Måndag


Det ser ut som om Big Bang har exploderat i min lilla lägenhet. Fascinerande hur en sådan liten garderob kan rymma så mycket kläder (sitter uppträngd i ena hörnet av soffan bredvid ett ENORMT klädberg). Imorgon är det dags för dagen med stort D kära vänner! Då går flyttlasset till Guldheden och förhoppningsvis blir jag kvar där ett tag. Räknade idag ut att jag sedan årskiftet 2003/2004 har flyttat inte mindre än tio gånger.

Det allra bästa kommer nästan bli att slippa den hiskeliga loftsängen som jag har sovit i nu i en månad. Två meter hög (endast en halvmeter upp till taket med andra ord) och högljutt gnissel så fort man rör sig en endaste centimeter. Och just i den sängen skall jag krypa till kojs i nu, för allra sista gången!




Johanna is:
jobbintervju och provjobb avklarat. Nu är det bara att hålla alla tummar och tår till blodstopp infinner sig och dem ramlar av.

Vuxet och roligt (och lätt dumdristigt)


Om fredagen var väldigt tråkig så var lördagen det motsatta. Det började redan på lunchrasten när jag för en gång skull lämnade butiken för att ta en kik på vad konkurrenterna hade att erbjuda i klädväg. Roligt, men dyrt. Men som vanligt när jag köper kläder går jag på vilket KPA*-värde plagget kommer att få.



Så vad låg då i påsarna? Jo...


...en styck mockajacka och...


...en fantastisk mysig kofta.


Som alla vet mår inte kläder bra av att ligga kvar i påsen för länge så någon timme efter att ha landat i soffan åkte mockajackan på tillsammans med matchande klackar och röda läppar. Efter lite häng i Utby hos Cissi (det ligger inte så långt ifrån stan som det låter;)) fortsatte på Bliss. Trångt var bara förnamnet. Men ack så trevligt.

Det var dock inte lika trevligt när klockan ringde sex timmar efter huvudet hade landat på huvudkudden, men de fyra timmarna på jobbet avverkades utan problem trots allt. Hade till och med ork att åka till K's lägenhet och bära ner samtliga flyttlådor från vinden för att underlätta flytten på tisdag. Därmed kan jag även bocka av styrketräning på dagens lista.

Nu återstår bara ett ryck här i lägenheten så att diskberget jämnas med marken och sedan en vända till tvättstugan så kommer sova som en prinsessa i natt.

Tack för idag, slut för idag!



*KPA=KronaPerAnvändning. Plaggets inköpspris delas på antal gånger du använder det. Vilket innebär att även ett dyrt plagg kan bli billigt.;)

Vuxet och tråkigt


Klockan ringde strax efter sju. Jobbade kl. 9-19.15. Innanför dörren strax innan åtta och imorgon ringer klockan 07.00 för att landa i lägenheten tolv timmar senare. Härliga vuxenliv...not!





Oväntat bra, igen


Trots måttliga mängder alkohol igår pulserade det lite lätt i huvudet när jag slog upp mina små gröna i morse. Vad ska jag säga, jag är inte arton längre. En stärkande indisk lunch på Masala Kitchen gjorde dock susen så när jag hade bänkat mig i biosalongen kände jag mig mänsklig igen. Visserligen med en extra påse, eller två, under ögonen men ändå.

"Sex and the City 2" var i alla fall KLART över förväntan. Kan varmt rekommenderas! Mer handling och mindre lull,lull än i ettan. Har med andra ord haft en mycket angenäm torsdag och det är jag fina människor i min närhet att tacka för. Nu krävs ett djupt andetag för att stå pall för de kommande dagarna som innefattar jobb fredag, lördag OCH söndag. Och som ni alla vet är det lönehelg...resten kan ni lista ut. Kan dock trösta mig med att till skillnad från alla konsumtionsgalna människor kommer jag tjäna pengar, inte spendera. Dessutom kommer jag somna som en klubbad säl när dagen är slut.



