367 dagar av lycka...




...just idag för i onsdags firade Kärleken och jag ett år. Samtidigt som det känns som det gått superfort känns det också som om det alltid varit vi. Ett liv utan Kärleken hade knappt varit värt att kalla liv. Ja, jag vet att konstant hög på kärlek, men jag kan inte hjälpa det;P Blev hur som helst en superbra dag med middag hemma, fika på stan och 3D-bio. Det måste upplevas! 3D-bio alltså...satt som klistrad i biostolen.


Nu ska jag ta tag i slutprovet för Matte B...wish me luck!



Sunny sunday


Åh vad härligt det var att vakna upp utvilad i ett soligt Göteborg idag! Lite otippat med tanke på det snökaos som utbröt igår eftermiddag. Snökaoset satte käppar i hjulet för våra bioplaner (det kom ingen buss!) så det blev Melodifestivalen hemma i soffan istället. Men hallå eller...ett bidrag på grekiska?! Vad är nästa grej? Att Carola ställer upp i Greklands melodifestival istället? Nej tack!

Söndagen började med en förträfflig brunch på hemmaplan. Sedan blev det "lunch" på Brogyllen i form av en semla. Var ju bara tvungen att testa då just deras semla fått bäst i test i flera tidningar. Den var väl helt ok, men mer kardemumma åt folket! Har ni däremot vägarna förbi Johanneberg och är semelsugna kan jag varmt rekommendera konditoriet som ligger i Eklandabacken nedanför hotell Panorama.

Sedan har jag, liksom stora delar av Göteborg, spanat in Beyond Retro's nyöppnade filial på bottenvåningen av TopShop. Mycket trevligt med lite mer kvalitativ second hand-shopping i den här staden:) HIttade dock inget idag...

Även en casting för hårmodeller hanns med på Elite Hotel, men både Kärleken och jag hade för kort hår (nähä!), men det var värt ett försök i alla fall:) Det var allt för mig den här helgen och nu blir det inget bloggande förrän på fredag. Nu ska allt fokus ligga på matteboken istället. Jippie...


Status; Johanna fasar inför den kommande (om än självvalda) fastan



Tadaaa!

Jodå, jag lever allt. Mitt "mystiska" försvinnande här på bloggen (senaste inlägget var från i söndags) beror endast på att jag tog ett "vuxet" beslut och lovade mig själv att ha datafria vardagar så jag kan fokusera på plugget. Har blivit lite sisådär med det den senaste tiden. Detta gäller dock bara så länge jag pluggar, dvs till nästa fredag;)

Idag har jag verkligen fått känna att jag lever också...Klockan 05.15 ringde alarmet (så nej Bettan, du är inte värst;P) och efter en riktigt dålig nattsömn var det minst sagt motigt att lämna den varma sängen. Men efter en vansinnespromenad ner till Vasaplatsen vaknade jag snabbt till. Strax efter kl. 06.15 infann jag mig på mitt nuvarande extrajobb nera i Fiskehamnen. Fy f*n vad kallt det var!

Klockan 13.30 gav jag mig och då hade jag varken känsel i fötter eller fingrar. Gött. Pricken över i:et var att såklart började snöa när jag skulle lämna den kalla lokalen för ett ännu kallare vinterväder. Men lite pengar har jag åtminstone skrapat ihop (väldigt passande uttryck eftersom jag skrapar laxben, höhö) och 2 kg räkor fick Kärleken och jag dessutom av chefen. Bussigt!

Efter en ganska lång upptiningsdusch traskade jag ner till Focus för att inhandla kvällens läckerheter. Visst, räkor är gott att äta som dem är. Men de är ännu godare på en macka bestående av nybakt ciabatta, aioli och ägg! Självklart tajmade jag ingen buss hem så då blev det promenad i motvind och uppförsbacke och jajjemänsan, det snöade fortfarande.

Tycker för övrigt att TV3 borde starta ett nytt program, "Sambofällan". För är det någon som gått ner i vikt när ni blivit sambos? Nej jag trodde väl inte det...och detta i-landsproblem blir ännu värre när man har en man som kan laga god mat. Tro mig.



Och till sist vill jag säga; Jag är inte bitter...jag har PMS.


