What the hell


All my life I've been good but now, I'm thinking what the hell
All I want is to mess around and I don't really care about
If you love me, if you hate me
You can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now, whoa, what the hell
Bönhörd


Gooooooood morning Göteborrrrrrg!
Åtta timmars skönhetssömn, check! En stadig grötfrukost, check! Sminkad, tillpiffad och redo att möta dagen, eh...det kommer!

Är på lite bättre humör idag som ni kanske märker. Anledningen till detta är att gårdagens arbetsinsats resulterade i ytterligare två arbetspass. Ett idag kl 12-18.15 och imorgon kl 11-17.15. Någon däruppe måste ha uppmärksammat mina böner om lite mer klirr i kassan.Johanna is:
MIKA – Grace Kelly

Aldrig nöjd


Större delen av den här månaden har jag beklagat mig över hur lite jag har fått jobba. Så då verkar det mest logiska att jag skulle bli glad över att ha lyckas norpa åt mig ett arbetspass idag kl 12-20.15, men icke. Istället var det första jag tänkte "F*n, jag missar Sveriges semifinalen.", min andra tanke var "Skit också...nu kan jag inte gå på Bodypumpen" och min tredje tanke var "Nej! Jag missar hälften av På spåret!".

Det här håller inte. Börjar låta som en av primadonnorna i Ung & bortskämd...skärpning!Johanna is:"...och jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans."

SängsällskapIkväll går jag till sängs med boken Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Un livre très magnifique!

Min andra hälft och jagJag har den aldrig på längre än en armslängd avstånd. När jag står i duschen ligger den på toalettstolen, när jag sover ligger den på byrån bredvid sängen och så vidare. Jag är alltid på helspänn och så fort min andra hälft ger från sig ett litet läte hoppar jag högt. Nej, jag har inte någon ny pojkvän (I wish). Det är mobilen jag talar om. Varför detta osunda förhållande kan man undra?

Jo för att blir det ett arbetspass ledigt skickas ett sms ut till 60 personer samtidigt. Den som svarar först får det. I januari månad har jag hittills jobbat fyra dagar. Behöver nog inte nämna att konkurrensen är stenhård...


Johanna is: blir snart knäpp. På riktigt.En helt ny värld


Notiser. Faktarutor. Referat. Reportage. Rubriker. Ingresser. Brödtexter. Berättartekniker. Idag har jag suttit med näsan i min grundbok för journalistik och skickat in den första övningsuppgiften. Love it!


Johanna is:
Juliette Gréco – La belle vie

Den enes död, den andres bröd


Kvällen blev inte alls som planerad, men ack så trevlig ändå. En annan trevlig överraskning var lönespecen som landade på hallmattan i eftermiddags. För att inte tala om telefonsamtalet jag fick på väg hem från gymmet, mycket trevligt.


Johanna is:
7 februari kl 10 gäller det. Då måste ni hålla tummarna!

Söndag


Sovmorgon, en god bok, träning, tacos, kladdkaka, handboll och Solsidan. Svennigt så det förslår och inte så intressant att blogg om. Men jag är nöjd ändå.


Johanna is: imorgon blir det ett besök hos farbror Frisören. Kort ska bli kortare...

På upptäcksfärd...

...i min egna lilla lägenhet hittade jag ett kollegieblock med ordet "Poesi" skrivet utanpå. Johanna, 16 år hade nämligen en kort period i sitt liv där hon tänkte lite för mycket och var tvungen att sitta och kladda ner dessa tankar i ett block. Ganska underhållande läsning, och eftersom hjärnan jobbar lite extra långsamt en dag som denna (efter en lite för trevlig fredagkväll) återvinner jag en sju år gammal text i brist på annat.