"Söt", sa Cissi. Skulle nog snarare säga "salongsberusad"...


...men drinkarna var en fröjd för både öga och smaklökar!


Oväntat bra


Planen var att ha en lugn och mysig hemmakväll. Den planen gick inte i lås. Istället kom partymonstret Cissi och smittade av sig och innan jag visste ordet av befann jag mig på L'assanssino på andra lång med ett glas vin i handen. Följt av ett till glas vin...och en drink. Men som vanligt hade vi myror i brallan så vi styrde stegen mot Avenyn och Nivå för att dansa av oss lite.



Johanna is:
off to bed.





Mr & Mrs Artificial


Lite av vad jag har pysslat med på jobbet idag.

 


Önskelista


Nu är det inte ens 8 dagar kvar tills jag har nycklarna till min alldeles egna lilla, lilla lägenhet. Så nu kretsar näst intill alla mina tankar kring hur jag ska inreda mina 21 kvm så idag har jag letat godsaker både på stan och på nätet.





Lite fint porslin kan man väl aldrig få för många av?
(Jo, det kan man...om någon vill köpa mina Höganäsmuggar kan ni väl höra av er.)




Och teet kommer ju bergis smaka bättre om jag har en tesil i form av en gul ubåt, eller hur?




Och samtidigt som jag smuttar på mitt fantastiska te hade det varit trevligt med ett parti "Kaffe med knuff".

Två golvlampor som jag har haft ögonen på väldigt länge. VÄLDIGT dyra dessutom.




En trevlig klocka från Bolagret som är lika stor som ett väggur.



Lite ny kakeldekor i badrummet hade varit trevligt också. (Om jag ens har något kakel, minns ej.)



Sist men inte minst hittade jag ett
engelsk företag som tillverkar superfina väggdekorer. Här är mina två favoriter:







Johanna is:
Bryr sig inte ett dyft om det kungliga bröllopet i sommar, men kan tänka sig att "piffa till" sin lilla kokvrå med en extra glammig disktrasa. Ni hittar den på DesignTorget.

 

 


Två dygn...


...12 jobbtimmar, några soltimmar, trevligt umgänge, en bränd axel, ett glas vin och en liten söndagsutflykt senare har jag landat i mitt lilla krypin igen.

På grund av lite schemastrul så blev lördagens arbetsdag fem timmar kortare så strax efter kl 15 hade jag parkerat rumpan i Slottis solskenet med
Cissi och co. Därefter blev det häng på andra lång innan läggdags vid midnatt.

Söndagen var inte lika angenäm. Kändes som alla 52 000 som sprungit Göteborgsvarvet i lördags fick för sig att besöka Freeport igår. Det var k-a-o-s. Men efter några kvällsmackor och baljor med te var ordningen återställ och jag somnade som den lilla gris jag är (skär med andra ord).



Johanna is:
fick ett väldigt trevligt samtal idag. Nu är det bara att hålla tummarna...



Fredag


Nej, jag är inte full. Jag vet mycket väl att det är lördagmorgon och att jag ska jobba (tyvärr). Det där lunchpasset (kl 12-16) förvandlades dessutom till heldag på något konstigt vänster...men eftersom dagen knappt har börjar tänkte jag sammanfatta gårdagen istället.

Började dagen med att göra det dummaste du kan göra som tjej. Gå på bikinijakt med PMS. Inte många rätt där inte, men jag försökte från uppsvälld mensmage och kom faktiskt hem med en ny bikini.



Bara några besök på gymmet och lite fuskbränna så kanske den faktiskt kommer bli använd också...

Och som den hormonbomb jag är just nu krävde min kropp kanegifflar (i mängder) när kvällen kom och det var dags för filmmys med Cissi. Behövde friska upp minnet på SATC-fronten inför nästa veckas biopremiär!