Shoppat


Som sagt..det är livsfarligt att släppa ut en Johanna med dålig ekonomi på stan. Den blir nämligen bara sämre då!;) Den här gången följde ett träningslinne med mig hem. Satte trots allt personbästa i bänkpress idag (25 kg, haha) så  någon slags belöning var jag väl ändå värd?:P


Till alla er som betyder något




 

Alla behöver en kram ibland! Så till alla mina nära och kära vill jag passa på att be om ursäkt för att jag är så dålig på att höra av mig ibland, men jag tänker på er ofta ska ni veta!



 


Dagen vi älskar att hata...


...och vilka känslor vi hyser för Alla hjärtans dag brukar oftast bero på ens civilstatus. Själv förstår jag inte riktigt vitsen med denna dag. Varför inte visa kärlek och uppskattning lika mycket alla dagar om året?

Kärleken fick i alla fall ett fotoalbum med kort från "vårat" 2008. Helt galet hur mycket vi har hunnit med trots att det inte ens gått ett år. Men jag klagar inte:) Alla hjärtans dag-middag bestod av en ljuvlig pasta med oxfilé och kantareller. Klädkoden var; underställ! Haha..innan middagen gick vi nämligen en riktig långpromenad. Men som Kärleken sa;


"Vi uppskattar ju varandra som vi är."


Och tur är väl det! Fast å andra sidan vet jag inte vad biopubliken tycker om oss i raggisar och underställ så nu blir det till att byta om innan vi trsakar ner till Bergakungen för att se "The Wrestler". Omdöme kommer imorgon! 

Som alla andra, fast dyrare


Igår kväll entrade kära Susana och jag Push för att skåda första kollektionen från "Friends by Davoodi". Enda sedan denna "stureplansklubb" öppnat har jag varit minst sagt nyfiken på stället.

Visst, det var snyggt inrett, men bortsett från det var den som vilken nattklubb som helst...fast lite sämre och mycket dyrare. Ett glas vin för 75 kr, hallå eller?! Dansgolvet var minimalt och de flesta toaletterna saknade lock. Inflationen verkar ha slagit hårt mot Push med eftersom de uppenbarligen är för snåla för att köpa nya;P

Folket då? Jovars...om man ska gå på snygghetsfaktor och lägst BMI vinner Push, men god stämning? Inte direkt. Fashionistor i flock har aldrig tillhört mina favoriter. Så efter tre timmar tackade vi för  oss och begav oss hemåt.

Klockan 23.45 kröp jag ner bredvid Kärleken. Inga nattklubbar i världen kan slå den känslan som infinner sig när man ligger bredvid den man älskar och hör hans lugna andetag och bultande hjärta. Dessutom är det gratis.


Snälla lilla mor:)




Har redan dåligt samvete för att jag inte ringt min mamma en enda gång den här veckan. Har helt enkelt varit för stressad och uppe i varv för att ta mig tid. Mitt samvete blev ju inte direkt bättre idag när posten damp ner på hallmattan. Hon är för söt min lilla mamma:)


Dagens fynd!



De här godbitarna blir dina för endast 400 riksdaler.


Fördelen med att vara sjuk så mycket som jag har varit är att jag inte haft möjlighet att se alla godbitar i form av skor och kläder ute i butikerna. Men nu är jag ju som bekant frisk så när jag var färdig hos frisören i morse kunde jag såklart inte låta bli att svänga förbi Din Sko. Det gick som det gick och resultatet ser ni här ovan. Har egentligen inte råd att lägga pengar på annat än mat, men när jag inspektarade mina gamla (och fruktansvärt slitna) svarta pumps insåg jag nog att det var ett "nödvändigt" köp;)

Vad är grejen?!


 




Skulle bra gärna vilja skaffa en tidsmaskin och ta reda på vem människan var som kom på att göra alla "tjejgrejer" rosa. Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för den färgen. Speciellt ljusrosa...menmen. Hur som helst tycker jag det är väldigt intressant att jämföra Kärlekens hygienprodukter med mina. Hans går nästan uteslutande i svart, grått och silver. Mina går i...ja som ni ser, rosa, rosa och rosa! Mycket märkligt.


Pump it


Sådär ja..då har man avverkat sitt livs första bodypump-pass:) Kände mig minst sagt bortkommen blanda alla spänstiga typer, men det ändå helt ok. Tur det med tanke på att nästa pass är inbokat redan på fredag!