Ögonblicket

Ligger i sängen
I mörkret
Lyssnar
Lyssnar på din andetag
Djupa
Tunga
Du vänder dig om
Ligger nu vänd mot mig
Urskiljer ditt ansikte
Det har börjat ljusna utanför
Husets invånare vaknar
En efter en
Grannen ovanför spolar i toaletten
En annan springer i trappuppgången
Troligen på väg till jobbet
Det är någon utanför dörren
Något dunsar i hallgovet
Kollar på klockan
Siffrorna lyser ilsket rött
05:58 sticker i ögonen
Det måste ha varit morgontidningen som kommit
Du rör plötsligt på dig
Betraktar ditt uttryckslösa ansikte
Ingen kan se så fridfull ut som du
Då öppnar du ögonen
Du möter min blick
Just i det ögonblicket vet jag
Vet att du älskar mig
Du och jag, för alltidArbetsfri


Ett soligt Guldheden


Idag har jag gett mig själv ledigt på grund av nedstämdhet. Vill inte riskera att skrämma iväg kunderna direkt. Istället blir det quality time med mor min och ikväll hittar ni mig på Kino (nähä?!) med finaste J. Men först en liten promenad i det finfina vädret!


HelveteVarför ska min magkänsla ALLTID ha rätt även när den är dålig?!Johanna is: depp de luxe. Kent – Önskar att någon...Fröken Skalman


"Du är som Skalman"
, sa A till mig häromdagen. Nej, hon menade inte att jag var en grön sköldpadda som rörde sig i ultrarapid och gömde uppfinningar i sitt skal. Hon syftade på att jag likt Skalman har en inbyggd mat- och sovklocka (min mage börjar knorra sisådär var tredje timma och jag vaknar nästan alltid vid samma tidpunkt).

Kan säga så mycket att ingen vill vara i närheten av mig när jag är hungrig då jag blir surare än en citron. Det kan liknas med PMS fast tack och lov försvinner det så fort jag får något att stoppa i munnen. Ja, MAT alltså...

Igår blev det en liten frukostdejt med fina flickor, följt av en lunch med två andra fina flickor och idag har jag fått den stora äran att komma hem till T på frukost. Har jag sagt att jag gillar mat?


Lite morgonsliten en onsdagmorgon på Espresso House.Utmaning på G


På måndag är det dags för mig att bli student igen. Åtminstone på halvtid. Då drar nämligen min journalistikkurs igång! Inte nog med att kurslitteraturlistan är kilometerlång (eller åtminstone 999 meter). Förutom de vanliga inlämningsuppgifterna måste jag skapa ytterligare en blogg där fyra stycken blogginlägg ska publiceras, kritiseras och betygsättas. Nervöst!Johanna is: apropå nymodigheter så fick jag höra ett nytt ord på vagnen idag från några kids, dyngnice. Finare ord har man ju hört...

Trevligt var ordet


En väldigt trevlig fredagkväll med lite för mycket rödvin och lite för lite sömn resulterade i en mindre trevlig arbetsdag som aldrig tycktes vilja ta slut (fast det gjorde den såklart). Men efter en dusch och lite mat hade betongkepsen försvunnit och lördagskvällen blev även den väldigt trevlig. Söndagen blev inte mycket sämre den, med lyxfrukost och degande i tv-soffan.Johanna is: bästa helgen på länge.

Varför...


...har man bara skrivkramp när det ska skrivas blogginlägg och jobbansökningar?Personligt rekord


En tatuering verkar vara receptet för att få höga tittarsiffror. Kul! Fast att göra en tatueringen i veckan för att hålla intresset vid liv känns lite väl radikalt (och smärtsamt). Så har ni några önskemål om vad jag ska skriva om? Får jag inga önskemål kommer jag fortsätta med mitt vardagsdravel bara så ni vet!Johanna is: sex stycken sökta jobb på tre dagar. Förhoppningsvis kommer tristessen snart vara ett minne blott!

Ristat i hud

Här har ni mästerverket kära läsare


Kung Bore, jag förbannar dig!


Ett vintervitt Guldheden. Igen.


Den där kung Bore verkar vilja mucka gräl alltså. Äntligen började Göteborgs gator bli någorlunda promenadvänliga och snön smälte undan så fint när...det kom mera snö! Fast man ska väl inte klaga över lite (mycket) snö när en yta stor som Sverige ligger under vatten i Australien och folk tvingar fly från sina hem.

Nu när plasten är borttagen från ryggen har jag ägnat morgonen att försöka få till ett bra kort, men det är lättare sagt en gjort när man är smidig som en kylskåp och tatueringen sitter centrerad på ryggen. Förhoppningsvis kan min lunchdejt vara bussig och ge mig en hjälpande hand så ni får er nyfikenhet stillad i eftermiddag.Gjort är gjort


Återkommer med bild när plasten är borta.