Inte heller på torsdagen kunde jag vara klok att hålla i pengarna utan kom då hem med dessa på fossingarna:

 

 

Johanna is: idag är det slut på dumheterna. Pengar ska tjänas, INTE spenderas. Detta kommer antagligen vara bortglömt ikväll (och definitivt på tisdag när lönen trillar in på kontot).

 

 


Back on track 2


Vet inte riktigt vad det tog åt mig idag, men innan någonstans ifrån fick jag en riktig energiboost så innan jag satte mig på pendeln till jobbet hade jag hunnit med att tvätta, diska, laga både soppa och köttfärssås för några dagar framöver, diska lite till, röja i lägenheten, handla mat, ringa bostadsvärden samt teckna hemförsäkring.

Väl hemma från jobbet drog jag fram dammsugaren så nu kvarstår bara lite mer städning av toaletten sedan kan jag ligga på sofflocket till på lördag om jag så vill. Fast förhoppningsvis kommer min genomskinliga, blåskiftande hy få chansen att få några solstrålar på sig imorgon.




Johanna is: har skaffat sig nya
idoler. Vilka järnladys!


Bilden säger allt:D

bild0279 (MMS)

Bilden säger allt:D


Back on track


God morgon gott folk! Efter leveransen av balklänningen i söndags kväll gick luften ur mig, därav det lilla, lilla blogguppehållet. Men i takt med att snoret bakom pannbenet sinar kommer orken åter.

Var lite skeptisk till färgen i början, men Jessica var vacker som en dag i sin lila klänning:)

 


Otålig


Idag ska besked ges om jag gått vidare i antagningsprocessen för
KY Teko, men än så länge är både mobilen död och inkorgen på mailen tom...



Johanna is: hatar att vänta.

Don't try this at home


Om du inte vill se mig arg bör du undvika följande:

  • Rycka i dörren till butiken 5 min innan öppning.
  • Gå in i butiken med barnvagn OCH en golden retriver (kläder+ en långhårig hund som kliar sig bakom öronen så håren ryker=dislike!)
  • Vara snorkig.
  • Köpa en klänning och lämna tillbaka samma klänning en minut senare för att dessutom vägra tillgodokvitto (vi lämnar inte tillbaka kontanter)
  • Lämna en stor hög med kläder (där hälften ligger på golvet) i provrummet.
Detta förstod inte den kvinnliga kunden som besökte jobbet idag utan lyckades "klara av" samtilga punkter ovan. Åskmolnet över mitt huvud hängde kvar ett bra tag efter det...



Johanna is: efterlyser vanligt, hederligt folkvett.



I min mors fotspår


År 1969 stod det ett fint köksbord hemma hos min mor i Kungälv. Om ett par veckor kommer ett likadant stå hemma hos mig på Guldheden för idag fyndade jag lite på Tradera! 



Blod, svett och tårar (bara någon enstaka, men ändå) har krävts, men nu är klänningen klar! Avpressningen kvar bara.




Johanna is:
ikväll är det inget annat än tv-mys med Iprenmannen som gäller.



Kristi Himmelsfärd. Allt annat än himmelsk.


Det finns bra dagar och det finns dåliga dagar. Igår var en dålig dag. Väldigt dålig.

Vaknade upp i hopp om att vara en ny, snorfri, människa. Istället var bihålorna fyllda till bredden och tankverksamheten gick låååångsamt. Skulle precis hoppa i duschen och fräscha till mig lite när telefonen ringer och Jessica meddelar att hon strax vara framme. 25 min för tidigt. Så istället fick jag välkomna henne med rödsnuten näsa och dubbla påsar under ögonen.

Provningen gick åtminstone bra (a hallelujahmoment!), men när jag åter satte mig vid symaskinen för att sy färdigt den gick symaskinen sönder. Började sy för hand men konstaterade ganska snart att det skulle ta mig hundra år att bli klar. Som tur är har jag världens bästa mamma som tog sig tid att köra ner en annan, fungerande, symaskin till mig.