Även studierna har gott hyfsat idag. Kan bero lite på att Kärleken lånade med sig min laptop till skolan. Det är ju löjligt hur beroende man kan bli av nätet:/ Usch och fy...En liten lunchdejt på Pasta etc. har jag också hunnit med:)

Helgen är inte långt borta nu och imorgon är det jag som placerar min söta (?) rumpa i frisörstolen. Ska bli grymt gött att klippa sig för just nu är luggen bara ett enda stort okontrollerat burr. Inte snyggt någonstans. Och snygg måste jag ju vara när jag ska på modevisningsmingel på fredag. Känns som jag glömt bort hur man umgås med folk efter de senaste veckornas sjukdom och plugg. Men jag har ju med mig SSS (SuperSocialaSusana) så det löser sig nog;)


Status: undrar om man kan med och lägga sig innan kl 21 en vardagkväll?




Onödigt vetande om toalettvanor


"Britter är bäst
i Europa på att tvätta händerna. Ryssar tvättar händerna minst. Detta trots att rädslan för bakterier på offentliga toaletter är utbredd i samtliga länder i undersökningen - 80 procent säger sig vara oroliga för bakteriespridning.
Kvinnor, oavsett land, tvättar händerna oftare än männen.


Toaletten på arbetsplatsen används till mycket mer än det uppenbara syftet. 31 procent av de tillfrågade uppger att de går till toaletten bara för att få en liten paus på jobbet. Hälften använder toan till att prata i telefon, och nästan lika många sms:ar. 35 procent läser tidningen (här toppar svenskarna på 44 procent) och sex procent påstår att de skickar e-post från toaletten.
Hela 60 procent säger att en fräsch toalett är avgörande för om det ska bli kul att gå till jobbet, och 56 procent vägrar helt enkelt att använda den om den inte är fräsch."


Läs hela undersökningen
här.




Gringubbe


Ibland skaffar man sig en uppfattning om en person utan att man har träffat honom/henne. Om det är någon "utomstående" som läser min blogg skulle jag gissa på att ni uppfattar mig som ganska grinig. Men tro mig, har bara en liten downperiod;)

Läser som bekant bl a Natrukunskap B på distans så den enda kontakten jag har haft med min lärare är via mail. Och min Nk-lärare verkar vara en riktig gringubbe:/ Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men han sättet han skriver på liksom pyr av missnöje. Hoppas jag har fel med tanke på att jag ska ha ett sk "betygsamtal" över telefon med honom i början av nästa vecka:S Håll tummarna...


Status: Studiestress


Menlösa måndag


Idag har jag verkligen försökt plugga, men inget fastnar! Det har gått åt skogen kan man säga...det märks verkligen att jag inte har pluggat teoretiska ämnen på vääääldigt länge. Snart har det gått 3 år sedan studenten, hjälp! Tiden går sannerligen alldeles för fort.

Men helt menslös har inte dagen varit. Kärleken väckte mig nämligen kl 06.30 och fick med mig till gymmet(!). Och så fick jag gjort lite ärenden på stan. För det är ju som bekant alla hjärtans-dag på lördag och tills dess måste jag pyssla lite;)

På eftermiddagen fick vi även klämt in en liten promenix, men imorgon blir det vilodag. På onsdag däremot...då är det dags för bodypump. Eller "skivstång" som det kallas på Friskis, haha. Kommer antagligen skämma ut mig något fruktansvärt med mina klena armar, menmen. Någon gång ska vara den först eller hur?

Gårdagen innefattade ett gymbesök den också. Och en kombinerad brunch och födelsedagskalas ute på Hisingen, mycket trevligt:) Så mycket mer hade inte söndagen att erbjuda.

Nu måste jag verkligen ta tag i mina studier. Har slutprov på naturkunskapskursen på fredag så jag måste repetera hela boken och i matteboken har jag 30 sidor att avverka+en inlämningsuppgift. Som sagt...är inte sååå sugen på att plugga till hösten.


Status: vill ha fredag eftermiddag nu, nu, nu!


Lördag

Puh....jag är helt slut. Känns som om jag avverkat värsta gympasset någonsin. Så är tyvärr inte fallet, men däremot gick jag upp kl 05.20 i morse för att jobba tillsammans med Kärleken nere i Fiskehamnen. Snacka om att fiskehandlarna såg överraskade ut när jag klev genom dörren. Fiskehamnen består typ av 99,9% manliga arbetare för er som inte vet.
Efter dryga 3 h arbete bar det av hemåt igen till en varm dusch och frukost numero 2.