The Final Countdown part two


17 timmar 49 min


Måndagsnöje


"Du har 96 101 kr i studieskuld och ska under 2011 betala tillbaka 8749 kr."
Tack CSN, måndagen blev genast lite mer ångestfylld.


The Final Countdown


41 timmar 15 min


Armkrok i Venedig


"Det finns inget dåliga väder, bara dåliga kläder.", snicksnack! Igår hade inga kläder i världen kunnat hålla mig torrskodd när jag traskade igenom staden. Två dygn av snöfall, en dag uppehåll och en dag av ösregn (på tvären såklart, jag bor ändå i Gbg) resulterade i att lilla London förvandlades tilll lilla Venedig istället. Fast med en polaris under dem väldiga vattenmassorna. Det enda vettiga fortskaffningsmedlet för att ta sig fram längs staden kanaler (läs vattendränkta trottoarer) hade varit en gondol.

Nu hade jag dessvärre ingen gondol i bakfickan, men väl en stadig arm att hålla i så jag åtminstone räddade mig  från dem största insjöarna.
Johanna is:
idag fyller sötsaken till vänster på bilden 18 år och lill-killen till höger 20 år i april. Faster Johanna börjar känna sig lite gammal och grå...


Idioto!


Jag hatar mig själv just nu. Jag hatar teknik. Jag hatar mig själv för att jag uppenbarligen inte kan hantera teknikens under. Börjar undrar om jag blev delvis efterbliven i samband med årsskiftet. "Vad svamlar hon om?", tänker du. Jo det ska jag tala om. På grund av att jag har glömt klicka på en liten knapp med texten "tillgänglig" på så har datasytemet som min arbetsgivare använder sig av trott att jag har varit otillgänglig för jobb.

Den senaste veckan av arbetslöshet beror alltså helt och hållet på mig själv. "Du är sådär klantig på ett gulligt sätt", var det någon som sa till mig en gång. Tyvärr ser jag inte något som helst gulligt med den här incidenten.Johanna is:
folket på gymmet får se upp idag för nu är jag arg. På riktigt....


Hoppetossa

 

Ja, jag vet..det är egentligen inte det minsta synd om mig. Jag har det mest som man kan önska sig här i livet, men med den energinivån jag har just nu är varenda sekund i min mikroskopiska lägenhet outhärdliga. Jag klättrar bokstavligt talat på väggarna. Mina vänner är upptagna på annat håll och gymmet stänger om 20 min så dit hinner jag inte heller. I-landsproblem de luxe.Man ska vara försiktig med vad man önskar


Vi svenskar brukar alltid gnälla så fort det är barmark på julafton, men äntligen fick vi en vit jul! Och en vit nyårsafton. OCH en vit trettondagsafton. Ja fortsätter det så här kommer vi väl även få en vit påskafton. Hörru kung Bore det räcker med snö nu! Fast han verkar knappast bry sig om vad jag tycker med tanke på att det har snöat heeeela dagen.

Att försöka lämna lägenheten kan liknas vi en mindre polarexpedition (ok inte riktigt, men ni fattar) och idag har jag redan varit iväg på två. Så nu är kylskåpet välfyllt igen och i hallen står det tre rullgardiner från IKEA som ska monteras upp eh...någon gång. Måste bara få hit en handyman först. Någon frivillig?Johanna is: Sova, äta, träna, äta. Sova, äta, träna, äta. Sova, äta och...just det. Träna! Om ni har sett ett vettigt liv som ligger och skräpar någonstans kan ni väl vara snälla och ge det till mig för mitt egna liv börjar kännas lite som ett skämt...gymmet var det ja, adios!
Fröken Frustrerad


N hävdar bestämt att tisdagen är den tråkigaste dagen på hela veckan och jag är beredd att hålla med henne. Åtminstone den här tidagen för just nu håller jag på att dö av uttråkning! Är visserligen världssämst på att ta det lugnt men ändå...ge mig ett jobb tack!

Så vad har hänt den här tisdagen? INGENTING. Bara det gamla vanliga...upp vid halv åtta, en grötfrukost på det, rekat lite inför plugget som börjar först om fyra veckor, diskat, städat bort julpyntet, städat lägenheten, tränat, lagat mat och diskat lite till. Och det värsta är att det nästan är 11 timmar kvar av den här dagen...