Lyckan blev dock kortvarig när jag ringde till K och fick reda på att en kompis storebror tagit livet av sig...och med ens kändes mina sömnadsproblem väldigt betydelselösa. Hann även med att åka till gamla adressen för att hämta lite post och möttes där av ett gäng ovälkomna räkningar (som självklart ska vara betalda innan nästa lön). En trevlig eftermiddag/kväll räddade dock dagen från att bli helt katastrofal.

Egentligen ska jag infinna mig på jobbet i detta nu, men med tanke på vilket skick jag vaknade upp i var en sex timmars arbetsdag inte aktuellt. Istället laddar jag batterierna och hoppas dem håller för heldagar på jobbet lördag, söndag och måndag.




Johanna is: idag SKA klänningen bli klar!

Fridfullt

bild0272 (MMS)

Fridfullt


Belöning



Ikväll har jag suttit och brottats med x antal meter ljuslila tyll. Underkjolen är snart klar. Bara en våd kvar...men den får vänta tills imorgon för nu går ögonen snart i kors. För att ha något annat än sömnad att se fram emot köpte jag precis två biljetter till premiären av "Sex and the City 2". "Har biljetterna redan släppts?!", kanske ni tänker. Yes det har dem...om man är medlem i Bioklubben;) Så den 27 maj är det Cissi och jag som kommer sitta bänkade i Bergakungens stooora biosalong. Me like!



Johanna is: däppt i nädsan.


Slemboll



När jag är stressad brukar bacillerna komma som ett brev på posten. Den här gången är inget undantag. Min röst är lika sexigt (?) hes som Marge's rökande systrar i The Simpsons och slemmet i halsen...no comments.

Men nu har jag inte tid att tycka synd om mig själv. Mot symaskinen!




Man ska vara glad för det lilla



Fler bilder än så här har jag dessvärre inte lyckats trolla fram för modevisningen. Ska se om jag kan luska fram några fler...


Yes!


Vintern är räddad! Bättre födelsedagspresent kan man knappast få:)



Nu är dagens insats på catwalken över. Min...

bild0270 (MMS)

Nu är dagens insats på catwalken över. Min outfit var minst sagt avslöjande så vi får se om jag vågar lägga upp någon bild på bloggen...nu väntar en lugn och skön lördagskväll!


Backstage på Tillskärarakademins modevisni...

bild0269 (MMS)

Backstage på Tillskärarakademins modevisning. Snart är det dags!


Svart som natten


Tigerranden i i mitt hår (som en gång i tiden var röd, men sedan försvann färgen och endast blekningen återstod) är numera ett minne blott. Håret glänser nu istället svart, utan rand.

Kände mig lite skyldig att piffa till mig inför morgondagen när det är dags att traska på
catwalken igen. Så nu blir det till att ta ett tigersprång upp i loftsängen så jag får min välbehövliga skönhetssömn.

Sist men inte minst vill jag be om ursäkt för den torftiga uppdateringen, men jag har fortfarande inte riktigt hittat lugnet efter de senaste veckorna som har bjudit på allt från sjukhusbesök till flytt.



Johanna is: längtar till 17 maj.

Fika uppe på Guldhedens vattentorn:-D

bild0266 (MMS)

Fika uppe på Guldhedens vattentorn:-D


Ett stycke förstahandskontrakt signerat oc...

bild0265 (MMS)

Ett stycke förstahandskontrakt signerat och klart!


Lyckan ler mot mig


JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Gissa vad jag ska göra imorgon kl 11...jo, nämligen skriva på ett förstahandskontrakt!


Från en liten lägenhet...


...till en ännu mindre. Nu blir det till att rensa bland prylarna!



Johanna is: tacokväll med biljard och film. Och den där vinaren i kylen ligger riktigt illa till...här ska det firas!


Nya lyan:)

bild0264 (MMS)

Nya lyan:)


Nu ska vi se om jag lyckas med konststycke...

bild0263 (MMS)

Nu ska vi se om jag lyckas med konststycket att blogga från mobilen...på bilden skådar ni mitt reafynd från Monki, 350 pix:)