hälft kommer bli grym!

Övning ger färdighet



Jag hade fler bilder på lager, men blogg.se ville inte riktigt som jag ville. Det är ingen tvekan om att kameran är grym. Nu ska bara fotografen bara bli lika grym!


Johanna is: läggdags.






10 april kl 00:04


Min helg har varit underbar. Nästintill helt perfekt. Om man bortser från en sak. Efter en fullspäckad lördag hamnade jag ute i ödemarken (aka Mjörn) hos en kompis som jag inte har träffat på evigheters evigheter. Det fanns mycket att snacka om och tiden bara flög iväg. När jag väl satte mig i bilen var jag så trött att jag helst av allt ville teleportera mig till sängen på sekunden. Men eftersom teleportern fortfarande inte är uppfunnen fanns det bara ett sätt att komma hem fortare. Att trycka lite extra på gaspedalen. Vägarna var helt öde och jag satt där och diggade till radion.

Fast vägarna var inte helt tomma. Gömda i det kompakta mörkret på Tjörnbron stod det två poliser. Med fartmätare. Så efter ha varit en laglydig medborgare med ett körkort i plånboken i över fyra år åkte jag dit för fortkörning. Notan? Nästan exakt samma summa som jag kommer få tillbaka i skatteåterbäring...dvs ett femsiffrigt belopp.

Mina turnummer har alltid varit fyra och tio, men efter den incidenten som inträffade fyra minuter in på den tionde dagen i årets fjärde månad känner jag att det kanske är dags att byta turnummer. Och börja fokusera mer på hastighetsmätaren.



Johanna is: min far körde bil till sin egen uppkörning. Min mor har (bortsett från EN parkeringsböter) aldrig klantat sig när det kommer till att hantera ett motordrivet fordon. Jag verkar ha blivit något därimellan.







Min, bara min


Det blev ingen Sony NEX-5. Det blev en Nikon D3100, men lika glad för det är jag men gladast är nog ni
kära läsare. Ny kamera=fler bilder på bloggen.






Svennebanan


Upp vid åtta, frukost, träning, tidig lunch, jobb 12-20.15. Innanför dörren strax innan nio med ömma fötter och kurrande mage. Yoghurt och knäckebröd till "middag". Nu, halvt medvetslös med datorn i knät. Skojigt värre.



Ny leksak



Snart är den min!

Sitter tillsammans med Cissi i en helt tom...

bild0658 (MMS)

Sitter tillsammans med Cissi i en helt tom biosalong. Inte var dag det händer! Nu blir det I Am Number Four:)


Fääärdig


En reportageanalys på 5500 ord är skriven och inskickad! Nu väntar herr Dammsugare och herr Diskborste på en svängom för om en timme får jag finbesök!



Johanna is: JMG kräver 60 hp. Jag kommer efter avslutad journalistkurs ha 59,5 hp. FAIL.

Vila


Efter fem arbetsdagar och fem träningspass den här veckan ska jag ge mig själv en ledig måndag. Åtminstone ledigt ifrån fysisk ansträngning. Imorgon ska det nämligen skrivas resportageanalys tills fingrarna blöder! Sedan ska dagen avslutas med tacos i överflöd tillsammans med finaste
C.


Johanna is: dessa män alltså...Robyn – Don't Fucking Tell Me What To Do

Tack, men nej tack


Högt betyg i GP till trots, Peacocks käk var inget för mig. Sällskapet däremot var det inget fel på! Men när sällskapet valde att fortsätta ut i natten tog tant Johanna vagnen hem. Planen är att jag ska orka pallra mig iväg till gymmet innan jobbet imorgon. Lättare skrivet än gjort, men efter sex veckors träningstorka törstar min kropp efter träningsvärk!



Johanna is: vill ha lördagskväll. Nu.

Ur fokus


Pluggar bör man, annars blir man underkänd. Pluggar gör jag, men fasiken vad omotiverad jag är! Tankarna svävar iväg och förmiddagens gulliga sms har fått mig helt ur fokus. Därför byter jag skolbänken (eller rättare sagt, köksbordet) mot gymmet i stället så det åtminstone blir lite nytta gjort.


Johanna is: middag på Peacock ikväll tillsammans med ett gött tjejgäng. Lovely!