Två ynka saker har dock hänt som inte brukar hända.

Partiell solförmökelse fångat från balkongen...

...och ett vykort från Hong Kong dök upp på hallmattan.Apropå resor..är det någon som vill göra mig sällskap på en cityweekend inom en snar framtid och lämna gråa Götet för några dagar?

Klättrar på väggarna


Jaha. Så var det måndag och jag har varit utan jobb idag också. Skönt? Nej fy f*n. Värdelöst är vad det är. Minimalt med inkomst, men med alldeles för mycket tid över till att spendera just pengar. En ohållbar ekvation så länge jag inte kan tänka mig att bli lyxhustru. Tack men NEJ TACK. "Tror du är för smart för att trivas med det livet.", som Karl så fint uttryckte det...hoppas han har rätt.

Måndagen har hittills bjudit på några vändor i tvättstugan, en fika på stan med C och (som vanligt) lite träning. Träning som dessutom börjar ge riktigt bra resultat! Något ska man väl ha för att man har lite för mycket fritid. Fast man kan ju inte bara träna. Äta måste man ju också göra. Idag blev det, och nu hoppas jag att ni antecknar riktigt noga i intresseboken, följande till middag.


Detta mästerverk skapades i mitt stora, luxuösa kök med gasspis, varmluftsung, fullhöjds kyl och frys med inbyggd ismakinen...eller ja. Det där var inte riktigt sant.

Det så kallade köket.

Johanna is: slår ihjäl dagens sista timmar på Hagabion tillsammans med J och lite nyårsskvaller.

 

 


Knacknack, vem där?


Starten på 2011 var oväntad på många sätt. Bland annat så sattes nytt läsarrekord på bloggen igår! Så nu undrar jag..vilka är ni?!.
07.07


07.07 blev klockslaget för dagens uppstigning. Hur vettigt det är att gå upp det dagset en ledig söndag kan ju diskuteras, men efter en hel lördag i sängen är min kropp inte särskilt pigg på ytterligare en dag i lättjans tecken.


Andra januari 2010 stod jag uppe på kullen vid Sacre Coeur och blickade ut över Paris. En underbar dag, fast andra januari 2011 i Göteborg blir nog inte så dum den heller.Johanna is: mot gymmet!TVÅTUSENTIO


"So what about 2010? Som vanligt går jag efter min magkänsla och den säger att det kommer bli ett händleserikt år med många tvära kast. Jobb, boende, plugg. När detta året är slut kommer inte mycket vara sig likt. Men det är som sagt bara vad min magkänsla säger. En rolig grej som jag redan har anmält mig till är en teckningskurs. År 2010 ska bli ett kreativt år."

Ovanstående rader fick avsluta min förra årsresumé som jag skrev den 10 januari i år. Om magkänslan visade sig stämma? Det kan man lugnt påstå...

Då: Boende i Johanneberg tillsammans med K (tidigare omnämd som Kärleken), pluggade på Hälsopromotionprogrammet vid GU och jobbade extra på Filippa K Outlet.


Nu: Bosatt i min lilla etta om 21,5 kvm på Guldheden, jobbar vid behov på H&M och ska börja plugga journalistik på halvfart om några veckor.


Egentligen känns en årsresumé fruktansvärt onödigt eftersom hela mitt år (och fler därtill) finns bara några knapptryck bort, men jag kan säga som så här; Mitt 2010 har varit helvetiskt jobbigt på det känslomässiga planet och jag önskar inte ens att min värsta fiende ska behöva uppleva det jag har gått igenom det här året. Det mesta finns att läsa om i bloggen så som avhoppet från skolan, separationen från K, min bergochdalbana på jobbfronten och ännu lite mera hjärtesorg. Men vissa saker har jag behållt för mig själv och så kommer det att förbli.Johanna is: 2011 kommer bli så j*vla bra. Lita på mig.
Håkan Hellström – Man måste dö några gånger innan man kan leva


Tagen på bar gärning

Backslick och ett lite lätt överlägset leende är receptet för att fastna på en vimmelbild à la stureplan.se.Johanna is: fick en minst oväntad start på 2011.