Med ny energi i kroppen gav vi oss ut på presentjakt. Uuuh vad mycket folk det var på stan! Men vi var effektiva så det gick fort, tack och lov. Allt detta plus lite andra aktviteter resulterade i mitt nuvarande tillstånd...närmare bestämt halvt förlamad i soffan. Kanske inte låter så jobbigt, men ha i åtanke att jag knappt lämnat lägenheten på hela veckan p g a megaförkylningen.

Ikväll vankas det Melodifestival i pyjamas, kalops till middag och glass till efterrätt. Så tyvärr blondies...Vasastan får vänta tills jag är riktigt, riktigt frisk. Imorgon ska jag förhoppningsvis kunna gå till gymmet, hallelujah!



Status: växer snart ihop med mina dunsockar med små keruber på:)






Tjuvlyssna!


Ja...jag är lite nördig när det kommer till Melodifestivalen så självklart var jag tvungen att tjuvlyssna på bidragen redan nu.

Klicka här om du också är nyfiken!


Fredag

Äntligen fredag! Eller vad säger ni, mina knegande och pluggande vänner? Själv har jag ingen koll på dagarna längre. Allt bara flyter ihop till en enda gegga. Men nu är i alla fall tvätten tvättad, lägenheten städad, disken diskad och magen är mätt. "Bara" matten kvar att räkna idag. Usch, usch..Måste erkänna att mitt sug efter att plugga till hösten minskat betydligt de senaste veckorna. Hade jag fått välja mellan ett riktigt roligt jobb och tre års studier hade valet inte varit särskilt svårt.

Och imorgon är det dags för.....Melodifestivalen! Här i Gbg dessutom:) Tyvärr är inte Kärleken särskilt förtjust i den, men jag ska nog lyckas övertala honom;) Är bara att hålla tummarna för att årets vinnare inte floppar så katastrofalt som de senaste svenska bidragen i Eurovision. Här är min favorit från förra året;




Lämpligt nog har denne fransos en spelning just idag på Trägår'n. 230 riksdaler kostar inträdet om någon är sugen...själv ska jag jobba imorgon så det blir en lugn kväll ikväll.


The name so nice you'll say it twice




Tittade på Madagascar 2 för ett par dagar sedan och den självklara favortien var denna "tjejtjusare";)
Enjoy!



Egypten nästa?




Har alltid varit lite skeptisk mot att åka till Egypten, men nu har jag fått erbjudande som Kärleken och jag nog inte kommer kunna motså. Eller vad sägs om fyrstjärnigt hotell alldeles vid stranden med fem pooler och all inclusive? Me like:)


VG+

Är just nu väldigt nöjd för jag fick precis reda på betyget på min labrapport, VG+:) Får hoppas att slutbetyget blir detsamma. Har även fått mitt först nummer av ELLE på posten idag och imorgon kommer jag få mina CSN-pengar insatta på kontot.
En helt OK torsdag med andra ord.

Idag är också 8 månader sedan jag blev göteborgare och sambo med Kärleken. Bodde visserligen i egen lägenhet i två månader men de räknas knappt för vi sov ändå ihop varje natt och umgicks på våran lediga tid;)
Inte illa att ha varit sambo i 8 månader när man inte ens varit ihop i ett år eller hur?

Nä, nu ska jag kika lite i ELLE innan jag tar mig an disken, och matten...Längtar tills nästa vecka då det är sista veckan på naturkunskapen:D Och så kommer jag förhoppningsvis vara tillräckligt frisk för att gå till gymmet igen.

Tankar till höger och vänster



Rasmus Wingårdh är en framgångsrik svensk designer som gått just Modedesign.
Bild lånad av
www.kingmagazine.se


Från linjära funktionär till design. Min stackars hjärna får verkligen tänka idag. Inte lätt att vara snabbtänkt när allt snor bromsar upp;P Sitter just nu och pillar lite med ansökningsuppgiften till Modedesign på Borås Textilhögskola.
Skulle bli mycket förvånad om de kallar mig på intervju, men försöker jag inte får jag ju aldrig vet eller hur? Men om ni frågar mig tycker jag att jag har riktigt bra idéer. Ska bara få kluddat ner dem på papper.




"Tack för att du väntar"


Fick höra den frasen ett x antal gånger innan jag kom fram till rätt person på CSN. Men nu så! Om jag har tur får jag pengarna på fredag, annars på måndag. men hade jag inte ringt hade risken funnits att jag inte fått några pengar alls:/ Handläggaren kunde nämligen inte direkt säga varför det hade dröjt...men nu är det tack och lov löst:D


Status: har snart en liiite mindre tunn plånbok




Sjukstuga


Aj, aj, aj...jag har lyckats smitta Kärleken också:( Så nu sitter vi båda i soffan, vid varsin dator med myskläder på och håret på ända. Snyggaste paret i stan? Njaaaa..men vi matchar i alla fall, haha.

Igår blev jag klar med all naturkunskap som jag skulle göra denna vecka:) Bara en fjuttig vecka kvar nu! Men inga CSN-pengar så långt ögat når:/ Ska ringa dem med en gång jag kluddat klart här. Så nu är det matte för hela slanten som gäller. Jag är minst sagt ringrostig... men som tur är har jag ett mattesnille bredvid mig i soffan.


Status: Snor, snor och åter snor





Världens dyraste...





..nässpray! I alla fall den dyraste jag har köpt. 166 kr, vansinne! Hoppas den hjälper för huvudvärken tar kål på mig och slantarna i plånboken är få.



Medicin


Mötet hos doktorn gick alla tiders. Alla mina blodvärden var på topp:) Däremot har min envisa förkylning utvecklats till en bihåleinflammation, mumma. Men den är lätt avhjälpt med lite receptbelagd nässpray. Ska bli skönt att kunna andas ordentligt igen. Fast när man jobbar i Fiskhamnen gör det inget att luktsinnet inte är på topp;)

Är visserligen bara tisdag, men veckorna är mest en enda stor gröt när man inte jobbar och vips så är de helg igen! Den här helgen intar dessutom Melodifestivalen våran fina stad. Efter förra fredagens sviter känns någon alkoholkonsumtion låååångt borta. Ser hellre mig själv hemmavid med god mat och Melosifastivalmys framför TVn:) Vad ska ni göra?




Fegis


Blev uttagen som hårmodell, men endast för färgning. Var typ glad i en sekund innan de började snacka om röd färg i luggen...så jag kommer fega ur och ringa imorgon och tacka nej.

Tidigt imorgon är det dags att besöka farbror Doktron igen, fast egentligen heter hon Åsa men ändå. Bara att hoppas att min ämnesomsättning blivit bättre. Annars är det piller som gäller:/


Status: har träningsabstinens efter 2 veckor förkylning!


Paket



Woho! Idag kom ett efterlängtat paket på posten. Kan inte skriva vad tyvärr ifall Kärleken går in och läser det här...Men det har något att göra med Alla hjärtans dag:)


Lunchpaus


Fast egentligen tar jag inte paus från något, möjligtvis en liten paus i TV-tittandet. Är helt otroligt ofokuserad på att plugga idag. Gjorde ett litet försök men det gick väl sådär. Min hjärna är fortfarande inbäddad i snor så tankeverksamheten är inte vad den borde vara.

Måste dock röra på fläsket snart för kl 14 har jag en fika i Haga. Kl. 15 ska jag möta Kärleken för att en timme senare ska vi på hårmodellscasting. Tänkte jag skulle slippa pröjsa ett besök hos frisören den här månaden. 600 kr är trots allt ganska mycket pengar när man är arbetslös/student:(  Och studiebidraget verkar visst dröja till nästa vecka. D v s samma vecka som kursen slutar! Återigen har CSN bevisat hur snabbt de jobbar...not!

 
Status: vill bara bli frisk och snorfri


Dimman är borta

Delad glädje är dubbel glädje var ett uttryck som jag fick lära mig i tidig ålder. Men med åren (låter som jag är typ 40 bast;P) har jag insett att alla sinnesstämningar är lättare att ta itu med när man är två. T o m bakfylla. Detta var något vi, Kärleken och jag fick erfara igår då vi befann oss i ett närmast komaliknade tillstånd större delen av dagen. Vi mådde som vi förtjänade...och mer därtill.

Trots detta hade vi arbete som väntade på oss i Fiskehamnen. Fast dit kom vi inte förrän kl. 16.30...Vi kom innanför lägenhetsdörren starx efter kl 20 och då var det ingen tvekan om vad som gällde, MAT! Så efter en dusch och en välbehövlig 150 grammare med  ost och pommes slocknade vi som två små barn.

Idag var dimman tack och lov helt borta. Nu har jag bara en förkylning kvar att tampas med. Hur det nu är möjligt att vara förkyld i över två veckor?